Site icon sekunde.lt

SAVAITĖS RECEPTAS. Pyragas, kvepiantis žuvimi

Yra receptų, apie kuriuos svajoja pradedančios šeimininkės. Jie gelbėja, jeigu nemėgstate terliotis su tešla arba baiminatės, kad sudėtingas biskvitas išeis neįkandamas. Su jais susidoroja net visiški naujokai virtuvėje.

Juk procesas elementarus: supjaustyti, sumaišyti, užpilti. O paskui jau viską už jus baigs daryti orkaitė.
Vieną iš tokių, svogūnų, kiaušinių ir silkės pyrago receptą atsiuntė „Sekundės“ skaitytoja Otelija. Pati prisistačius kaip pradedanti virėja ir jauna mama, sakosi norinti padėti panašioms naujokėms kaip ji.
Taigi, tiek pradedančioms, tiek įgudusioms šeimininkėms reikės:

200 g grietinės,
200 g sviesto (galima pakeisti margarinu),
2 kiaušinių,
300–350 g miltų,
0,5 šaukštelio druskos,
0,5 šaukšto cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
įdarui:
4 kietai virtų kiaušinių,
200 g silpnai sūdytos silkės (arba skumbrės, lašišos konservų),
didelio ryšelio svogūnų laiškų.

Įdarui išvirtus kiaušinius sukapokite, svogūnų laiškus susmulkinkite. Viską sumaišykite su žuvimi, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atidėkite.

Imkitės tešlos. Grietinę, sviestą, druską, cukrų suplakite (plaktuvu arba šluotele), tada įmuškite kiaušinius. Toliau plakdami, pamažu suberkite miltus. Paskiausiai įberkite kepimo miltelius. Tešla turėtų būti tirštos grietinės konsistencijos.

Pusę tešlos supilkite į sviestu suteptą ir miltais arba maltais džiūvėsiais pabarstytą kepimo formą. Lygiai paskleiskite. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 3 minutes. Ištraukite, uždėkite įdarą, ant viršaus užkrėskite likusią tešlą ir grąžinkite į orkaitę jau 35–40 minučių.
Skanaus!

Exit mobile version