V. Bulaičio nuotr.

Panevėžio „Olimpo“ ledo ritulininkai puoselėja ambicingus planus

Panevėžio „Olimpo“ ledo ritulininkai puoselėja ambicingus planus

Lapkričio 1 dieną naująjį sezoną pradėjo Panevėžio ledo arena. Tiek miesto gyventojai, tiek svečiai dabar gali mėgautis žiemos malonumais, leisti laisvalaikį šeimos rate ar su draugais. Arenos administratorius, nenuilstantis ledo ritulio propaguotojas Artūras Blažinskas kalbėjosi su „Sekunde“ ir atsakė į pateiktus klausimus.

Palyginkite, kaip pasikeitė ledo arena per tuos dvejus gyvavimo metus?

Pokyčiai akivaizdūs. Įrengti jaukūs ir šilti persirengimo kambariai, uždengta arenos vakarinė siena, todėl dabar nebėra skersvėjo ir žmonėms jaukiau čia leisti laiką. Jei lankytojai neturi, čia pat  siūlome išsinuomoti pačiūžas. Be to, rėmėjų dėka gavome puikią švieslentę, ji labai praverčia per ledo ritulio rungtynes.

Kokie žmonės čia leidžia laisvalaikį?

Lankytojai labai įvairūs. Ant ledo čiuožia ir labai jauni, ir garbingo amžiaus sulaukę žmonės. Mūsų areną pamėgo ir kaimyninių rajonų gyventojai, jų kaskart daugėja.

Kaip sekasi Jums treniruoti jaunuosius žaidėjus?

Ledo ritulio treniruotes lanko nuo ketverių iki keturiolikos metų vaikai. Panevėžys neturi gilių ledo ritulio tradicijų, todėl kol kas lankančiųjų treniruotes skaičius nėra labai didelis.

Kokios sąlygos vaikams treniruotis šioje arenoje?

Manau, kad geros. Ledo kokybė čia itin aukšta. Ledo temperatūra šiuo metu –5,8 laipsnio, o kitose arenose tik –4 ar –5. Turime pakankamai amunicijos: šalmų, aprangos, apsaugų, lazdų ir viso kito, ko reikia per treniruotes.

Koks numatomas reprezentacinės miesto vyrų komandos „Olimpas“ sezonas?

Ledo ritulio klubas „Olimpas“ gyvuoja jau antrą dešimtmetį. Visi komandos žaidėjai džiaugiasi, kad Panevėžyje jau trečią sezoną veikia dirbtinio ledo arena. Anksčiau dažnai tekdavo važinėti į kaimyninę Latviją ar kitus Lietuvos miestus. Grįždavome namo jau po vidurnakčio ir rytą eidavome į savo darbus. Dabar sąlygos visiškai kitokios, nes treniruotis ir rungtyniauti galime savo gimtajame mieste. Daug „Olimpo“ klubo narių tiek savo darbu, tiek lėšomis prisidėjo, kad Panevėžyje atsirastų ši arena.

Kokie tikslai „Olimpui“ keliami šiame sezone?

Netrukus prasidės Lietuvos veteranų ledo ritulio penktasis čempionatas, jame dalyvaus ir mūsų komanda. Mes žaidėme dviejuose čempionatuose ir abiejuose tapome nugalėtojais. Šių metų čempionate, kuriame dalyvaus keturios arba penkios komandos, „Olimpo“ tikslas – tapti čempionais.

 

„Olimpas“ inicijavo naują projektą – Aukštaitijos Hockey lygą (AHL). Koks tai turnyras?

Aukštaitijos Hockey lyga (AHL) – mėgėjų lyga, kurioje šiame sezone, be Panevėžio „Olimpo“,  varžysis dar penki kolektyvai: Elektrėnų „Energija-2“, Vilniaus „Hockey Punks“, Utenos, Rokiškio bei Juodupės komandos. Varžybos vyks dviejų ratų sistema, absoliučiai visų komandų susitikimus planuojama rengti Panevėžio ledo arenoje. Kadangi tai mėgėjų lyga, komandose negalės rungtyniauti Lietuvos rinktinės nariai, taip pat užsienyje žaidžiantys ledo ritulininkai.

Kokie „Olimpo“ planai AHL lygoje?

Varžovai  patyrę ir pajėgūs, todėl jeigu pavyktų užimti prizinę vietą, būtume patenkinti. Anksčiau kai kurie panevėžiečiai rungtyniaudavo kitų miestų komandose. Šiemet visi atstovaus „Olimpo“ klubui, todėl stengsimės pasirodyti kuo geriau.

Koks artimiausias turnyras laukia Panevėžio ledo ritulio aistruolių?

Jau šį savaitgalį, lapkričio 18–19 dienomis, pirmą kartą mūsų mieste vyks turnyras Panevėžio miesto mero taurei laimėti. Turnyre dalyvaus dvi Panevėžio komandos – „Olimpas“ ir „Rėkliai“,  taip pat Utenos bei Rokiškio kolektyvai. Šios keturios komandos rungtyniaus vieno rato sistema. Ledo ritulininkams šeštadienį teks žaisti po dvejasrungtynes, o sekmadienį – po vienas. Abi dienas sportininkų kovos Panevėžio ledo arenoje prasidės nuo 12 valandos.

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų