Į Teatro dienos šventę žiūrovus pakvietę Panevėžio teatralai perspėjo, jog kartais teks užsidengti ausis. (M. Blinstrubytės nuotr.)

Trys Panevėžio teatrai – vienoje scenoje

Trys Panevėžio teatrai – vienoje scenoje

Minėdami profesinę šventę, Teatro dienos išvakarėse Juozo Miltinio dramos, „Meno“ bei Lėlių vežimo teatrai žiūrovams padovanojo išskirtinį reginį.

Pilnutėlę J. Miltinio dramos teatro salę pritraukęs renginys „Teatro diena – naktis“ susirinkusius privertė ne tik ploti, bet ir kvatotis bei aikčioti. Atėjusieji per vieną vakarą pamatė vaikams skirtą Lėlių vežimo teatro pasakaitę, satyrinį „Meno“ aktorių pasakojimą apie kūrėjų kasdienybę bei Juozo Miltinio dramos teatro aktorių pasirodymą. Per pertraukas kultūrai neabejingi panevėžiečiai neliko be pramogų: apžiūrinėjo spektaklių kostiumus, pasivaikščiojo šiurpiu koridoriumi ir išgirdo legendinio maestro Juozo Miltinio balsą.

J. Miltinio dramos teatro vadovas Linas Zaikauskas, Lėlių vežimo teatro direktorius Antanas Markuckis bei teatro „Menas“ meno vadovas ir aktorius Vytautas Kaniušonis juokavo, kad tokio menininkų susivienijimo dar nebuvo.

„Jau pusantrų metų dirbu Panevėžyje, tačiau pirmą kartą stoviu vienoje scenoje su kitais vadovais. Visi esame šalia vienas kito, bet tokio susitikimo dar nebuvo“, – kalbėjo L. Zaikauskas.

A. Markuckis pastebėjo, kad sveikinant teatralus nereikėtų pamiršti padėkoti ir aptarnaujančiajam personalui, kurie nors ir lieka užkulisiuose, tačiau kultūros Mekoje žiūrovams leidžia pasijausti išties ypatingais.

„Visiems linkiu sveikatos, kuo ilgiau išlaikyti teatrinio miesto statusą bei neleisti išblėsti Juozo Miltinio atminimui“, – ragino A. Markuckis.

Linkėjo nesustoti

Į J. Miltinio dramos teatrą susirinkę žiūrovai neslėpė gerų emocijų. Jiems spektaklis yra nuolatinė pramoga, kuria mėgaujasi bent kartą per mėnesį.

Pasak Ritos, kol veikia teatras, tol Panevėžys gali vadintis miestu, ne provincija. (M. Blinstrubytės nuotr.)

Pasak Ritos, kol veikia teatras, tol Panevėžys gali vadintis miestu, ne provincija. (M. Blinstrubytės nuotr.)

„Teatre esu gan dažnas svečias – stengiuosi pamatyti visus naujus pastatymus. Labiausiai mėgstu smagias komedijas. Tikiuosi, kad mūsų teatrai gyvuos dar labai ilgai, kadangi kol turime kultūros vietų, tol galime vadintis miestu, o ne provincija“, – įsitikinusi Rita.

Į Teatro dienos iškilmes atvykusi Ilva pasakojo kai kuriuos spektaklius žiūrinti po keletą kartų ir gyvenimo be teatro ji neįsivaizduojanti.

„Priklausomai nuo nuotaikos, renkamės komedijas, dramas ar kitus žanrus. Visuose juose galima atrasti kažką savito ir įdomaus. Labai norėčiau teatralams palinkėti sveikatos ir neprarasti entuziazmo“, –  kalbėjo moteris.

Vis dėlto ne visi teatro svečiai džiaugėsi spektaklių kokybės pokyčiais. Laura ir Gintarė pripažino, kad dar prieš keletą metų panevėžiečių pastatymai pakerėdavo labiau, nei sostinės teatrų darbai, tačiau pastaraisiais metais situacija pasikeitė.

„Pastebime, kad teatre trūksta jaunimo, o spektaklių kokybė nebėra tokia džiuginanti. Linkime kūrybos, drąsos rizikuoti ir atrasti jaunų žmonių, kurie suteiktų teatrui naujų spalvų. Geriau kurti mažiau spektaklių, tačiau skirti jiems daugiau laiko“, – svarstė panevėžietės.

Galerija

Komentarai

  • Gal per daug išgyrsiu bet geriau daugiau nei mažai kiek esu dalyvavusi renginiuose neteko matyti tokio nuostabaus vedėjo ir aktoriaus kuris, taip su entuziazmu myli savo darbą žmogus, kuris sugebėjo vienu metu ir vaidinti ir vesti renginį jis tikrai puikus ir nuostabus. Šis aktorius vertas didžiulės padėkos. Buvo smagu žiūrėti į jį.

  • Būvo labai šilta ir jauku,nesvarbu kad renginys užsitese iki 22.30val

Rodyti visus komentarus (2)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų