Masiniam skiepijimui nusižiūrėjo ir sporto rūmus

Masiniam skiepijimui nusižiūrėjo ir sporto rūmus

Panevėžio miesto ir rajono kai kurie senjorai jau sulaukė skambučių registruotis skiepytis nuo klastingojo koronaviruso.

Kol kas eilėje prie vakcinos pirmieji išsirikiavę tie, kurie patys gelbsti gyvybes ir dirba pirmosiosiose fronto linijose – medikai, slaugos įstaigų personalas. Planuojama, kad po poros savaičių mieste prasidės ir intensyvesnis gyventojų skiepijimas, o rajone pirmąja doze paskiepyta jau pusketvirto šimto senjorų.

Panevėžio miesto poliklinikos direktorius Karolis Valantinas pripažįsta, kad pradėjus masinį skiepijimą nuo COVID-19 tokiam darbui gali pritrūkti rankų. Anot jo, šią savaitę gavus mažiau nei 800 dozių  vakcinų, kol kas užtenka savų pajėgumų: žmones skiepija 5 slaugytojos. Per dieną vidutiniškai paskiepijama apie 220 žmonių. Dar keli darbuotojai suveda duomenis į elektroninę sistemą.

„Kol kas su tokiu kiekiu susitvarkome poliklinikos pajėgumais. Bet jeigu ministerija pasakys, kad Panevėžys gauna 3 000 vakcinų, tada greičiausiai kelsimės į Sporto rūmus ir prašysime kitų gydymo įstaigų pagalbos – turime rezervinius slaugytojų sąrašus“, – planuoja K. Valantinas.

Visą straipsnį skaitykite sausio 29 dienos (penktadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų