"Sekundės" archyvo nuotr.

Abiturientas po matematikos egzamino: trečdalis užduočių sunkios

Abiturientas po matematikos egzamino: trečdalis užduočių sunkios

Dėl nuo šių metų abiturientams, ketinantiems studijuoti fizikos, technologijų ar biomedicinos mokslus, už matematikos brandos egzaminą privalomų surinkti ne mažiau 25 balų daugeliui siaubą kėlusi žinių patikra baigėsi.

Panevėžyje devyniuose egzaminų centruose matematikos užduotis šiandien sprendė 729 moksleiviai, rajone – 96. Pastariesiems užteko vieno egzaminų centro.

Panevėžio „Ąžuolo“ progimnazijoje egzaminą laikęs Marius iš jo išėjo likus dar pusvalandžiui iki pabaigos. Vienos Panevėžio mokyklos gimnazistas nesiėmė prognozuoti rezultatų. Anot jo, iš 24-ių užduočių bent 6-7-ios jam pasirodė iš tiesų sudėtingos.

„Kitos irgi nebuvo lengvos, bet, atrodo, sekėsi“, – kalbėjo Marius.

Anot jaunuolio, egzaminas netikėtumų nepateikė. Užduotys, jo nuomone, nieko nesiskyrė nuo buvusių pernykščiame ar dar ankstesniuose egzaminuose.

Marius sako didelio balo nesitikintis. Anot gimnazisto, matematika – ne jo dalykas.

„Rinkausi tik dėl to, kad stojant prireiks. Nesu tikrais „tiksliukas“, bet labiau į tą kryptį traukia“, – teigė Marius, planuojantis studijuoti automobilių inžineriją.

Be privalomojo lietuvių kalbos ir literatūros jis laiko dar penkis valstybinius brandos egzaminus.

Kartelė kyla

Nuo šių metų stojantiesiems į valstybės finansuojamas vietas būtini ne tik lietuvių kalbos ir literatūros, bet ir užsienio kalbos bei matematikos valstybinių egzaminų rezultatai. Abiturientai, ketinantys rinktis biomedicinos, fizikos ar technologijų studijas, matematikos egzamine turi surinkti ne mažiau kaip 25 balus.

Būsimiems humanitarinių studijų, meno pedagogikos ir humanitarinių dalykų pedagogikos studentams kaip ir anksčiau matematikos egzamine pakanka surinkti 16 balų.

Skaičiuoti neverčiami tik būsimieji menininkai. Stojantiesiems į meno studijas matematikos egzaminas nėra privalomas.

Egzaminų maratonas tęsiasi

Brandos egzaminai bus laikomi ir kitą savaitę – birželio 12 ir 14 dienomis. Abiturientų laukia muzikologijos egzamino antra dalis, kurią Panevėžyje laikys 14 kandidatų. Taip pat dar vyks gimtosios kalbos (baltarusių, lenkų, rusų, vokiečių) antra ir trečia dalys. Šio egzamino Panevėžio mieste ir rajone nepasirinko nė vienas moksleivis.

Dar vienas tarp abiturientų populiarus egzaminas – istorijos – bus laikomas birželio 18 dieną. Panevėžyje jį rinkosi 479 abiturientai, rajone – 65. Birželio 20-ąją laukia geografijos egzaminas, kurį mieste laikys 73 kandidatai, rajone – 47.

Pagrindinę brandos egzaminų sesiją užsibaigs birželio 22-ąją vyksiantis chemijos egzaminas. Panevėžyje jį pasirinko 57 moksleiviai, o rajone tik penki abiturientai, tad ir jie egzaminą laikys mieste.

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų