(T. Markelevičiaus nuotr.)

Naktinės gaudynės mieste: panevėžiečiai vaikėsi girtą BMW vairuotoją

Naktinės gaudynės mieste: panevėžiečiai vaikėsi girtą BMW vairuotoją

Pilietiškas Panevėžio jaunimas neleido pasprukti miesto gatvėmis pavojingai lėkusiam ir net porą avarijų sukėlusiam girtam BMW vairuotojui, kol šį pričiupo policija.

Kad už BMW vairo sėdintis vaikinas gali būti neblaivus, kilo įtarimų, kai šis išvažiuodamas iš Panevėžio jaunimo pamėgtos aikštelės S. Kerbedžio g. prie geležinkelio stoties įžūliai manevruodamas vos neužkliudė kito automobilio.

BMW iš aikštelės pasukus link J. Janonio g., iš paskos leidosi ir trys panevėžiečių ekipažai. Privažiavęs S. Kerbedžio-J.Janonio-Pušaloto-Nemuno gatvių žiedą, bėglys kliudė ten važiavusį automobilį „Sharan“, tačiau nė nestabtelėjęs nulėkė tolyn.  Supratę, kad Panevėžio gatvėse siautėja neprognozuojamas vairuotojas, jį bandę pasivyti jaunuoliai neatsiliko. Trimis automobiliais į gaudynes leidęsi panevėžiečiai J. Janonio g. gale bandė bėgliui blokuoti kelią iš priekio, galo ir šono spausdami prie šaligtavio.

Toliau veiksmas vyko kaip įtempto siužeto filme. J. Janonio gatvėje BMW iš tiesų sustojo, tačiau tolesni jo veiksmai stulbino – atbulomis taranavęs vieną iš jį apsupusių automobilių, nurūko tolyn. Kirtęs aplinkkelį bėglys leidosi žvyrkeliu ir pats save įstūmė į spąstus – kelias baigėsi. Sustojęs BMW vairuotojas užsirakino automobilyje ir skubiai persiropštė į jo galą. Kartu su juo automobilyje pasiliko ir keleivis.

Bėglį vijusių jaunuolių iškviesti policijos pareigūnai BMW vairuotojui nustatė 1,84 prom. girtumą. BMW salone buvo matyti besimėtantys tušti alaus buteliai.

Įvykio liudininkė Marta, su kitais šešiais jaunuoliais trimis automobiliais neleidusi pasprukti girtam vairuotojui, pasakojo, jog pastarasis įtarimų jau kėlė dar nė neišvažiavęs į gatvę. Jai su draugais laiką leidžiant aikštelėje prie geležinkelio stoties, BMW vairuotojas su keleiviu bene porą valandų elgėsi chuliganiškai ir neadekvačiai: atsidarę langus demonstravo alų, šūkavo.

„Mums išvažinėjant iš aikštelės, BMW užkirto kelią. Ko gero, jei ne draugo greita reakcija ir pastabumas, būtume susidūrę“, – gaudynių įžangą pamena Marta.

Merginos teigimu, kai BMW iš aikštelės pasuko į S. Kerbedžio g. ir nurūko link žiedo, keli jaunuoliai dviems automobiliais vieningai ryžosi nepaleisti grėsmę kelyje keliančio vairuotojo.

„Kai įvažiavęs į žiedą BMW apgadino miniveną ir nestabtelejęs nuvažiavo toliau, sustoję paklausėm žmonių, ar jiems viskas gerai. Net nepastebėjau, kaip prie mūsų prisijungė dar ir trečias automobilis. J. Janonio gatvėje prisiviję bėglį pradejom pypsenti, įspėti ilgosiomis šviesomis, kad stotų, bet vaikinai tam nebuvo nusiteikę. Vieningai, net nesusitarę, tarsi filme užblokavom kelią, draugai iššoko iš mašinos, bet BMW atbuliniu trenkėsi į vieno iš mūsų „Audi“ ir toliau pradejo važiuoti“, – apie naktinį trilerį Panevėžyje pasakojo Marta.

Apdaužytoji „Audi“ liko J. Janonio g., o kitais dviem automobiliais Panevėžio jaunimas leidosi toliau vytis bėglius.

Anot jos, BMW sprunkantys jaunuoliai arba buvo ne vietiniai, arba per stipriai apsvaigę, nes pravažiavę aplinkkelį nusuko į akligatvį.

Pavojų keliantį BMW persekioję jaunuoliai, merginos teigimu, su policijos pareigūnais bendravo dar būdami J. Janonio g. Anot jos, patruliai labai greitai atskubėjo į pagalbą.

„Kodėl taip elgėmės? Nes tokius pavojingus, neadekvačius vairuotojus reikia izoliuoti nuo visuomenės. Jei būtų reikėję, būčiau ir iki pat Vilniaus  sekusi, juk kažkur jiems vis tiek bus kelio pabaiga. Per tokius bepročius kelių chuliganus žūna žmonės. Laimė, tuo metu nepasitaikė kokios mergaitės, grįžtančios namo iš klubo, niekas šuns nevedžiojo ir nėjo per perėją“, – sako Marta.

Komentarai

  • Šaunuoliai!

  • Dabar tokie kelių gaideliai bijos į Panevėžį važiuot.

    • Atsakyti
  • Pagirtina 🙂

Rodyti visus komentarus (3)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų