T. Šiaudinio nuotr.

Panevėžio paplūdimiai pustuščiai

Panevėžio paplūdimiai pustuščiai

Nors šiųmetė vasara nelepina karščiais, visgi progų išsimaudyti ir pasideginti miesto paplūdimiuose panevėžiečiai suranda.

Panevėžyje veikia du oficialūs paplūdimiai: Piniavoje ir šalia „Ekrano“ marių. Tiesa, yra ir trečiasis Kultūros ir poilsio parke.  Nors miesto Savivaldybė jo neprižiūri ir neatsako už vandens tinkamumą maudytis, atsiranda išdrįstančių ir čia nerti į Nevėžį.

Populiariausiame „Ekrano“ marių paplūdimyje net šiltą dieną šią vasarą nesirenka poilsiautojų minios. Vandenyje – būrelis besitaškančių mažamečių ir paauglių, krante – kelios dešimtys mieste likusių vasarotojų.

Panevėžietė Rasuolė paklausta, ar patenkinta tokiu miesto paplūdimiu, tvirtino jam pretenzijų neturinti.

„Čia ateinu tik su dukra ir esu patenkinta. Telkinys negilus, puiki vieta maudytis vaikams“, – mano Rasuolė.

Anot jos, marių vanduo švarus, o paplūdimio aplinka visada tvarkinga, neprišiukšlinta. Tačiau prie „Ekrano“ marių poilsiavusi Irena pasakojo čia apsilankanti retai.  Dažniau renkasi paplūdimį už miesto.

„Važiuojame į Berčiūnus, ten paplūdimys gana geros būklės“, – sako Irena.

Pirmą kartą prie marių paplūdimyje su drauge apsilankiusi Palmira pripažino nusivylusi vandens kokybe.

„Kaip čia galima maudytis, kai vanduo toks drumzlinas?“ – stebėjosi pensininkė.

Anot jos, guodžia bent jau tvarkinga aplinka ir švarūs tualetai.

Nosį riečia tualeto kvapai

Miesto Savivaldybės prižiūrimas paplūdimys Piniavoje lankytojus pasitinka netvarkytais lauko tualetais. Greta persirengimo kabinos matyti ženklas, rodantis 3 žvaigždutes ir pranešantis apie maudytis tinkamą vandenį.

Prie Lėvens upės poilsiavusi panevėžietė Rima tvirtino, jog vandens kokybe iš tiesų esanti patenkinta, tačiau moterį piktino netvarkomi tualetai ir bet kaip nupjaunama pieva.

„Tualetus galėtų sutvarkyti, o kartais ir pieva būna nušienauta ne visai tinkamai“, – pastebėjo Rima.

O pensininkė Genovaitė, palyginusi „Ekrano“ marių ir Piniavos paplūdimius, nuspredė, jog pastarasis  jai patinka labiau.

„Ši vieta ramesnė nei marių paplūdimys prie kelio, vaikams čia saugiau, dar ir parduotuvė netoli“, – svarstė Genovaitė.

Vanduo maudytis tinkamas

Miesto savivaldybės Socialinių reikalų skyriaus Sveikatos poskyrio vedėjas Mindaugas Burba patvirtino, jog oficialiuose Panevėžio paplūdimiuose vanduo tinkamas maudytis – prieš savaitę atliktų tyrimų rezultatai atitinko higienos normų reikalavimus.

Pasak M. Burbos, vandens mėginiai imami kas dvi savaites, tačiau jei viršijami higieniniai rodikliai, tyrimai atliekami kas savaitę.

Už švarą miesto paplūdimiuose atsakingos įmonės Pavėžio specialusis autotransportas Atliekų tvarkymo skyriaus vadovas Sigitas Vainauskas tvirtina, jog šiemet dar nesulaukta nusiskundimų dėl tvarkos.

Anot S. Vainausko, atliekų konteineriai Piniavos paplūdimyje ištuštinami kiekvieną savaitę, o prie „Ekrano“ marių – kas dvi. Aplinką prižiūri ir valytojos, kurios, pasak S. Vainausko, situacijai pablogėjus įmonę informuotų.

 

Komentarai

  • geda panv per tiek metu nepriklausomos ltu visiskai apleistas miestas.visiskai nera ka sveciams is uzsenio parodyti.meras kaip ir prie architekturos o leido kazkoki stiklini balagana paciam centre statyt.

  • Su kokiu autobusu vaikus nuvezti ir parvezti is papludimio?Jokie autobusai nevaziuoja,o iki stoteliu toliausiai eiti.

  • Čia ne miesto paplūdimiai, o gilaus kaimo smėlio dėžė prie kūdros. Tikrai gėda miesto valdžioms per daugiau nei 20 nepriklausomybės metų nesugebėjusioms normalaus civilizuoto paplūdimio įrengt.

Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų