V. Bulaičio nuotr.

Gimnazistai sukosi ant parketo

Gimnazistai sukosi ant parketo

Esami ir buvę J. Balčikonio gimnazijos auklėtiniai, jų artimieji, draugai ir visi, kam patinka šokiai, penktadienio vakarą rinkosi į Panevėžio areną –  jau penkioliktąjį šios gimnazijos šokių vakarą „Sidabrinė naktis“.

Apie 250 gimnazistų rodė sugebėjimus ant parketo, išrinkta šokių karalienė ir karalius, išdalinta daugiau nei dešimt kitų nominacijų.

Gimnazijos direktorius Raimondas Dambrauskas pasakoja, kad nors moksleiviai gali rinktis iš keleto meno rūšių – dailės, muzikos, teatro, šokių, tačiau daugiau nei pusė moksleivių renkasi pastaruosius. Savo sugebėjimus vakaro metu rodė trečių ir ketvirtų klasių gimnazistai, lankantys šokių pamokas. Vieni jų šokti mokėsi pusmetį, kiti – pusantrų metų.

Direktoriaus teigimu, prieš penkioliką metų kilus idėjai surengti šokių vakarą,  jis vykdavo mokyklos aktų salėje, tačiau tuomet šokiai buvo tik kaip papildomas ugdymas. Netrukus aktų salėje pradėta nebetilpti, tad persikelta į Bendruomenių rūmus, o kai ir čia nebetilpo visi norintieji šokti – į areną.

Vakaro metu pasirodė ne vien šokėjai, bet ir gimnazijos lengvosios muzikos orkestras, choristai ir kiti. Įprasta, kad į šventę atvyksta ir praėjusių metų šokių karalius ir karalienė, kurie būna vertinimo komisijos nariais. Šventėje dalyvauja ir buvę gimnazistai. Moksleiviai taip pat pasikviečia tėvus, senelius, pažįstamus, tad renginys įtraukia miesto bendruomenę – susirenka apie porą tūkstančių žmonių.

Pasak R. Dambrausko, šiemetinio šokių vakaro akcentas – artėjantis valstybės atkūrimo šimtmetis. Ta proga pakviesti ir svečiai iš kaimyninių šalių – Latvijos bei Estijos, tačiau jie negalėjo varžytis dėl geriausių šokėjų vardo.

Ne vien pramoga

„Tai ne „Gintarinė pora“ ar pasaulio čempionatas, čia yra ir prasčiau šokančių, ir geriau. Svarbiausia – išdrįsti išeiti į sceną, parodyti tą judesį, kurį išmokai mažoje salytėje. Tai jau pergalė prieš save ir baimės nugalėjimas“, – sako R. Dambrauskas.

Jis džiaugiasi, kad renginys jau žinomas visam Panevėžiui, įneša malonaus šurmulio į miesto gyvenimą. R. Dambrauskas juokiasi, kad kartais net kirpykloje tenka išgirsti klausimą, kada gi bus šokių vakaras.

Į šokio šventę penktadienio vakarą ir šokėjai, ir  žiūrovai ėjo pasitempę, pasipuošę. Pasak direktoriaus, tai ne Vienos pokylis ir smokingų nereikia, tačiau jaunimas auklėjamas, kad einant į tokį vakarą būtina nors kiek pasipuošti – kad ir su džinsais, bet bent apsivilkti švarką, pasirišti kaklaraištį ar peteliškę.

„Šokis – viena išsilavinimo sudedamųjų dalių“, – sako R. Dambrauskas.

Šokių vakaro metu buvo galima ne vien pasigrožėti ant parketo besisukančiais gimnazistais, bet ir patiems žiūrovams pamiklinti kojas – pertraukėlių metu parodyti savo šokių sugebėjimus ar šokti linijinius šokius.

 

 

Galerija

Komentarai

  • Kai norime padarome tikrai gražiu švenčių,daugiau tokių pramogų.Kam rašinėti apie kažkokias ,,pikulytes,, kai galime pasidalinti gražiais ir smagiai įspūdžiais.

  • Labai grazus jaunu zmoniu renginys,suteikiantis daug dziaugsmo ir susizavejimo..Kad daugiau tokiu graziu renginiu butu Panevezyje..Aciu rengejams ir Balcikonio gimnazijai..

Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų