V.Bulaičio nuotr.

Pagerbti geriausi Panevėžio rajono verslininkai

Pagerbti geriausi Panevėžio rajono verslininkai

Penktadienį apdovanoti sėkmingiausi Panevėžio rajono verslininkai. Šiais metais tokio dėmesio nusipelnė žemės ūkio bendrovės, maisto, metalo, baldų ir kitokia gamyba užsiimančios įmonės.

Panevėžio rajone priskaičiuojama per 1800 įvairių įmonių. Vienuolikai jų, kaip ir kasmet, įteikti Panevėžio rajono savivaldybės bei kitų valstybinių institucijų apdovanojimai.

Garsina pasaulyje

Labiausiai Panevėžio rajoną garsinančia įmone šiemet išrinkta “Agrolitpa”.  Keravos kaime 1994 metais įkurta bendrovė savo produkciją šiandien tiekia į daugybę pasaulio šalių. Įmonė darbuojasi sėklininkystės srityje.

“Universitete baigiau mokslinio agronomo specialybę ir likau šioje srityje. Verslą su šeima prieš 23 metus pradėjome būdami jauni ir veržlūs. Ieškojome naujų veislių” , – apie savo bendrovę pasakojo “Agrolitpos” generalinis direktorius  Virginijus Kliučininkas.

Dabar ši bendrovė tūkstančiais tonų į užsienio šalis gabena įvairių grūdinių pašarinių kultūrų, žolės, ankštinių, prieskoninių augalų sėklas. Su tėvais šioje srityje dirba ir vaikai.

“Mūsų vaikai nuo mažens skiria kvietrugio, miežio grūdą. Juk apie tai mes savo namuose kalbame nuo pat jų vaikystės”, – šypsosi prizą iš Panevėžio mero Povilo Žagunio rankų atsiėmusi įmonės bendrasavininkė Rasita Kliučininkienė.

Jos ir sutuoktinio bendrovė paskutinius trejus metus buvo apdovanota “Gazelės” nominacijoje. Pernai pelnė geriausiųjų sertifikatą.

 Užaugino verslą

Už ilgalaikę ir sėkmingą verslo plėtrą apdovanota Karsakiškio seniūnijoje dirbanti UAB “Langemė”. Savo veiklą ji pradėjo 2001 metais nuo durų gamybos.

“Pradėdami verslą planavome gaminti šarvo duris ir tikėjomės šio amato kur nors išmokti. Tačiau teko viską pažinti savarankiškai. Nebuvo lengva, bet dabar nuo 6 durų per mėnesį mūsų darbo mastai išaugo iki 700 durų”, – apie bendrovės rezultatus pasakojo jos atstovė Gitana Bučinskienė.

Ši įmonė klientų turi visoje Aukštaitijoje. O profesionalūs specialistais “Langemėje” dirba nuo pat įsikūrimo. Jų dabar net 40.

Sėkmingiausiai dirbanti įmonė Panevėžio rajone išrinkta bendrovė “Čevaita”. Naujamiesčio seniūnijoje dirbanti bendrovė supirkinėja gyvulius. Čia taip pat yra skerdykla.

Įmonės paslaugų prireikia visose Lietuvos savivaldybėse. Bendrovės vadovas Česlovas Kalunda džiaugiasi, kad sugeba garbingai vystyti savo verslą ir su klientais visada atsiskaito laiku.

 Mero pasiūlymas

Specialius prizus verslininkams įteikė ir Panevėžio rajone išrinkti Seimo nariai.  Guoda Burokienė su sėkmingu startu sveikino įmonę “Džegera”. Smulkiojo verslo atstovams “Radviliškių kaimo kepykla” apdovanojimą įteikė Petras Nevulis.

Panevėžio valstybinė mokesčių inspekcija geriausia mažų mokesčių segmente išrinko UAB ”Permeta”. “Sodra” už žmogaus vertinimą pagerbė Raguvos baldininkus. Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai specialų prizą įteikė Žirginio sporto klubui “Vytis”. Valstybinė darbo inspekcija – įmonėms “Prie židinio” ir “Kadex”.

Darbo biržai glaudžiausiai bendradarbiauti teko su “Domona”. Panevėžio verslo konsultacinio centro apdovanojimas uš geriausią debiutą atiteko IĮ “Dvima”.

Panevėžio rajono verslininkų pasveikinti atvyko irnSeimo ekonomikos komiteto primininkas Virginijus Sinkevičius. Jis verslą prilygino menui – mat tiek vienoje, tiek kitoje srityje reikia kūrybos.

“Verslas -Lietuvos stuburas”, – sakė ministras ragindamas dar labiau plėsti verslininkų ratą Aukštaitijoje, nes tai esą viena pagrindinių emigracijos stabdymo priemonių.

Tuo tarpu šventės šeimininkas – Panevėžio rajono meras paskelbė drąsų pasiūlymą verslininkas. P. Žagunio duomenimis, dabar rajone yra per 1000 bedarbių, tad kas antrai įmonei įdarbinus bent po vieną tokį žmogų, Panevėžio rajonas taptų vienintelė Lietuvoje bedarbių neturinti savivaldybė.

Galerija

 

Komentarai

  • gerai skamba darbo birzai teko glaudziai benradarbiauti su firmom kurios diena nakti iesko darbuotoju ,nei viena normali firma ne jiesko darbuotoju per birza jai jau glaudziai bendradarbiauja tai zinokite kas ten per firmele.

Rodyti visus komentarus (1)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų