Šįkart Seimo nario rinkimuose žmonių nuotaikos mažiau optimistinės nei praėjusiuose. (M. Blinstrubytės nuotr.)

Prie balsadėžių niūrios nuotaikos

Prie balsadėžių niūrios nuotaikos

Nuo ankstyvo ryto dalies Panevėžio rajono ir Anykščių gyventojai renka naują Seimo narį, tačiau prie balsadėžių eilės nesidriekia, o optimizmo maža.

Balsavusieji Velžio rinkimų apylinkėje pripažino, kad jaučia pareigą dalyvauti rinkimuose, bet kandidatų kalbose pasigenda realių pažadų Panevėžiui.

Velžio apylinkėje savo balsą atidavusi Jurgita Kontrimavičienė pripažino, kad šįkart nuspręsti, kuris kandidatas verčiausias dirbti Seime, nebuvo lengva. Galutinį sprendimą rinkėja priėmė paskutinę minutę.

„Nors kandidatų daug, pasirinkimas labai mažas. Kai Velžį prijungė prie Anykščių rinkimų apygardos, visi kandidatai tarsi pamiršo Panevėžį. Savo idėjas siūlo tik Anykščiams. Nuvilia ir tai, kad rinkimų sąraše galima rasti žmogų, kuris nori eiti į Seimą, tačiau net nesugeba prisistatyti ir pateikti siūlymų“, – kalbėjo J. Kontrimavičienė.

Moteris įsitikinusi, kad daug tikėtis iš naujojo Seimo nario būtų naivu. Pasak jos, pernai Seimo rinkimuose ateities prognozės buvo gerokai pozityvesnės, tačiau naujoji valdžia lūkesčių nepateisino.

„Pritariu valdžios idėjoms, tačiau ne tam keliui, kuriuo ji pasuko bei pasirinktoms priemonėms“, – teigė velžietė.

Alvydo Kriaučiūno nuomone, nemenkas kandidatų būrys dar negarantuoja kokybės, todėl prieš balsavimą ir jam teko pasukti galvą.

„Labai liūdna, kad nėra artimų kandidatų. Naivu tikėtis, kad iš kito Lietuvos krašto kilę žmonės atiduos visas savo jėgas Aukštaitijos sostinei. Dar mažiau tikėtina, kad jie apskritai supras, ko mums reikia“, – įsitikinęs vyras.

Išsirinkti savo kandidatą visgi sunku ne visiems rinkėjams. Velžiečiai sutuoktiniai Kazys ir Dalia Stankevičiai teigė, kad eidami balsuoti tvirtinai žinojo, kuris kandidatas verčiausias jų palaikymo, nors grandiozinių pokyčių irgi nesitiki.

„Visada tikime, kad bus geriau, nors rezultatai kol kas nedžiugina“, – mano sutuoktiniai.

Aktyvumas nedžiugina

B. Kronienės teigimu, šįkart rinkėjai uždaresni nei pernai rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose (M. Blinstrubytės nuotr.)

B. Kronienės teigimu, šįkart rinkėjai uždaresni nei pernai rudenį vykusiuose Seimo rinkimuose (M. Blinstrubytės nuotr.)

Velžio rajono rinkimų apylinkės pirmininkė Birutė Kronienė pastebėjo, kad rinkimų dienos pirmoji pusė nepasižymėjo rinkėjų aktyvumu. Prieš 15 val. čia savo valią tebuvo pareiškę 236 rinkėjai iš 2417-os.

„Jeigu palygintumėme šiuos ir spalio mėnesį vykusius rinkimus, gerų naujienų neturėčiau. Prie balsadėžių eilių nematyti, o namuose šį kartą  balsavo tik  60 rinkėjų, nors dar spalio mėnesį tokių buvo 84“, – kalbėjo B. Kronienė.

Velžio apylinkėje pažeidimų neužfiksuota. Pirmininkė pastebėjo,  kad šiuose rinkimuose balsavusieji uždaresni nei būdavę anksčiau.

„Nors mes negalime klausti, už ką balsuoja žmonės, ankstesniais metais neretai išgirsdavome, ką galvoja rinkėjai. Jie norėdavo pasipasakoti. Dabar niekas į kalbas nesileidžia ir savo balsus atiduoda itin slaptai“, – teigė B. Kronienė.

Visoje Anykščių – Panevėžio rinkimų apygardoje kelios minutės iki 15 val. savo balsus jau buvo atidavę 4977 rinkėjai iš 31 869 turinčiųjų basavimo teisę. Aktyviausiai Seimo narį renkamas Anykščių rajono Andrioniškio rinkimų apylinkėje. Čia jau balsavo 26,4 proc. rinkėjų. Panevėžio rajone aktyviausi Vadoklių rinkimų apylinkės rinkėjai (13,84 proc.). Pasyviausi Panevėžio rajone kol kas Nevėžio apylinkės rinkėjai. Čia iki 15 val. savo valią buvo pareiškę mažiau nei 6 proc. turinčiųjų balsavimo teisę.

Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardos komisijos pirmininkės Janinos Kuliešienės teigimu, šiandieną neužfiksuota nė vieno su rinkimais susijusio pažeidimo. Balsavimo tvarką šioje apygardoje prižiūri ne tik stebėtojai iš Lietuvos, bet ir tarptautinis stebėtojas iš Ukrainos.

Galerija

 

 

 

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų