BNS/ Eriko Ovčarenko nuotr.

Mūšyje dėl LKL bronzos – „saldus“ D. Adomaičio ir „Neptūno“ revanšas

Mūšyje dėl LKL bronzos – „saldus“ D. Adomaičio ir „Neptūno“ revanšas

Dainiui Adomaičiui pavyko pasiekti taip lauktą revanšą prieš Rimą Kurtinaitį. Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio diriguojamas Klaipėdos „Neptūnas“ 83:70 (25:21, 26:17, 15:11, 17:21) laimėjo antrąjį LKL bronzinės serijos mačą namuose prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir išlygino serijos rezultatą – 1:1.

Kovą dėl Lietuvos rinktinės vairo laimėjęs D.Adomaitis pirmajame mače buvo gavęs skaudų savo principinio oponento antausį, bet ketvirtadienį viskas buvo kitaip.

Dvikovą sėkmingiau pradėjo Deivido Gailiaus vedami vilniečiai. Puolėjas pelnė 10 pirmųjų „Lietuvos ryto“ taškų ir buvo nesulaikoma jėga, tačiau savo lyderį labai greitai atrado ir „Neptūnas“. Mindaugas Girdžiūnas fantastiškai atakavo iš toli ir šeimininkai kaipmat perėmė iniciatyvą.

Vėliau iš jo lyderio estafetę puikiai perėmė Arnas Butkevičius. Puolėjas žaidė labai agresyviai, puikiai pataikė, o jam labai gerai talkino iš toli taikliai šaudęs Chrisas Loftonas. Prieš šį „Neptūno“ trejetą Rimas Kurtinaitis nerado jokių priešnuodžių.

Antrajame kėlinyje šeimininkų pranašumas jau siekė 15 taškų, o išsigelbėjimo plano svečiai taip ir nerado. Tiesa, likus žaisti tris minutes, po Danielio Ewingo techninės pražangos ir fantastiško Margirio Normanto tritaškio, vilniečių deficitas buvo sumažėjęs iki 5 taškų, bet perlaužti rungtynių „Lietuvos rytas“ neįstengė.

Klaipėdiečiams šį kartą puikiai pavyko iš žaidimo išjungti „Lietuvos ryto“ lyderį Jimmy Baroną ir tai buvo vienas svarbiausių raktų į pergalę. Kitas – tolimi metimai. Klaipėdos ekipa fantastiškai atakavo iš toli – 15 tritaškių iš 27 (56 proc.).

Pirmąją dvikovą 79:60 buvo laimėję vilniečiai. Trečiasis serijos mačas sekmadienį vėl vyks sostinėje.

„Neptūnas“: Mindaugas Girdžiūnas 22 (5/8 tritaškių), Chrisas Loftonas 17 (5/8 tritaškių), Arnas Butkevičius 15 (14 atk. kam.), Arvydas Šikšnius 10.

„Lietuvos rytas“: Deividas Gailius 21, Artūras Gudaitis 13 (11 atk. kam.), Margiris Normantas 10, Jimmy Baronas 9.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų