Site icon sekunde.lt

Monikos obuolių pyragas

Vieną paprasčiausių, bet kartu ir skaniausių obuolių pyrago receptų atsiuntė nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Monika.

Savaitės receptas

Vieną paprasčiausių, bet kartu ir skaniausių obuolių pyrago receptų atsiuntė nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Monika.

Kaip rašo Monika, šį pyragą, pamokyta močiutės, kepa nuo paauglystės. Tačiau jai visada juoką kėlė nurodymas receptuose „paimti 1–2 obuolius“. Koks tada čia obuolių pyragas? Rausvašonių turi būti daug, ne vien dėl kvapo, bet ir dėl skonio.
Monika vardija, kodėl šis receptas jai pats geriausias iš visų: paprastas kaip du kart du, nereikia daug skirtingų ingredientų, greitai paruošiamas. Jį galima valgyti karštą, tačiau skanus ir atvėsęs. Ir galima „padžiazuoti“ – improvizuokite, modifikuokite ir džiaukitės skanaudami.
Taigi pradėkime!

Pastaba. Patogiausia kepti kepimo formoje nuimamais kraštais. Tuomet lengviau išimti pyragą jo nesuardant.

Mums reikės:

• 1 kg obuolių,
• 3 L dydžio kiaušinių,
• 150–200 g cukraus (priklausomai ar rūgštūs obuoliai),
• 150 g miltų,
• 1 arb. š vanilės,
• 1 valg. š. cinamono,
• miltelinio cukraus pabarstyti.

Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purios, tirštos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą, persijotus miltus, cinamoną. Lengvai išmaišykite ir palikite pabrinkti, kol ruošite obuolius.
Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba džiūvėsėliais.
Į paruoštą skardą supilkite obuolius. Ant viršaus užpilkite tešlą ir lengvai paskirstykite, kad subėgtų į tarpus.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą arba kol medinis pagaliukas neapsivelia.
Iškepę leiskite 10 min. pyragui atvėsti ir tuomet išimkite iš skardos.
Skanaus!

Exit mobile version