Jonas Kazlauskas (T. Šiaudinio nuotr.)

„Lietkabelio“ pergalę stebėjo ir J. Kazlauskas

„Lietkabelio“ pergalę stebėjo ir J. Kazlauskas

Panevėžio „Lietkabelis“ namuose pasiekė puikią pergalę prieš sostinės „Lietuvos rytą“, o ją arenoje stebėjo ir buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris, iš Panevėžio kilęs Jonas Kazlauskas.

Vakaras Panevėžyje gerbiamo Jono Kazlausko neturėjo nuvilti: įspūdingas rungtynių pristatymas, rekordinės žiūrovų tribūnos (mačą stebėjo 5479 sirgaliai), emocingas, įtemptas krepšinis. Tik šaukštu deguto galėjo tapti tos nelemtos muštynės.

Rungtynių lankomumo kategorijoje „Lietkabelis“ išlieka trečioje vietoje – nusileidžiama tik Klaipėdos „Neptūnui“ (4207) ir „Žalgiriui“ (3902). Panevėžyje susitikimus vidutiniškai stebi 3537 sirgaliai.

Dvikovoje su „Lietuvos rytu“ apsilankę sirgaliai išbandė ir naują būdą kelti triukšmą – kartotines vėduokles, kurios itin plačiai naudojamos Vokietijoje, ypatingai, kai namų mačus žaidžia Bambergo „Brose Bamberg“. Didžiosios pertraukos metu „Lazerių projektai“ surengė savo pasirodymą, kuris nepaliko abejingų, o pristatymo metu kvapą gniaužė ugnies šou.

Gerų emocijų bangą sukėlė „Lietkabelio“ aistruolis Sergejus, kuris pertraukoje tarp trečio ir ketvirto kėlinio dalyvavo žaidime ir pirmu bandymu pataikė iš aikštės vidurio, taip laimėdamas 500 eurų vertės čekį paslaugoms Panevėžio implantologijos centre.

Emocijos liejosi ir ant parketo, kur karščiausia dvikova virė tarp Žygimanto Skučo ir Drew Gordono. Pirmiausia abu žaidėjai gavo po paprastą pražangą, o kiek vėliau – ir po nesportinę. Šis epizodas sukėlė labai daug aistrų, nes amerikietis smogė alkūne „Lietkabelio“ aukštaūgiui į galvą.

Rezultatas. „Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“ 86:77 (20:24, 16:16, 26:13, 24:24)

Taškai. „Lietkabelis“: B. Madgenas 20, S. Galdikas 17, K. Lavrinovičius 14, D. Tarolis 11, M. Lukauskis (8 atk. kam.) 10, L. Williamsas 5, G. Leonavičius 4, D. Lavrinovičius 3, Ž. Skučas 2, Ž. Janavičius taškų nepelnė.

Lietuvos rytas“: J. Baronas 19, D. Gordonas (6 atk. kam.), C. Hannah ir A. Fisheris po 10, A. Lapeta ir R. Giedraitis po 5, J. Jucikas 4, L. Kisielius ir D. Gailius po 3.

Artimiausias rungtynes „Lietkabelis“ žais kovo 5 d. išvykoje su Alytaus „Dzūkija“.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų