Puikiai žaidęs D. Lavrinovičius nustebino net trenerį

Puikiai žaidęs D. Lavrinovičius nustebino net trenerį

Panevėžio „Lietkabelis“, aistringai palaikomas „Cido“ arenoje susirinkusių 5500 žiūrovų, 90:73 (27:19, 27:11, 15:17, 21:26) nepaliko vilčių Vilniaus „Lietuvos rytui“ ir šioje LKL pusfinalio serijoje iki trijų pergalių atstatė lygybę – 1-1.

„Lietkabelio“ strategas Kazys Maksvytis po rungtynių kiek prikimęs džiaugėsi auklėtinių kovingumu ir serijoje pasiekta lygybe.

Džiaugiuosi pergale, tačiau pirmiausia ką mes turime padaryti – tai užmiršti šias rungtynes. Turime ruoštis kitam mačui. Prieš rungtynes didelių pakitimų nedarėme. Pergalę lėmė paprasčiausiai puikus plano vykdymas ir geras nusiteikimas. Nedaug kartų šį sezoną taip gerai gynėmės. Pirmose rungtynėse mums koją pakišo taktinės klaidos“, – teigė „Lietkabelio“ strategas.

Net ir jam toks puikus Darjušo Lavrinovičiaus (20 taškų, 17 min., 4/4 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 6/6 baudos, 6 atk. kam.) žaidimas tapo malonia staigmena. „Mano manymu, Darjušas visomis prasmėmis sužaidė solidžiausias rungtynes. Nežinau, galbūt emocijos ir arenos atmosfera suveikė, bet džiaugiuosi, kad jis taip rungtyniavo“, – po mačo kalbėjo K. Maksvytis.

Strategas neužmiršo padėkoti ir „Lietkabelio“ sirgaliams, šeimininkus palaikė beveik 5500 žiūrovų.

Tikrai buvo lengva žaisti, lengva užsivesti ir nuo pat pradžių neturėjome jokios kitos minties, tik laimėti“, – pridūrė K. Maksvytis.

R. Kurtinaitis: „Pasidalinome po pergale, tai normalu“

Įpusėjus ketvirtam kėliniui Rimas Kurtinaitis susimąstęs tyliai žvelgė į aikštę: jo auklėtiniai atsiliko daugiau nei dvidešimt taškų, o už jo nugaros saviškių pergale patikėję „Lietkabelio“ sirgaliai triumfuodami kėlė „bangas“. Po „liaudies priešu“ praminto Žygimanto Skučo baudos metimų aikštės šeimininkai pirmavo 79:55, o švieslentės laikrodis rodė likusias nepilnas penkias minutes.

Po rungtynių Rimas Kurtinaitis nedramatizavo rezultato ir nesėkmės. „Visų pirma, noriu pasveikinti „Lietkabelio“ komandą ir Kazį Maksvytį su geru žaidimu. Vyrai įrodė, kad turi meistriškumo, gali susikaupti, turi patirties. Tą juk aš minėjau.

Kol kas nieko ypatingo neįvyko. Mes laimėjome namie, bet pralaimėjome išvykoje: normali atkrintamųjų situacija. Aišku, man netinka, kaip mes pralaimėjome, ir šiandien apie krepšinį neturiu ką pasakyti. Mes krepšinio nežaidėme, nes nusileidome ir greičiu, ir taiktiniais sprendimais ir gynyba vienas prieš vieną. Puolime nežaidėme kažkokių ypatingų derinių, ne tas greitis, trūko energijos, niekas mums nepavyko. Antras rungtynes iš eilės netenkina auklėtinių gynyba. Praleidžiame per daug taškų, atkrintamosiose tai nėra gerai“, – reziumavo R. Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ vairininkas gyrė brolių duetą, rezultatyviai žaidusį Mindaugą Lukauskį, Simą Galdiką ir pastaruoju metu dažnai linksniuojamą Žygimantą Skučą. „Darjušo puikus žaidimas man nėra staigmena. Tik keista, kodėl jis ekipoje anksčiau žaisdavo tiek mažai laiko. Aš nežinau varžovų komandos niuansų, vidinių problemų, gal trauma ar nepasiruošęs. Abu broliai geri ir jie tą įrodė. Turiu pagirti ir Ž. Skučą: šiandien žaidė krepšinį, o ne užsiiminėjo kažkokiais pašaliniais reikalais“, – teigė „Lietuvos ryto“ strategas.

Aš pradėjau abejoti, tačiau vis bandau, bandau. Pasigedome gero įžaidėjų žaidimo, ypač pakilusių nuo suolelio. Nepavyko į mačą įsilieti Laimonui Kisieliui, daugiau tikėjausi iš Artūro Jomanto. Esu jau kalbėjęs apie A. Fisherio žaidimą: niekas nežino, kaip jis sužais – nei varžovų strategas, nei savas treneris.

Vilniuje jis sužaidė labai gerai, šiandien – prastai. Ne dėl to, kiek jis įmeta taškų. Svarbu komandos disciplina, nes aš skaitau, kad įžaidėjas komandoje yra tarsi treneris, jis organizuoja žaidimą. Juk treneris prieš kiekvieną ataką negali paimti minutės pertraukėlės. Apskritai toks jausmas, kad išvykus už Vilniaus pamiršome kaip žaisti.“, – teigė R. Kurtinaitis.

Trečiosios šios LKL pusfinalio serijos rungtynės bus žaidžiamos gegužės 20-ąją, šeštadienį 17.00 val. „Lietuvos ryto“ arenoje.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų