Socialinį darbą dirbanti moteris atsidūrė kitoje barikadų pusėje: apkaltinta sutuoktiniui užvožusi batu, naktį praleido policijos areštinėje.

Socialinei darbuotojai – sutuoktinio kaltinimai smurtu

Socialinei darbuotojai – sutuoktinio kaltinimai smurtu

Socialiai pažeidžiamiems žmonėms pagalbos ranką tiesiančios vienos Panevėžio socialinių paslaugų įstaigos darbuotojos šeimai pačiai reikia kompetentingų gelbėtojų.

Socialinį darbą dirbanti moteris, apkaltinta sutuoktiniui užvožusi batu, naktį praleido policijos areštinėje.

Vyras dėl žmonos smurto į policiją kreipiasi jau ne pirmą kartą.

Šioji tvirtina nesanti nusikaltėlė, bet pati kenčianti gerokai vyresnio sutuoktinio psichologinį smurtą: jaučiasi persekiojama, jai grasinama, manipuliuojama mažamečiu vaiku. Prieš keletą mėnesių nuo vyro moteris su vaiku pabėgo pas savo motiną.

Apie dramą darbuotojos šeimoje žino ne tik jos darbdaviai, policija, vaikų teisių apsaugos tarnyba, bet ir Savivaldybės administracijos vadovai.

Naktį praleido areštinėje

Socialines paslaugas teikiančios įstaigos darbuotoja prieš mėnesį atsidūrė kitoje barikadų pusėje. Naktį policijos pareigūnų išvesta iš namų, ryto laukė ant areštinės gultų. Policijos įvykių suvestinėje šis įvykis nupasakotas labai lakoniškai: panevėžietis pranešė, kad prieš jį smurtavo blaivi sutuoktinė.

Kai apie tai kalba, moteriai ir dabar dreba rankos bei trūkčioja balsas.

Sutuoktiniai kartu nebegyvena jau daugiau nei ketvertą mėnesių. Mamos bute su mažamečiu vaiku besiglaudžianti Laura (vardas pakeistas) pasakoja lemtingą dieną buvusi viena. Tai, anot jos, buvo vienas tų retų savaitgalių, kai vaikas laiką leido su tėčiu.

Kas nutiko, kad atsidūrė areštinėje, moteris nedrįsta viešai kalbėti baimindamasi atskleisti ikiteisminio tyrimo detales. Tik tvirtina prieš vyrą nesmurtavusi ir net negalėjusi pagalvoti, kad akistata su sutuoktiniu šitaip baigsis.

Skaičiavo kilometrus

Laura, pati dirbanti socialinį darbą, pripažįsta, jog problemos jos šeimoje tęsiasi maždaug porą metų. Panevėžietė tvirtina santykius pašlijus dėl sutuoktinio nepagrįsto pavyduliavimo.

„Persekiodavo mane, mano drauges. Būdama darbe matydavau pro šalį pravažiuojantį jo automobilį. Stebėdavo, su kuo einu pietauti. Po darbo tikrindavo, kiek per dieną nuvažiavau kilometrų. Priekaištaudavo, kad nuo namų iki darbo trys kilometrai, pirmyn ir atgal būtų šeši, o aš nuvažiavau 12 km, reikalaudavo paaiškinti, kur dar buvau“, – pasakoja panevėžietė.

Ji sako ne kartą pastebėjusi iš paskos sekantį vyro automobilį.

„Net mano draugės jausdavosi nesaugiai. Joms irgi skambinėdavo, žinutes siųsdavo klausdamas, kada iš jų išėjau. Vyrui visada atrodydavo, kad yra trečias. Priekaištaudavo, kad į mane gatvėje kažkoks vyras pažiūrėjo“, – persekiojama jautėsi Laura.

Anot jos, neįtikusi sulaukdavo bausmės – sutuoktinis paimdavo mašinos raktelius.

Nukėlė duris nuo vyrių

Santykiams šlyjant, Laura sako persikrausčiusi gyventi su vaiku į vieną kambarį, kitas liko vyrui. Tačiau, anot jos, ramybės namuose vis tiek neturėjusi.

„Užsidarydavom duris, bet jis vis tiek ateidavo ir mane tardydavo, kur, su kuo buvau, kas žinutę parašė. Kartą, kad negalėtume durų užsidaryti, jas nukėlė nuo vyrių. Vaikas labai verkė“, – pasakojo Laura.

Ji sako net valgydavusi ne virtuvėje, o miegamajame. Į virtuvę bijodavusi eiti – sutuoktinis pačiupdavo puodelį ir išpildavo arbatą priekaištaudamas, kad žmona gyvenanti iš jo kišenės. Net šiai užsidarius kambaryje, esą ateidavo išjungti elektros – liepdavęs nešvaistyti jo pinigų.

„Kartą su vaiku gulėjome lovoje, kai jis čiupo antklodę ir metė ant mūsų“, – pamena Laura.

Anot moters, šitaip vyras elgdavosi blaivus – jis nevartoja alkoholio.

Laura sako kentėjusi dėl vaiko – supranta, kad jam reikia ir mamos, ir tėčio.

Grasino miške „nupešioti“

Anot Lauros, paskutiniu lašu jos kantrybės taurėje tapo drama namuose, mažametį vaiką privedusi iki kone isterijos priepuolio.

„Buvo ankstyvas rytas, ruošiausi eiti į darbą, nes mašinos dokumentus ir raktus vyras jau buvo atėmęs, kai jis pripuolęs atėmė ir skėtį. Tą rytą pliaupė lietus. Vaikas pradėjo labai verkti ir man pasiūlė savo mažą skėtuką. Verkdamas pagriebė tėvo rūbus, grasino juos išmesti per balkoną“, – Laura ir dabar nesulaiko ašarų.

Grįžusi iš darbo ji susikrovė savo, vaiko daiktus ir išsikraustė pas mamą.

Bet net ir pabėgusi nuo vyro tvirtina jaučianti jo buvimą šalia. Yra mačiusi sutuoktinio automobilį netoli savo namų. Netgi išsigandusi kvietė policiją. Visgi pareiškimas liko neparašytas.

„Policija klausė, ar mane grasino užmušti, sumušti? Sakiau, kad ne. Gąsdino išvežti į mišką ir nupešioti. O „nupešioti“, pasirodo, nereiškia nužudyti ar susidoroti“, – guodėsi moteris.

S. Jakštienė teigia kol kas nedaranti išvadų, auka ar smurtautoja yra moteris, pati teikianti pagalbą kitiems. „Sekundės“ archyvo nuotr.

S. Jakštienė teigia kol kas nedaranti išvadų, auka ar smurtautoja yra moteris, pati teikianti pagalbą kitiems. „Sekundės“ archyvo nuotr.

Neišlaikė emigracijos išbandymo

Laura bando ieškoti atsakymo, kas nutiko, kad santykiai šeimoje pasiekė kritinį tašką. Kadaise tekėdama už gerokai vyresnio vyro tikėjosi jaustis kaip už mūro.

Moteris spėja, kad prie krizės prisidėjo sutuoktinio emigracija – grįždavęs kelioms savaitėms namo, vėl išvažiuodavo mėnesiams uždarbiauti svetur.

„Vyras pasakodavo, kai tai vieną jo draugą emigrantą, tai kitą žmona išdavė. Gal jis bijojo, kad ir aš tokia?“ – svarsto Laura.

Vyro pavyduliavimai esą suaktyvėjo jai įstojus į magistrantūrą. Birželį Laura turėtų tapti jau diplomuota magistre.

Sutuoktinis dirba statybose.

„Gal jis šeimos moterį įsivaizduoja kitokią?“ – svarsto studijuojanti jauna moteris.

Ji sako nebematanti prošvaisčių išgelbėti yrančią šeimą ir besirengianti skyrybų procesui.

Moteris prisipažįsta jau turinti ir jai gelbstintį draugą, tačiau esą su juo santykiai užsimezgę vos prieš porą mėnesių ir dar neperaugę į artimus ryšius.

Aptalžė batu

Kas nutiko, kad dėl žmonos smurto net kreipėsi į policiją, panevėžietis pateikia savo versiją.

Kęstas (vardas pakeistas) pasakoja tą vakarą tik trumpam užvežęs vaiką pas mamą pasiimti drabužių.

Tėtis sako vaiką palydėjęs iki buto. Duris atidariusi žmona esą iš karto mažąjį už kupros įsitempė į vidų.

„Stovėdamas laiptinėje už durų girdžiu šauksmą: mama, noriu pas tėtį miegoti, mama, prašau, maldauju. Puoliau skambinti į duris, kai tik ji atidarė, vaikas basas išbėgo į laiptinę. Lenkiausi paimti jo batų, o tuo metu žmona su savo batu trenkė man per ausį. Griebiau vaiką ir išlėkiau“, – incidentą pateikia Kęstas.

Jaučiasi skuduru

Sutuoktinės batu aptalžytas vyras vaiką nuvežė pas senelius, dar atsigėrė arbatos ir apsiraminęs naktį nuskubėjo į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

„Ausų, nosies ir gerklės gydytojas apžiūrėjo mano ausį. Iš vidaus ji buvo smarkiai paraudusi. Gydytojas patarė kreiptis į policiją“, – pamena Kęstas.

Policijos pareigūnai užregistravo jo pareiškimą dėl smurto artimoje aplinkoje. Panevėžietis neslepia, jog policijoje jaučiasi nebe naujoku. Pareigūnai jį jau atpažįsta – apginti nuo smurtaujančios žmonos Kęstas prašosi nebe pirmą kartą.

„Aš jai kaip skuduras po kojomis. Už savo veiksmus turi atsakyti. Šitas įvykis buvo jau gal šeštas. Kai ji smurtauja, aš čiumpu batus, lekiu į laiptinę ir kviečiu policiją. Pareigūnai ir anksčiau norėjo į areštinę išvežti, bet pati išvažiavo pas savo mamą“, – apie keistus santykius šeimoje pasakoja panevėžietis.

Pyktį išliejo ant durelių

Kęstas sako, jog įsiutusi sutuoktinė į jį paleisdavusi daiktus, trankydavusi antausius. Visa tai, nuskriausto vyro teigimu, matydavusi jųdviejų atžala.

Panevėžietis guodžiasi, kad žmona sumaitojusi ir jo tėvo automobilį – taip spyrė į dureles, kad šias net įlenkė. Vyras ir dėl to surašė raštą policijai.

Kęstas neigia, kad žmona šitaip pratrūkusi, kai, neišleidęs susitikti su draugėmis, sugadino antrąjį šeimos automobilį. Jis netiki, jog sutuoktinė, pasiėmusi vaiką, iš tiesų planavo su bičiulėmis vykti į Žolinės atlaidus Krekenavoje.

Jis neabejoja, jog žmona tikėjosi pasprukti pas kitą vyrą. Nors labai nenorėjęs sutuoktinės išleisti, Kęstas tvirtina negadinęs automobilio.

„Akumuliatorius seniai buvo nusėdęs“, – tikina panevėžietis.

Jis pamena tądien net du kartus žmonai kvietęs policiją: dėl įlenktų durel,ių, o vėliau – sutuoktinei užsirakinus jųdviejų bute ir vyro neįsileidus.

Skaičiuoja vyrus

Kodėl žmona, pasiėmusi vaiką, prieš keletą mėnesių taip, kaip stovi, išėjo gyventi pas mamą, Kęstas irgi pateikia kitą paaiškinimą.

Jis tvirtina neapsikentęs nesibaigiančių konfliktų ir smurto pats kreipęsis į Vaiko teisių apsaugos tarnybą, susirūpinęs dėl vaiko psichologinės būsenos.

„Specialistė pažadėjo paskambinti žmonai. Po kelių dienų turėjome abu ateiti į Vaiko teisių apsaugos tarnybą“, – pasakojo Kęstas.

Tačiau kitą dieną grįžęs namo išvydo žmoną besikraunančią daiktus ir verkiantį vaiką.

„Klausiau, ko verkia. Sako, tete, tu nori mane į vaikų namus uždaryti. Matote, kaip yra manipuliuojama vaiku?“ – piktinosi panevėžietis.

Nors žmona jau daugiau nei penketą mėnesių gyvena atskirai, Kęstą piktina, kad vis dar oficiali jo sutuoktinė viena neliūdi ir esą jau turi guodžiantį draugą.

„Turiu net nuotraukas, kaip jie abu automobilyje sėdi. Pagal mano šaltinius, čia jai jau trečias vyras per metus“, – suskaičiavo Kęstas.

Žmonos kaltinimus, neva ją persekiojantis, panevėžietis vadina laužtais iš piršto.

Gyveno „kaip pas mamą“

Kęsto teigimu, problemos šeimoje prasidėjo jam sugrįžus iš emigracijos – nustojus važinėti uždarbiauti į užsienį.

„Visi kivirčai kilo dėl pinigų“, – prasitaria panevėžietis.

Kęstas supyko, kai kartą savo banko sąskaitoje pasigedo dalies pinigų. Vyras žmonai buvo palikęs banko kortelę, kad šioji galėtų disponuoti santaupomis.

„Ji man nepasakydavo, kur tuos pinigus išleisdavo. Manęs neinformuodavo. Pamatęs, kad dingsta pinigai, kortelę užblokavau“, – aiškino panevėžietis.

Jis prisipažįsta kartą iš tiesų iškėlęs duris kambario, kuriame buvo užsidariusi žmona su vaiku.

„Žmona į mane kreipdavosi kaip kokiame darbe: prašau išeiti iš mano kambario. Pasakiau, kad šituose namuose nebus tokių „prašom išeiti“. Aš tik penkioms minutėms duris iškėliau ir vėl įstačiau“, – savo elgesį aiškino panevėžietis.

Vyras neslepia, jog toks sutuoktinės šaltumas jį žeidė ir dėl to, jog šioji esą bute gyvenusi „kaip pas mamą“.

„Esame buto bendraturčiai, abu turime mokėti ir mokesčius, ir paskolą, o visa finansinė našta teko man vienam“, – guodėsi Kęstas.

Maža to, anot jo, žmona neprisidėdavusi prie būsto išlaikymo ir dargi neatsiskaitydavusi sutuoktiniui, kur išeinanti.

„Skambinu – neatsiliepia, o pareina laiminga, šypsosi, kvailu mane laiko ir tiek“, – tokio žmonos elgesio nesupranta panevėžietis.

Įžeistas vyras prisipažįsta tikrinęs, kiek kilometrų per dieną nuvažiuojanti sutuoktinė. Anot jo, prasukdavusi tikrai ne 12-ika papildomų kilometrų.

„Savaitgalį net nesakiusi, kur išvažiavo, 200 kilometrų prasuko. Klausiau, kur buvo, atšovė, kad ne mano reikalas“, – saviške nepasitiki Kęstas.

Stabdė paskola bankui

Nors Kęstas policiją užvertęs pareiškimais dėl prieš jį smurtaujančios nesugyvenamo būdo žmonos, jau ne vienerius metus kenčiantis vyras į teismą dėl skyrybų vis dar nesikreipė.

„Neskubėjau, nes ir banko paskola paimta. Vis tikėjausi, gal jai žemė kitaip apsisuks, gal sugrįš“, – aiškino Kęstas.

Visgi dabar vyras sako pats pasiryžęs nutraukti saitus su žmona. Jis nusiteikęs teismui pateikti ieškinį skyryboms dėl sutuoktinės neištikimybės

Tašką padės teisėsauga

Dėl tėvų įtemptų santykių, pasibaigiančių pareiškimais policijai, šeima atsidūrusi Vaiko teisių apsaugos tarnybos akiratyje. Šioji kreipėsi į Savivaldybės Socialinių reikalų skyrių dėl paslaugų teikimo šeimai.

„Konfliktinės situacijos neturi būti sprendžiamos prie vaiko. Abiems tėvams vertėtų palankyti pozityvios tėvystės įgūdžių grupę, o vaikui turėtų būti teikiama psichologinė pagalba, jam paaiškinama, kas vyksta“, – teigė Vaiko teisių apsaugos tarnybos vedėja Audronė Grainienė.

Pagalbą šeimai iš tiesų teikia socialiniai darbuotojai, nors Kęstas tvirtina šiais specialistais nepasitikintis ir nusiteikęs su jais bendrauti tik prie liudininkų.

Apie problemas socialinės darbuotojos šeimoje informuota ir Panevėžio savivaldybė.

Socialinę sritį kuruojanti administracijos direktoriaus pavaduotoja Sandra Jakštienė teigia kol kas nedaranti išvadų, auka ar smurtautoja yra moteris, pati teikianti pagalbą kitiems.

„Mes ne policija ir ne teisėjai. Kol vyksta ikiteisminis tyrimas, negalime atsakyti, ar skundai dėl šios moters smurto iš tiesų yra pagrįsti“, – sako S. Jakštienė.

Komentarai

  • Tikras skuduras, ne vyras.

    • gedas

      • Atsakyti
  • Kęstas nepasitiki žmona, nepasitiki darbuotojais, nes „sutinka bendradarbiauti tik su liudininkais“. Ar mano, kad ir darbuotojai prieš jį smurtaus? čia mano nuomonė.

    • Speju nepasitiki nes zmona Soc. Darbuotoja, visi zinom kaip Panevezyje viskas sukasi, visur savi, pazystami

      • čia Kęstas?

  • O toks persekiojimas, tikrinimas – ne smurtas?

  • Ar tik ne Tomutės istorija papasakota? Nuo šios „socialinės“ darbuotojos brutalaus elgesio ir nemokšiškumo kenčia ne tik kolegos bet ir socialinės įstaigos klientai.

    • Cia viskas susije: toji vyr.soc.darbuotoja direktores desine ranka ,drauge, o direktore, jakstienes drauge,paskirta priziuret seima darbuotoja,irgi drauge, akivaizdus interesu konfliktas,bet kam gi Lietuvoj idomu,svarbu drauge ir lojali,viskas bus uzglaistyta ir paslepta

    • Pritariu ir šiai dienai visu 100%…

  • Reikia nusalinti Socialiniu paslaugu centro darbuotojus nuo seimos atvejo analizavimo…. kitaip bus neskaidru…

  • Vaiko teises turetu atidziau analizuot seimos situacija… nes sava darbuotoja, uzglaistis… kur ziuri specialistes…

    • Atsakyti
  • šios moters elgesys, nors ir ne darbo metu, yra amoralus ir visiškai nesuderinamas su šios darbuotojos
    pareigomis.

    • Atsakyti
  • Šią šeimą pažįstame ne vienerius metus. Labai gaila, kad straipsnyje piešiamas „Lauros“ veidas kaip nukentėjusios moters. Deja realybė yra kitokia. Straipsnyje nutylima, kad iki patekimo į areštinę buvo perpildyta ir pareigųnų kantrybės taurė. Tai tik keli faktai, kuriuos mes, kaimynai matėme ir kurie mus šokiravo:
    1. Kęstui išvykus į komandiruotes, vyrus keitė, tankiau nei koines. Nestebino vakarais atvažiuojantys vis kiti automobiliai ir jų vairuotojai, su kuriais panelė Laura išvykdavo. Tai faktas.
    2. Ponia Laura spardė ir raižė sutuoktinio automobilį mažametės dukters akivaizdoje. Vaizdelis nekasdieniškas: Dukra verkia ir prašo mamos liautis, o motina niokoja automobilį. Tai faktas, kurį matėme. Be policijos nebuvo apseita.
    3. Straipsnyje minima iš vyrių iškeltos durys, bet nutylima kad policija buvo kviesta 3 ar net 4 vakarus iš eilės, kad sutuoktinis Kęstas galėtų patekti į butą. Buvome šalia pareigųnų ir girdėjome Lauros ikalbinėjimą gražiuoju atrakinti duris, nes priešingu atveju bus iškviesti ugniagiasiai ir durys bus išpjautos. Pareigūnams pavyko po ilgų įkalbinėjimų. Tai faktas.
    4. Sutuoktinio Kęsto sumūšimas, kuomet Laura pateko į areštinę. Tai faktas.
    5. Ne kartą matėme, kaip žaidžiančiai mažametei dukrytei mama Laura šaukdavo pakeltu balsu, po kurių vaikas pravirkdavo, bet vis tiek eidavo pas mamą. Tai faktas.
    6. Grįždami iš darbų kieme sutikome verkiančią Lauros dukrelę. Paklausus, kas atsitiko, vaikas paaiškino, kad mama ištuštino jos taupyklę, kurioje buvo centai sukaupti tėčio dovanėlei gimtadienio proga. Tai faktas.
    Klausimas Jums skaitytojai: ar čia viskas normaliai? Jei motina Laura taip elgiasi viešumoje, su savo dukra, galime tik įsivaizduoti, kaip ji elgiasi su vaikais darbovietėje.

    O ir ponios išsikraustymas pas mamą neteisingai straipsnyje „piešiamas“. Išėjo, nes mūsų manymu tapo be galo gėda už savo veiksmus.

    • Laura aš Jums linkiu kažkaip ištverti visą šį spaudimą kitaip perskaičius komentarus negalėčiau įvardinti, ne be reikalo matyt yra sakoma geriausias patiekalas Lietuviui ,kitas Lietuvis, liūdna, bet taip jau yra. Aš niekaip nesuprantu sutuoktinio pozicijos, jam buvo taip blogai, įtarinėjo žmoną, kvietė policijas, bet vis vis vien gyveno kartu. Jeigu jau tokio nesugyvenamo charakterio, išsiskyrei ir gyveni savo gyvenimą, kam cirkintis. Sutuoktiniui irgi linkiu sėkmės………….

    • Labai idomu kaip si kaimynė matydavo kad Laura isvaziuoja kiekviena vakara vis su kitais automobiliais juk ji viena rūpinosi vaiku! labai idomu kur vaikas likdavo gal kartu imdavo su tais vyrais kurie atvaziuodavo vis skirtingomis mašinomis susitikti?? juokingi pastebejimai, kiek matydavome vien tik Laura visuomet budavo su vaiku, (kol tevas budavo ir pasakodavo savo sukurtas naujas istorijas pas kaimyne)jei tevas toks geras kodel vaikas nesimato paskutiniu metu ir nebūna pas teva.Labai gražiai nupiešete Kestą kuris yra nuolatinis jusu pasnekovas ir kiekvieną vakarą leisdavo pas jus labai idomu jus vieniša ir visuomet ji sutikdavote isileidavote ir ilgai vakarodavote cia labai idomu koks vienišos moters tikslas isileidineti vyra pas save? Visi kiemo vaikai pasakydavo vaikui, kad tavo tete yra pas ta kaimyne .. ji galime rasti ten. Stiprybes jums Laura nes jusu vyras visiems kaimynas apie jus negražiai kalbedavo bande sudaryti apie jus neigiama ivaizdi.Labai idomi kaimynes pozicija smeidžiant jus, turbut savo tikslu turi. Laikykites ir kuo greiciau issiskirkite, nes toks vyras ne jums.

      • Atsakyti
      • Na visų pirma aš nesu kaimynė, o kaimynas! 🙂
        Vaikas dažnai likdavo kieme žaisti su kitais vaikais iki vėlumos.

    • Kaimynai irgi buvo per sumusima kartu?? kodel teigiate kad kad faktas 😀 visi faktai pletku lygyje pas jus miela kaimyne 😀 Atrodo ,kad jus šeimoje buvote 3 asmuo , kad rašote viska faktais.

      • Atsakyti
      • Nes tai parašyta juodai ant balto, o va jau atitinkamos institucijos tegu sprendžia kalta ar ne. Dėl to tai yra faktas.
        🙂

  • Neteisinu moters, užvožusios vyrui batu (nors labiau juokinga, nei baisu), bet keista, kad vyras piktinasi žmonos neištikimybe, iškėlinėja duris, atima banko kortelę ir automobilio raktus, o komentatoriams tai atrodo normalu. Normalu būtų, jei su tokia bloga žmona jis tiesiog nebegyventų, seniai būtų padavęs pareiškimą skyryboms. Bet kažkodėl iš namų išėjo ne jis, o ji. O labiausiai gaila vaiko. Tikiuosi, Vaikų teisių specialistai Pnvz pakankamai kompetentingi.

    • Neteisiname nei Kęsto, nei Lauros. Dėl to kas atsitiko yra kalti abu. Visiškai sutinkame, kad dėj jų kivirčų labiausiai kenčia mažametis vaikas. Šioje situacijoje vaiko interesai pasilieka kažkur ten, paskutinėje eilėje. Svarbiausia, kad Lauros užimamos pareigos ir palaikymas darbdavio iš aukščiau užglaisto tikrąją tiesą. Galime pateikti ir daugiau informacijos… Panevėžys mažas, pažintys daug ką duoda, tai tiesa. Svarbu kad visuomenė žinotų kaip yra iš tikrųjų.

  • Manau tokie zmones neturetu dirbti socialiniais darbuotojai,juk dirbti reikia su pazeidziamais zmonemis…

    • Kaip gali dirbti zmogus toki darba, kuriam paciam reikia specialistu pagalbos. Juk tai smurtas artimoje aplinkoje o tuo labiau matant vaikui.

      • Dirba, nes turi palaikymą iš aukščiau. Konkrečiai žinome… Tai dar viena įsisenėjusi problema… Tikimės, kad atitinkamos institucijos sudėlios galutinius taškus.

  • Kiek skaiciau tai straipsnyje nera parasyta , kad ji nuteista ir pripazinta kalta, čia tik jusu speliojimai.

    • Atsakyti
    • Juk parasyta, kad smurtavo, kokiu irodymu dar reikia?

      • Atsakyti
  • esu turejas reikalu su vaiku teises specialistais jie gina moteris bet nejiesko teisibes o siuo atveju ji yra soc darbuotoja todel vaiku teises ja gins

Rodyti visus komentarus (26)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų