SAVAITĖS RECEPTAS. Sūrio pyragaičiai per 5 minutes

SAVAITĖS RECEPTAS. Sūrio pyragaičiai per 5 minutes

„Mano skaniausias desertas – sūrio pyragas“, – sako Nevėžio seniūnaitė Enrika Vitonienė.

Kelis kartus pabandžiusi pati pagaminti, vietoje laukto skanėsto gavo tik saldų omletą ant sausaininio pagrindo. Visgi ne veltui sakoma, kad ko labai nori, tą pasieki. Neseniai Enrika atrado, anot jos, nuostabių sūrio pyragaičių receptą, tinkantį net tingintiems gaminti. Be to, šiuos, pasak Enrikos, tobulus sūrio pyragaičius pagaminti tetrunka vos 5 minutes.

E. Vitonienė juos gamina suflė indeliuose, bet galima ir formelėse.

4 porcijoms tokių pyragaičių reikės:
100 g sausainių (pvz., „Gaidelis“, „Selga“)
40 g išlydyto sviesto
200 g kreminio varškės sūrio (pvz., „Philadelphia“)
70 g grietinės
40 g cukraus pudros
8 g vanilinio cukraus
1 kaušinio.

Sausainius susmulkiname iki trupinių ir su sviestu išmaišome iki vientisos masės. Išdėliojame masę į suflė indelius, stikline suspaudžiame, kad neliktų tarpų, ir atidedame į šalį.

Toliau ruošiame sūrio kremą. Į atskirą indą sudedame visu likusius ingredientus: kreminę varškę, grietinę, cukraus pudrą, vanilinį cukrų, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Kremą vienodai paskirstome suflė indeliuose ant sausainių masės.

Indelius dedame į mikrobangų krosnelę, nustatome 700–800W galią ir kepame 3 minutes.

Belieka pyragaičius atvėsinti ir atšaldyti. Prieš patiekiant galima papuošti uogomis.

Enrika linki skanių akimirkų!

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų