Simonas Bilis (Reuters/ BNS nuotr.)

Toli už pusfinalio ribos: S. Bilis po atrankos plaukimo neturėjo ką pasakyti

Toli už pusfinalio ribos: S. Bilis po atrankos plaukimo neturėjo ką pasakyti

Pasaulio plaukimo čempionate vyrų 100 m plaukimo laisvu stiliumi atrankos varžybose trečiadienį panevėžietis Simonas Bilis užėmė vos 43-iąją vietą.

23-ejų metų lietuvis distanciją įveikė per 49,83 sek.

Atrankos varžybose dalyvavo 113 plaukikų, į pusfinalį pateko 16 sportininkų. Jo asmeninis rekordas, kuris yra ir Lietuvos rekordas, yra 48,64 sek.

Po nesėkmingo starto S. Bilis atsisakė bendrauti su žiniasklaidos atstovais. Plaukikas dar varžysis 50 m laisvu stiliumi rungtyje.

Tiesa, prieš pasaulio pirmenybes Simonui labiau rūpėjo ne jo greitis baseine, o studijos Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Galima tik priminti, kad 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpiadoje S. Bilis taip pat pirmoje savo rungtyje – 100 m l. stiliumi rungtyje – liko už pusfinalio ribos. Tada S. Bilis užėmė 30-ąją vietą, plaukikas nuotolį įveikė per 49,16 sek.

Tačiau vėliau Simas visus nustebino patekęs į perpus trumpesnės rungties – 50 m l. stiliumi – rungties finalą ir ten užėmęs 8-tą vietą.

Asmeninis rekordas neatnešė bilieto į pusfinalį

200 metrų kompleksiniu būdu atrankoje startavo šiame čempionate jau nustebinęs Andrius Šidlauskas. Ne pačioje stipriausioje sau rungtyje lietuvis varžėsi antrajame atrankos plaukime iš penkių, kuriame užėmė penktąją vietą, finišavęs per 2 min. 2,25 sek. Tai naujas jo asmeninis rekordas, tačiau to buvo per maža, kad patektų į pusfinalį.

Bendrojoje įskaitoje jis liko 28 vietoje.

Šios rungties Lietuvos rekordas dar nuo 2011 metų priklauso Vytautui Janušaičiui, kuris yra vienintelis lietuvis, šį nuotolį įveikęs greičiau nei per dvi minutes – 1.59,43 min.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų