Facebook nuotr.

Panevėžietis – Europos čempionato prizininkas

Panevėžietis – Europos čempionato prizininkas

Džiugi žinia šįvakar imtynių aistruolius pasiekė iš Turkijos. Stambule vykstančiame Europos U-23 čempionate panevėžietis Martynas Nemsevičius (svorio kategorija iki 87 kg) iškovojo bronzos medalį.

Pirmą čempionato dieną kovojęs Martynas neturėjo vargo su Harunu Sukičium iš Bosnijos ir Hercegovinos. Trijų ėjimų kombinacija – metimas per petį, numušimas ir numetimas per save – garantavo greitą ir lengvą pergalę kvalifikacijoje rezultatu 10:0. Užtikrinta pergalė įkvėpė vilties, bet, matomai, užmigdė budrumą ketvirtfinalyje, kur jo laukė praeitų metų pasaulio U-23 vicečempionas Ivanas Huklekas iš Kroatijos.

Keturių taškų vertės metimas pirmosiomis sekundėmis neišgelbėjo Martyno Nemsevičiaus nuo pralaimėjimo. Pirmu sukibimu panevėžietis švystelėjo Ivaną Hukleką, tačiau pats per ilgai užsibuvo apačioje ir rezultatas tapo 4:2. Po akimirkos pastaruoju metu Danijoje reziduojantis lietuvis surengė keistą balaganą ant kilimo ir pats tapo to jovalo auka. Išvargintas savo paties bereikšmių judesių, Martynas buvo nubaustas teisėjų, o netrukus praleido liemenį ir kroatas išsiveržė į priekį (4:5). Iki finalinės sirenos Martynas neatrado jėgų lemiamam šturmui, o tuo tarpu balkaniškis sukrapštė dar kelis taškus. Pralaimėta rezultatu 4:8.

Martynas Nemsevičius rytinėje dalyje pranoko Tonį Heikkį Hermaną Metsomaekį (6:1) iš Suomijos ir kelyje link trečios vietos liko įveikti baltarusį Antoną Kursą.

Martynas dar prieš dvikovą su baltarusiu Antonu Kursu pakėlė nuotaiką. Juokingų „Adidas“  kojinių derinukas su „Asics“ bateliai negalėjo nežavėti žiūrovų. Tai buvo geras ženklas, kuris įpūtė tikėjimo ir vilties. O dar tas startas su amplitudiniu švystelėjomu ir su kitomis pasekmėmis. M. Nemsevičius įveikė A. Kursą ir iškovojo Europos čempionato bronzą.

Stambule kovojo dar vienas panevėžietis – Kristupas Šleiva (svorio kategorija iki 72 kg). Mūsų miesto sportininkas savo pirmąją kovą pralaimėjo Armanui Bašdasyrianui iš Armėnijos.

Komentarai

  • Šaunuolis.

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų