Asociatyvi nuotr.

Globos namuose – žarnyno infekcijos protrūkis

Globos namuose – žarnyno infekcijos protrūkis

Įtarus, kad ūmia žarnyno infekcija susirgę trys Panevėžio Šv. Juozapo globos namų, esančių Katedros aikštėje, gyventojai galėjo apsikrėsti nuo maisto, Panevėžio maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino šių globos namų maisto tvarkymo skyrių.

Patikrinimo metu nustatyta pažeidimų – neplauti kiaušiniai buvo laikomi ne sandėlyje, o po žuvies apdorojimo stalu, šalia gamybinio inventoriaus, taip sudarant galimybes atsirasti kryžminei taršai. Nuo dalies gamybai naudojamų dubenų, pjaustymo lentelių buvo nusitrynęs ženklinimas, ne visi savikontrolės žurnalai pildyti laiku.

Apklausus sunegalavusius gyventojus, paaiškėjo, kad jie visi tomis pačiomis dienomis valgė vištienos patiekalus. Inspektoriai sandėlyje rado užšaldytų viščiukų broilerių filė, iš kurios prieš kelias dienas buvo gaminti pietų patiekalai. Paimtas šių likučių mėginys ištirti dėl salmonelių.

Be vištienos, taip pat atrinkti plovinių nuo darbo paviršių, indų, inventoriaus, darbuotojų rankų ir rūbų mėginiai salmonellai, listerijai monocytogenes, staphyloccocus aureus, E. coli, koliforminėms bakterijoms ištirti.

Globos namų maisto tvarkymo skyriaus veikla laikinai sustabdyta, atsakingiems asmenims nurodyta atlikti gamybos patalpų generalinį valymą ir dezinfekciją, įmonės darbuotojai įpareigoti pakartotinai išklausyti higienos įgūdžių mokymo kursus ir pasitikrinti sveikatą.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų