Trečią kartą bičiulius iš skirtingų miestų dalyvauti „Sekundės“ organizuojamose varžybose sukviečiantis panevėžietis Lukas sako, jog ir šį kartą nebuvo dvejonių, dalyvauti sportiškoje atrakcijoje ar ne. „Sekundės“ archyvo nuotr.

Senvagę vėl skros savadarbiai plaustai

Senvagę vėl skros savadarbiai plaustai

Panevėžys jau gyvena 515-ojo gimtadienio nuotaikomis. Antrą rugsėjo savaitgalį, 7–9 dienomis, mieste netrūks įvairiausių netikėtumų, smagių susitikimų, nepamirštamų koncertų ir draugėn suburiančių veiklų. Viena iš tokių – dienraščio „Sekundė“ redakcijos jau tradicija tapusios netradicinių inovatyvių plaukimo priemonių varžybos „Laivas-improvizacija 2018“.

Panevėžiečiai ir miesto svečiai vėl kviečiami pasilinksminti – atskleisti kūrybiškumą ir parodyti drąsą skrodžiant Senvagės vandenis originaliais, pačių sumeistrautais plaustais. Pademonstruoti sumanumą čia gali visi: šeimos, draugai, įmonės, organizacijos. Tereikia suburti iniciatyvią ir linksmą įgulą, sugalvoti dar niekur nematytą idėją ir, pritaikant įvairiausius, netikėčiausius daiktus, pasigaminti vandenyje neskęstantį plaustą – laivą.

Ruošiantis rugsėjo 8-osios savadarbių laivų regatai gali praversti įvairios medžiagos: plastikiniai buteliai, mediniai padėklai, putplastis – viskas, kas šauna į galvą. Svarbiausia nepamiršti kartu su savimi pasiimti gerą nuotaiką, šypseną ir aistringą palaikymo komandą!

Kompetentinga varžybų vertinimo komisija atsižvelgs į savadarbės bemotorės vandens transporto priemonės gebėjimą išsilaikyti ant vandens, įvertins judėjimo sklandumą, bendrą įgulos pasiruošimą valdant laivą. Laivo kapitonai raginami kūrybiškai pažvelgti ir į komandos įvaizdį – jis pro vertinimo komisijos akis taip pat nepraslys.

Sėkmę netradicinėse varžybose gali atnešti ne tik sklandus irklavimas. Ypač svarbu unikali laivo konstrukcija bei įvaizdis, palaikymo komandos užsidegimas, žiūrovų simpatijų gausa.

Organizatoriai ragina nedelsti ir užsiregistruoti linksmai atrakcijai – neapdovanotas neliks nė vienas. Nugalėtojų komandos laukia įsimintina kelionė keltu į Stokholmą. Varžybų dalyviai taip pat galės laimėti jojimo pamokas, romantišką vakarienę, nakvynę dvare ir kitų vertingų prizų.

Apsnūdęs miestas – mitas

Trečią kartą bičiulius iš skirtingų miestų dalyvauti „Sekundės“ organizuojamose varžybose sukviečiantis panevėžietis Lukas sako, jog ir šį kartą nebuvo dvejonių, dalyvauti sportiškoje atrakcijoje ar ne. Per Panevėžio gimtadienį vykstantį smagų užsiėmimą jau senokai buvo pastebėjęs, tačiau dalyvauti pasiryžo tik praėjus porai metų nuo pirmųjų varžybų.

„Kodėl nepabandžius papokštauti ir nepasikėlus sau nuotaikos?“ – linksmai motyvus aiškina komandos kapitonas Lukas.

Tad jau trečius metus panevėžietis suburia tris draugus į darnią komandą, o jiems talkina darbščiosios merginos, padedančios pasiruošti akį traukiančius kostiumus.

Pirmaisiais dalyvavimo metais draugai į Senvagės vandenis paleido banginį primenantį plaustą, o patys pavirto į ilgaplaukes undinėles, pernai užsiropštė ant masyvaus banano.

Ką rengia šiems metams, Lukas nesutiko atskleisti.

„Šiemet rekordinė vasara, persekioja baisūs karščiai, o mes ėmėme ir pasisukome į Šiaurę“, – intrigavo pašnekovas.

Pirmą kartą varžybose vaikinams nusišypsojo sėkmė – komanda iškovojo pirmąją vietą ir išplaukė į Stokholmą.

„Nežinojome, koks laukia prizas, tiesiog – užsirašėme, dalyvavome ir netikėtai laimėjome. Puikus prizas – nuostabiai papramogavome. Tada ir atsirado noras dalyvauti ateinančiais metais“, – pasakojo Lukas.

Anot jo, toks renginys itin reikalingas Panevėžiui, kuris kitų akyse atrodo apmiręs ir neįdomus.

„Tokie renginiai išjudina žmones nuveikti ką nors įdomesnio ir įrodyti, jog apsnūdusio miesto įvaizdis tėra mitas“, – tvirtina Lukas.

Panevėžietės Virgos Buivydienės šeima plaustų varžytuvėse dalyvauja nuo 2014-ųjų. "Sekundės" archyvo nuotr.

Panevėžietės Virgos Buivydienės šeima plaustų varžytuvėse dalyvauja nuo 2014-ųjų. „Sekundės“ archyvo nuotr.

Jubiliejinis plaukimas

Panevėžietės Virgos Buivydienės šeima plaustų varžytuvėse dalyvauja nuo pat jų pradžios, 2014-ųjų.

„Galvojame, jog kažkada reikia su tuo baigti, bet šiemet kaip ir jubiliejus, penktosios mūsų lenktynės, kirba nuojauta, jog veikiausiai vėl dalyvausime“, – linksmai šneka V. Buivydienė.

Du kartus pirmąją vietą nuskynusi ir dukart Stokholmą aplankiusi panevėžiečių šeimos atstovė sako, jog kol kas dar neturi nei mažos, nei didelės vizijos, kaip šįkart turėtų atrodyti jų laivas-improvizacija.

Anot jos, norėtųsi sukurti ką nors greito ir paprasto – kad ir paskutinę naktį prieš varžybas.

„Nepriklausomai nuo biudžeto, svarbu, kad laivas išplauktų ir sugebėtų grįžti“, – juokiasi Virga.

V. Buivydienė prisimena, jog dalyvauti varžybose susigundžiusi visai atsitiktinai – „Sekundės“ dienraštyje pamačiusi skelbimą.

Pirmą kartą išplaukė tik moters dukra: sėdusi į vaikišką vežimėlį, prie kurio buvo pritvirtina pripūsta padanga, mergaitė sėkmingai įveikė Senvagę.

Kūrybinga moteris juokiasi, jog ir šį kartą turi dukros palaikymą: ji mielai prisidės prie mamos, jeigu tik ši ką nors sukonstruos.

V. Buivydienė patikina: savadarbių plaustų varžybos – puiki pramoga panevėžiečiams. Daugkartinė jų dalyvė tikisi, jog šiais metais galės pamatyti kur kas daugiau improvizuotų laivų, nes ne pirmus metus miestą linksminanti atrakcija – užkrečiamas pavyzdys. Pasak Virgos, originalūs laiveliai traukia gyventojų akį, tik ne visi pastebėjusieji drįsta ir patys įveikti Senvagės vandeniu besidriekiančią trasą. O tai, panevėžietės teigimu, pramoga, kurią verta išbandyti.

Daugiau informacijos teikiama ir smagioms varžyboms registruojama tel. 8-685-76830, el. p. kristupas@onmedia.lt.

Galerija

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų