Kartą per metus į Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčią panevėžiečiai atveda savo augintinius. V. Bulaičio nuotr.

Bažnyčioje klebono maldos klausėsi ir keturkojai

Bažnyčioje klebono maldos klausėsi ir keturkojai

Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje šį sekmadienį po šv. Mišių vyko neįprastas susibūrimas.

Minint gyvūnų globėjo Šv. Pranciškaus dieną, bažnyčios klebonas Romualdas Zdanys į maldos namus panevėžiečius pakvietė ateiti su augintiniais, kuriuos čia pat ir pašventino.

Pasak dvasininko, gyvūnai, kaip ir žmonės, turi savo teises. R. Zdanys pabrėžė, kad skriauda gyvūnui yra ne tik nusikaltimas, bet ir nuodėmė. Anot klebono, šiandien daugelis keturkojų neturi namų, yra nelaimingi, taigi ragino panevėžiečius nebūti abejingus. Ir priminė pareigą rūpintis, pamaitinti ir pagirdyti mažesniuosius brolius bei pagloboti juos artėjant šaltajam metų laikui.

Į bažnyčią sugužėjus žmonėms su savo lojančiais ir miaukiančiais draugais, kunigas R. Zdanys palaimino gyvūnus ir jų šeimininkus specialia malda: padėkojo Dievui už visą nuostabų pasaulį ir paprašė, kad gyvūnus saugotų nuo ligų, nelaimingų atsitikimų, kad šie nepabėgtų nuo savo šeimininkų, o pastarieji jais gerai rūpintųsi. Klebonas meldėsi, kad nė vienas gyvūnas nekentėtų ir visi turėtų šeimininkus.

Paties R. Zdanio augintiniai – trys šunys – irgi bažnyčioje nuolankiai klausėsi šeimininko maldos.

Į bažnyčią keturkojus atsivedusiems panevėžiečiams klebonas įteikė atminimo medalius, vaikus vaišino saldumynais bei surengė smagų konkursą gyvūnams. Šie varžėsi dėl gražiausiojo, juokingiausiojo, ištikimiausiojo ir paklusniausiojo titulų. Atsiimdami diplomus šeimininkai pasakojo įdomias istorijas ar parodydavo, ką mokantys jų augintiniai.

Maldos namų duris gyvūnams klebonas R. Zdanys atveria jau trečią kartą. Pasak dvasininko, tokia augintinių laiminimo praktika katalikiškose šalyse plačiai paplitusi, tik Lietuvoje tuo dažniausiai užsiimama bažnyčiose, susijusiose su pranciškonų vienuoliais.

R. Zdanys prasitarė šįmet norėjęs surengti netradicinę šventę ir atsivežti į bažnyčios šventorių net kaimo naminių gyvūnų: karvę, alpakų, gal net ir kiaulę. Visgi dėl prasto oro sumanymo teko atsisakyti.

 

Galerija

Komentarai

  • Šaunuolis klebonas.

  • Leliukas bažnyčioje, atsivertė!. Šaunuolis!

  • Žaviuosi mūsų klebonu. Tokio šilto ir nuoširdaus dvasininko reikėtų dar paieškoti.

  • Is to didelio noro nuejo i lankas.Lai vaziuoja i sunu prieglauda ir ten laimina visus,bet cia yra zmoniu maldos namai.Viskam yra vieta.Yra zmoiu alergisku sunims ar katems,tai kur dabar jiems eiti melstis?Zinoma tures rinktis kita baznycia,jei sita pavercia tvartu.

    • Atsakyti
  • ŠAUNUOLIS IR PUIKUS KLEBONAS KAD TOKES ŠVENTES ORGANIZUOJA NORĖTUMĖT KAD VISIEM BUTU TITAIS METAIS DIPLOMAI SU VARDAS PAVARDĖM IR KURIE BUS PARAŠYTI PRAŠYMA KAD DALYVAUS KAS DALYVAUS IR KAS NEDALYVAUS ANT DIPLOMO BUS AR DIPLOMAS ARBA PADĖKA UZ MILIMA GIVUNA ŠUO AR KATĖ KOKS GYVUNAS IR TAIP PARAŠYK UZ MYLIMA GYVUNA IR GYVUNA VARDAS PARAŠYTA BUS PADĖKOS PV. PADĖKA ŠEILAI IR MAN LUKUI VALUNTAI

  • Šunys,katės bažnyčioje – suprantu.Tai maži gyvūnai,bet jeigu iš žirgyno tikintys šeimininkai atsives atjos ant žirgų ir tiesiai į bažnyčią,nes žirgai yra gyvūnai ir labai protingi,mūšių laukuose nepalikdavo kritusio kario,savo šeimininko.Pijaus X brolija,po II – jo Vatikano susirinkimo įspėjo Romą ,galinčia pasukti šunkeliu.Gerai,kad kun.dr.R.Zdanys netapo vyskupu,nes gal šventintų šuniukus diakonais arba pasikviestų minstrantais.Čia matoma suveikė Lietuvių liaudies patarlė,kurioje sakoma,kad iš didelio rašto išėjo iš krašto.Manyčiau,kad vyskupas kun.dr.R.Zdanį turėtų skirti į kaimo parapiją kur yra didesnė gyvūnų įvairovė.Dvikojai ten bažnyčią retai lanko,dažniau kilnoja taurelę,o keturkojai,kaip žinia visi apstinentai,galėtų būti kun.teologijos daktaro parapijiečiai.

  • Pasitaisau pastebėtas klaidas;yra-supantu.Tai maži…,atsives atjos…,čia matoma…Turi būti – suprantu,kad maži…,atsives,atjos…,čia matomai. Pagarbiai vidas.tidikis@gmail.com

Rodyti visus komentarus (7)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų