G. Lukoševičiaus nuotr.

Pagerbti Panevėžio rajono sportininkai

Pagerbti Panevėžio rajono sportininkai

Panevėžio rajono savivaldybėje vyko rajono sportininkų ir jų trenerių pagerbimo šventė.

„Džiaugiamės matydami geriausius Panevėžio rajono sportininkus ir trenerius, susirinkusius į du tūkstančiai aštuonioliktųjų metų Panevėžio rajono geriausiųjų sportininkų ir trenerių pagerbimo šventę. 2018 metai Lietuvai svarbūs metai-sukako šimtas metų, kai buvo atkurta Lietuvos Respublikos nepriklausomybė. Šią svarbią sukaktį Panevėžio rajone pažymėjome įvairiomis sporto varžybomis“ – tokiais žodžiais renginį pradėjo Panevėžio rajono savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Alvidas Savickas.

Jotainiuose vyko atviras virvės traukimo varžybos, į kurias susirinko apie 100 komandų ne tik iš Panevėžio rajono, bet ir iš kitų Lietuvos miestų.

Didelio populiarumo sulaukė renginys ,,Šimtas setų“ bei tinklinio varžybos ,,Šimtmetį pažymėkime Paįstryje“.

Po sveikinimo žodžių buvo apdovanoti labiausiai Panevėžio rajoną šiais metais garsinę sportininkai.

Pasaulio svarsčių kilnojimo čempionate Latvijoje trečiąją vietą laimėjo Mantas Rudys iš Miežiškių. Šis sportininkas  taip pat atstovavo virvės traukimo klubui ,,Ąžuolas“.

Lietuvos svarsčių kilnojimo čempionate už laimėtą antrąją vietą buvo pasveikintas „Ąžuolyno“ sporto klubo narys Vilius Glušokas. Viliaus treneris, taip pat „Ąžuolyno“ sporto klubo narys iš Paįstrio, Vytautas Gutauskas, buvo apdovanotas  vardiniu bei piniginiu prizu.

Baltijos šalių orientavimosi sporto čempionate trečiąją vietą laimėjo Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos sportininkas Dovydas Kaušakys. Lietuvos orientavimosi sporto bėgte estafečių varžybose pirmąsias vietas iškovojo tos pačios  gimnazijos sportininkai Darius Mitrikas ir Rokas Barauskas. Visus šiuos sportininkus treniruoja Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazijos treneris Vytas Dulys.

Europos mokinių ir jaunimo turizmo čempionate Ukrainoje trečiąsias vietas užėmė sportininkai iš Raguvos gimnazijos Jurgita Šeštokaitė, Modestas Petrauskas ir Nedas Saldys.

Raguvos gimnazijos keliautojų sporto jaunių komandos nariai Lietuvos kalnų keliautojų sporto daugiakovės čempionate iškovojo pirmąją vietą. Nugalėtojais tapo Gerda Vanagaitė, Gabija Kizytė, Paulius Palubinskas, Lukas Leonavičius. Šiuo sportininkus parengė Raguvos gimnazijos treneris Sigitas Žudys.

Lietuvos bokso čempionu jau penkioliktą sykį tapo Panevėžio rajono bokso klubo narys Marius Vyšniauskas. Lietuvos  bokso čempionate aukso medalį iškovojo ir Panevėžio rajono bokso klubo narė Vaidą Masiokaitė. Šalies jaunimo bokso čempionate taip pat aukso medalį laimėjo Panevėžio rajono atstovė Erika Kietytė. Šiuo boksininkus varžyboms rengė treneris Piotras Prokofjevas.

Virvės traukimo sporto klubo „Ąžuolas“ tapo Lietuvos čempionu. Šiai komandai atstovavo Artūras Preidis, Dainius Jutelis, Tadas Liberis, Danas Kukutis, Audrius Mordasas, Rimantas Morkuckis, Arnas Paulauskas, Aivaras Maikštėnas. „Ąžuolo“ komandą treniruoja Mantas Stankevičius.

Lietuvos dziudo jaunių čempionate trečiąsias vietas iškovojo Smilgių gimnazijos sportininkės Gabrielė Revinskaitė, Modesta Milašiūtė ir Daiva Staškūnaitė. Šių sportininkių trenerės – Milda Blaževičienė ir Miglė Kibickaitė.

Visi sportininkai ir jų treneriai buvo apdovanoti atminimo prizais. Po renginio visi dalyviai kartu nusifotografavo.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų