P. Židonio nuotr.

FK „Panevėžys“ pateko į LFF taurės pusfinalį

FK „Panevėžys“ pateko į LFF taurės pusfinalį

Futbolo klubas „Panevėžys“ ir toliau tęs savo žygį 2022 metų „Hegelmann LFF taurėje“. Šįvakar panevėžiečiai ketvirtfinalio rungtynėse svečiuose 2:0 (2:0) nugalėjo I lygoje rungtyniaujančius „Marijampolė City“ futbolininkus ir žengė į turnyro pusfinalį.

Šių metų LFF taurės turnyre panevėžiečiai iškovojo jau trečią pergalę. FK „Panevėžys“ turnyro aštuntfinalyje 5:0 įveikė Utenos „Utenį“, o ketvirtfinalyje 2:0 -Alytaus „Dainavą“.

„Marijampolė City“ ekipa iki rungtynių su „Panevėžiu“ šiame turnyre pasiekė tris pergales. Suvalkijos atstovai 2:1 nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“, 7:3 – Joniškio „Saned“ bei 4:1 – Tauragės „Taurą“.

Lietuvos I lygos pirmenybėse marijampoliečiai per 22 mačus iškovojo 40 taškų ir tarp 16 ekipų užima penktąją turnyro lentelės vietą.

Marijampolėje nuo pat susitikimo pradžios akivaizdžią teritorinę persvarą įgijo panevėžiečiai. Jau 10-ąją mačo minutę svečiai turėjo neblogą progą pasižymėti, bet Adnanas Basičius iš baudos aikštelės ribų smūgiavo labai netiksliai.Po keletos minučių iš toli šovė Jeffrey Sarpongas, bet patikimai sužaidė šeimininkų ekipos vartininkas Giedrius Zenkevičius. Po akimirkos vėl kilo gaisras prie suvalkiečių vartų, bet pelnyti įvarčio panevėžiečiams nepavyko.

25-ąją rungtynių minutę jau „Panevėžio“ komandos vartininkas Rafaelis Broetto po šeimininkų žaidėjo smūgio buvo priverstas demonstruoti savo meistriškumą.

30-ąją susitikimo minutę „Panevėžio“ ekipa išsiveržė į priekį. Tautvydas Eliošius juvelyriniu perdavimu išvedė prieš marijampoliečių vartininką Ernestą Veliulį, kuris tikslius smūgiu nuo virpsto pasiuntė kamuolį į „Marijampolė City“ vartus.

Po dešimties minučių E. Veliulis turėjo dar vieną gerą progą pasižymėti, bet iš dėkingos padėties panevėžiečio smūgiuotas kamuolys praskriejo šalia varžovų vartų virpsto.

Vis dėlto, 45-ąją minutę E. Veliuliui pavyko dar sykį pasiųsti kamuolį į marijampoliečių vartus. Poilsio komandos išėjo „Panevėžio“ klubui pirmaujant rezultatu 2:0.

Po pertraukos aikštėje vyko gana ramus žaidimas, o progų abiejų komandų futbolininkai sukūrė nedaug. Antrojo kėlinio viduryje įsiminė po keitimo aikštėje pasirodžiusio Ariagnerio Smitho smūgis, po kurio kamuolys atsimušė į „Marijampolė City“ komandos vartų virpstą.

Šeimininkai taip surengė kelias atakas, bet jos didesnės grėsmės svečių komandos vartams nekėlė. FK „Panevėžys“ iškovojo pelnytą pergalę rezultatu 2:0 ir pateko į LFF taurės turnyro pusfinalį.

FK „Panevėžys“ Marijampolėje žaidė tokios sudėties: Rafaelis Broetto, Jovanas Čadenovičius, Seydina Keita, Linas Klimavičius (46 min. Wandersonas), Pijus Širvys, Mitaras Čukovičius, Tautvydas Eliošius, Elivelto (58 min. Sebastianas Vasquezas), Ernestas Veliulis (62 min. Ronaldas Misiūnas), Jeffrey Sarpongas (46 min. Ariagneris Smithas), Adnanas Basičius (78 min. Ulysse Diallo).

„Hegelmann LFF taurės“ pusfinalyje „Panevėžys“ susitiks su Kauno rajono „Hegelmann“ Kitame pusfinalyje kovos Vilniaus |Žalgiris“ bei „Kauno Žalgiris“.

Šiame sezone Hegelmann LFF taurės turnyrui iš viso užsiregistravo 54 komandos – 10 iš A lygos, 11 iš I lygos, 11 – iš LFF II lygos bei dar 22 iš žemesnių lygų. Taurės turnyre dalyvauti negalėjo dublerinės klubų komandos.

2020 metais FK „Panevėžys“ laimėjo LFF taurę, o praėjusiais metais žaidė šio turnyro finale, kur nusileido Vilniaus „Žalgiriui“.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų