Erikas Čerepokas (Organizatorių nuotr.)

Namuose nenuolaidžiavo svečiams

Namuose nenuolaidžiavo svečiams

Pirmas blynas neprisvilo – Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijos graikų-romėnų imtynių taurės turnyre panevėžiečiai neužleido lyderių pozicijų.

Į debiutinį graikų-romėnų imtynių turnyrą Panevėžyje atvyko pajėgūs Estijos, Latvijos ir Lenkijos atletai, taip pat be panevėžiečių varžėsi didelis burys Lietuvos sportininkų iš Vilniaus, Anykščių, Joniškio, Kupiškio, Troškūnų, Klaipėdos, Šiaulių, Kuršėnų, Visagino, Kauno ir Marijampolės. Iš viso dėl apdovanojimų kovojo 110 dalyvių. Panevėžiečiai laimėjo 3 aukso, 3 sidabro ir 5 bronzos medalius.

Nugalėtojais tapo R. Sargūno sporto gimnazijos ir PKKSC auklėtiniai Nedas Gervinskas, Mantas Traupys, Erikas Čerepokas, antrąsias vietas laimėjo Dovydas Deveikis, Tomas Sakalauskas, Arnas Ketvirtis, trečiąsias vietas užėmė Karolis Valiūnas, Lukas Merkelis, Rokas Urbonavičius, Matas Praninskas ir Edvinas Bučys.

Turnyre netruko emocijų, kurias kėlė ne tik sportininkai, bet ir treneriai, sirgdami už savo sportininkus.
Kol kas didžiausią pažangą padaręs yra Erikas Čerepokas, kuris neturėjo sau lygių ne tik Panevėžyje vykusiame turnyre, bet ir praėjusią savaitę vykusiame tarptautiniame imtynių turnyre Baltarusijoje. Lydos mieste (sv. kat. iki 100 kg) panevėžietis laimėjo 4 kovas ir prarado vos vieną tašką.

Reiktų paminėti, kad po sėkmingo šių metų starto šalies suaugusiųjų čempionate, kur Erikas Čerepokas iškovojo bronzos medalį, vasario pradžioje Lietuvos jaunimo pirmenybėse Klaipėdoje svorio kategorijoje iki 120 kg Erikas džiaugėsi aukso medaliu.

16-metis Erikas tik šiemet turėjo galimybę dalyvauti suaugusiųjų ir jaunimo čempionatuose ir pagal savo gimimo metus buvo vienas jauniausių dalyvių.

„Džiaugiuosi, kad sportininkas tikrai šiemet subrendo kovoti Europos ir pasaulio svarbiausiuose jo amžiaus turnyruose. Kartais koją kiša per didelis jaudulys, tačiau tai su laiku įveikiama problema. Neabejoju, kad Erikas sėkmingai pasiruoš šių metų aukščiausio lygio varžyboms“, – teigė treneris Albinas Batūra.

Erikas Čerepokas (VS-foto.lt)

Panevėžyje pergalę iškovojo ir vienas Lietuvos imtynių talentų Mantas Traupys (iki 69 kg), kuris labai įtempoje finalinėje kovoje nugalėjo vieną pajėgiausių atstovų ir įrodė, kad yra vertas daugiau tarptautinės arenos išbandymų.
Trečias mūsų atstovas, kuris lipo ant prizininkų pakylos aukščiausio apdovanojimų laiptelio – Nedas Gervinskas. Jis – vienas jauniausių dalyvių, tačiau drąsiai guldė varžovus ant menčių.

Mantas Traupys (VS-foto.lt nuotr.)

Reikėtų pabrėžti Dovydo Deveikio (iki 46 kg) pasirodymą. Vaikinas per tris dienas turėjo trejas varžybas. Dovydas atstovavo Panevėžiui Baltarusijoje jaunių čempionate ir būdamas jauniausiu užėmė garbingą 5 vietą.

Iškart kitą dieną jis atstovavo Lietuvai jaunučių tarptautiniame turnyre Baltarusijoje, kur iškovojęs tris pergales bei patyręs vieną pralaimėjimą padėjo Lietuvai iškovoti 5 komandinę vietą tarp 8 šalių. Tad Dovydui sporto gimnazijos turnyre nebepakako jėgų užlipti ant aukščiausio laiptelio. Iškovojęs dvi pergalęs ir nusileidęs Latvijos atstovui užėmė antrają vietą.

Turnyre po dvi nugalėtojų taures iškovojo Estijos, Latvijos, Joniškio imtynininkai, po vieną taurę išsivežė šiauliečiai, klaipėdiečiai ir vilniečiai. Turnyro taures nugalėtojams įteikė sporto gimnazijos direktorė Jūratė Pauliukienė ir jos pavaduotojas Sigitas Dambrauskas.

Panevėžio imtynininkai netrukus keliaus į Vengrijoje vyksiančią tarptautinę stovyklą, po jos artimiausias startas – Lenkijoje, o vėliau laukia didžiulis imtynių festivalis „Talin Open“, kur susirinks apie 1800 dalyvių. Panevėžio graikų ir romėnų imtynininkus ruošia treneriai Marius Baranauskas ir Albinas Batūra.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų