FK „Panevėžys“ nuotr. Dešinėje - po traumos atsigavęs Edvardas Tamulevičius, pelnęs išlyginamąjį įvartį.

Saldus revanšas ir vieta stipriausiųjų aštuntuke

Saldus revanšas ir vieta stipriausiųjų aštuntuke

Panevėžio“ futbolininkai LFF taurės rungtynėse, namuose tiksint paskutinėms rungtynių minutėms įveikė Telšių „Džiugą“ 2:1 (1:0) ir iškovojo kelialapį į taurės ketvirtfinalį.

Šį mėnesį FK „Panevėžys“ su žemaičiais jau žaidė Pirmos lygos XI ture ir namuose varžovams nusileista 0:2.

Taurės mačo pradžioje aktyvesni buvo „Panevėžio“ futbolininkai, kurie bandė kuo greičiau išsiveržti į priekį. 7 min. panevėžiečiai galėjo pasižymėti po kampinio, tačiau kamuolys skriejo virš vartų. 18 min. po dar vieno kampinio neblogą progą turėjo Povilas Lukšys, kuris kulnu bandė pasiųsti kamuolį į varžovų vartus, tačiau bandymas nebuvo sėkmingas.

Sužaidus dar dvi minutes krito pirmasis rungtynių įvartis. Tolimo perdavimo sulaukęs Eduardo Grygorenko būdamas visai šalia baudos aikštelės nusprendė viską atlikti pats. Legionieriaus iš Ukrainos smūgis į tolimąjį vartų kampą išvedė „Panevėžio“ ekipą į priekį – 1:0. Po kelių minučių vėl progą turėjo E. Grygorenko, tačiau šįkart jo smūgiuotas kamuolys pataikė į varžovų vartininką.

Antrasis kėlinys

Antrojo kėlinio pradžioje aktyvesni buvo svečiai iš Telšių. Prasižengus šalia savo vartų „Panevėžio“ žaidėjai galėjo prisižaisti. Įžaidžiant baudos smūgį „Panevėžio“ gynėjai be priežiūros buvo palikę „Džiugo“ žaidėją, kuris bandė smūgiuoti galva, tačiau jo smūgis nebuvo tikslus.

Kėlinio viduryje panevėžiečiai pradėjo žaisti vis aktyviau. Daugiausiai pavojaus varžovams kėlė tas pats E. Grygorenko, kuris ne tik kūrė progas savo komandos draugams, bet taip bandė dar kartą pats nuginkluoti varžovų vartininką. 79 min. „Džiugo“ futbolininkams pavyko išlyginti rezultatą. Po pakelto kampinio be priežiūros likęs „Džiugo“ komandos žaidėjas Vitaliy Polyanskyy smūgiu galva išlygino rezultatą – 1:1.

Po praleisto įvarčio „Panevėžys“ greitai atliko keitimą, vietoje Andriaus Arlausko aikštėje pasirodė Ronaldas Misiūnas. Jau 88-ąją rungtynių minutę keitimas visiškai pasiteisino. Po Edvardo Tamulevičiaus perdavimo galva, galingu smūgiu kaire koja R. Misiūnas nuginklavo varžovų vartininką ir išvedė savo komandą į priekį – 2:1.

Per likusias kelias minutes šeimininkai sėkmingai apsigynė ir iškovojo vietą tarp stipriausiųjų LFF taurės turnyro komandų aštuntuko.

LFF taurės turnyrą FK „Panevėžys“ pradėjo nuo I etapo ir čia aukštaičiai 1:0 įveikė Šiaulių „Juventa-99“ ekipą. II etape „Panevėžys“ 3:0 sutriuškino A lygoje žaidžiantį „Kauno Žalgrį“. Taurės finalas vyks rudenį Panevėžyje ir iki jo FK „Panevėžiui“ liko dvejos – ketvirtfinalio ir pusfinalio – rungtynės.

Artimiausias rungtynes „Panevėžys“ (17 taškų, 9 vieta) žais Pirmos lygos čempionate liepos 1 dieną išvykoje su „Palangos“ (23 taškai, 4 vieta) ekipa.

Kiti LFF taurės III etapo rezultatai:

Klaipėdos „Koralas“ (Pirma lyga) – Marijampolės „Sūduva“ (A lyga) 0:4 (0:1)

Vilniaus „Panerys“ (II lyga, Pietų zona) – „Palanga“ (I lyga) 3:2 (po pratęsimo, 1 kėl. 1:1, pagr. l. 2:2),

„Elektrėnų versmė“ (IV lyga A, Vilniaus RFS) – „Jonava“ (A lyga) 0:4 (0:1)

Vilniaus „Žalgiris“ (A lyga) – Klaipėdos „Atlantas“ (A lyga) 1:0 (1:0)

Kauno „Garliava“ (III lyga, Kauno AFF) – „Trakai“ (A lyga) 0:8 (0:5)

Likusios rungtynės:

Birželio 26 d. (pirmadienis)

Alytaus „Dainava“ (Pirma lyga) – Vilniaus „Vytis“ (Pirma lyga)

Vilniaus „Prelegentai“ (Veteranų pirmenybės) – Kauno „Stumbras“ (A lyga)

Panevėžio „Panevėžys“ – Telšių „Džiugas“ 2:1 (1:0).

LFF taurė, Panevėžys.

20` [1:0] Eduard Grygorenko

79` [1:1] Vitaliy Polyanskyy

88` [2:1] Ronaldas Misiūnas

Įspėjimai: 61` Tadas Markevičius, 70` Mantas Savėnas, 79` Edvardas Tamulevičius.

Panevėžio“ sudėtis: Marius Suvaizdis, Mantas Savėnas, Andrius Arlauskas (81′ Ronaldas Misiūnas), Džiugas Petrauskas, Povilas Lukšys, Tadas Markevičius, Žilvinas Banys, Tomas Rakašius, Gabrielius Domkus, Edvardas Tamulevičius, Eduard Grygorenko.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų