Klubo "Alfa" nuotr.

Klubo „Alfa“ sportininkai – antri

Klubo „Alfa“ sportininkai – antri

Lietuvos karatė federacija, minėdama Laisvės gynėjų dieną, Šiauliuose organizavo Lietuvos jaunučių, jaunių ir jaunimo WKF karatė (olimpinė) čempionatą.

Varžybose dalyvavo sportininkai iš keturiolikos Lietuvos klubų, kurie varžėsi kata ir kumitė rungtyse. Panevėžiui atstovavo penki karatė klubo „Alfa“ sportininkai (treneris Alfonsas Valuntonis), kurie pelnė nemažai apdovanojimų.

Jaunučių grupėje kumitė rungtyje gerai kovojo ir antrą vietą užėmė Aronas Puidokas, jis tik finale nusileido Garliavos sportininkui. Toje pačioje amžiaus grupėje Vanesa Kaminskaitė kata rungtyje įveikė visas varžoves ir tapo čempione.

Jaunių grupėje Eglė Duobaitė kumitė rungtyje užėmė trečią vietą, o kata rungtyje liko antra,  minimaliu skirtumu nusileidusi varžovei iš Radviliškio Guodai Elenauskaitei, jos vėliau dalyvavo ir jaunimo amžiaus grupėje.

Jaunimo grupėje kata rungtyje E. Duobaitė jau pusfinalyje susitiko su G. Elenauskaite ir šį kartą ją nugalėjo. Finale įveikusi klubo draugę Rūtą Zigmantavičiūtę, Eglė tapo jaunimo čempione. Rūta Zigmantavičiūtė dar vieną sidabro medalį, finale nusileidusi mažeikiškei, pelnė kumitė rungtyje.

Varžybose teisėjavo Latvijos teisėjai, jiems talkino ir panevėžiečiai Karolis Čiutra, Valdas Kaminskas, Edvardas Mačiunskas, Arnoldas Kuncė ir Dominyka Kuncytė.

Susumavus rezultatus, bendroje klubų įskaitoje Panevėžio „Alfa“ užėmė antrą vietą, į priekį praleido tik Šiaulių „Baltojo tigro“ sportininkus.

.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų