T. Šiaudinio nuotr.

Penktadienio susitikimuose gretos retėja

Penktadienio susitikimuose gretos retėja

Aštuntus metus skaičiuojanti ir gyvybės tuštėjančiam miestui suteikianti „Susitikime penktadienį“ tradicija visą vasarą kviečia panevėžiečius savaitgalį pasitikti Laisvės aikštėje. Tačiau žiūrovų gretos per tiek laiko gerokai  sumenko.

Pirmąjį liepos penktadienį vakarą Laisvės aikštėje pradėjo „Dūdų vasaros“ festivalis,  prie scenos kvietė muzikuojantys bardai – jaunasis kūrėjas Kristijonas Ribaitis, grupė „Baltos varnos“, broliai Andrius ir Martynas Bialobžeskiai. Kino megėjai šį kartą pakviesti po atviru dangumi pažiūrėti dramos „Senekos diena“, o sporto entuziastai Senvagėje bėgo už Panevėžį. Vis dėlto į penktadieninius susitikimus Laisvės a. ateinantys panevėžiečiai pripažįsta, jog prieš keletą metų minias į miesto centrą sutraukdavęs tradicinis renginys pradeda išsikvėpti.

Alternatyvų nemato

Panevėžyje jau tapo įprasta, kad penktadienio vakarais į Laisvės a. sukviečia dūdų garsai. Pirmąjį liepos penktadienį „Dūdų vasaros“ festivalį pratęsė Šalčininkų S. Montiuškos menų mokyklos pučiamųjų orkestras su šokėjomis. Pasiklausyti jaunimo atliekamų kūrinių susirinko nemažai įvairaus amžiaus panevėžiečių, tačiau daugiausia dūdų muzika mėgavosi senjorai.

Pasiklausyti Šalčininkų orkestro atėjusi Elvyra gyrė  „Dūdų vasaros“ festivalio idėją. Anot jos, alternatyvų penktadieniais aikštėje vykstantiems renginiams mieste nėra.

„Kai daugiau nieko nevyksta, nors čia yra į ką pasižiūrėti“, – pramogų Panevėžyje pasiūlą įvertino Elvyra.

Kone kiekvieną savaitę penktadieniniuose renginiuose Laisvės a. apsilankančio Juozo nuomone, tokia tradicija miestui labai reikalinga. Visgi panevėžietis pripažįsta, jog gera idėja pradeda išsisemti.

„Smagu žinoti, jog penktadienį išėjus į miestą bus ką veikti. Vis dėlto po šitiek metų jau norėtųsi kažko naujo“, – svarstė Juozas.

 Bėgo už Panevėžį

Panevėžiečiai penktadieniais kviečiami ne tik klausyti muzikos, bet ir aktyviai leisti laisvalaikį. Aikštėje siūloma pažaisti stalo žaidimų, sulošti didžiųjų lauko šachmatų partiją, o aktyvaus laisvalaikio entuziastai užplūsta Senvagę. Susirinkusiųjų į bėgimą už blaivų ir aktyvų Panevėžį laukė apšilimo treniruotė su profesionaliais treneriais.

Trečius metus mieste penktadieniais su kitais panevėžiečiais sportuojantis kariškis Kęstutis Peluritis šįkart Senvagėje apibėgo penkis ratus.

„Man labai patinka bėgti, nes dirba visi kūno raumenys, o ir pats jaučiuosi labai gerai. Bėgioti labai naudinga ir sveika, todėl skatinu tą daryti kiekvieną“, – kalbėjo K. Peluritis.

Anot jo, esmė ne greitai bėgti, o tiesiog bėgti.

Jaunimui nebepatrauklu

Panevėžietės Toma Kurklietytė ir Ugnė Viržonytė teigė, jog pastaruoju metu „Susitikime penktadienį“ renginiuose apsilankančios vis rečiau. Merginos pasigenda šiuolaikiškesnės muzikos. Anot jų, mažai ir informacijos apie renginius.

Kad anksčiau penktadieninių susitikimų Laisvės a. renginiai būdavę įdomesni, patvirtino ir Martyna Nemanytė.

„Norėtųsi geresnės, jaunatviškesnės muzikos, kad būtų galima ir pašokti“, – sakė mergina.

Į Panevėžį sugrįžusi studentė Barbora Čižauskaitė į „Susitikime penktadienį“ atėjo po ilgokos pertraukos ir pripažino, jog liko nusivylusi.

„Prieš keletą metų lankydavausi labai dažnai. Akivaizdu, kad renginių kokybė suprastėjusi, žmonių irgi žymiai mažiau. Jeigu organizatoriai sukurtų jaukesnę atmosferą, koncerto klausytis būtų daug maloniau“, – mano B. Čižauskaitė.

Jos nuomone, tokie koncertai kaip bardų vakaras nepritrauks jaunimo.

„Geriau pakviestų vieną gerą, žinomą atlikėją“, –siūlo B. Čižauskaitė.

Mergina mano, jog Laisvės a. trauką sukurtų ne tik pramoginiai renginiai, bet ir mugės.

Galerija

Komentarai

  • Jaunimui šokti labai nelygi pievelė,tiesiog kalnuota,raskim vietą tokiems koncertams,kur būtų stcionarių suolų,nereiktų cirkintis su kėdėm,vaikščiotų ledų pardavėja su ledais,gėlių pardavėja ,kavos mašinėlė,,tualetas.Kur tokia vieta,…? ko gero prie Trejibės bažnyčios…..o gal kur autobusų stotis??????
    O pati aikštė labai išmindžiota,apvažinėta dviračiais, kampai žolynų duobėti, purvini,kažkodėl neatstatomi. Padarykit klombą vien iš rožių, kad galėtume pasidžiaugti gražiausia gėle.

  • Gaila,kad musu centras baigia isnykti.vasario 16-osios,respublikos gatve,Laisves aikste..nebe toks musu Panevezys.Sunyko miestas,o budavo pilnas zmoniu-jaunu ir pagyvenusiu..

    • tai toks valdžios tikslas – išvaryti visus iš Lirtuvos

  • Ta penktadieninė tradicija labai labai puiki! Tiesa, žmonių sumažėjo, bet gal nereikia tuo stebėtis – minios plūsta į renginius, kurie būna kartą per metus. O čia žino: šiandien nenuėjau, nueisiu po savaitės. Viskas liuks su tais penktadieniais.

    • tai gal pats organizuoji? Tragedija!

  • Kita vertus, nieko keisto, kad tos gretos sumenko. Miestas sparčiai tuštėja – ta matom visi. Apie statistiką baisu ir kalbėti.

    • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (6)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų