Site icon sekunde.lt

Bulves iškeitė į moliūgus

G. Ševiakova. P. Židonio nuotr.

Buvusi miestietė Galina Ševiakova vieną vasaros dieną iš darbo biure grįždama namo automobilių sausakimša gatve savęs paklausė: ką aš čia veikiu?

Dabar ji jau devynerius metus gyvena kaime, leido sau į pensiją išeiti 55-erių, sveikai maitinasi tuo, ką pati užsiaugina, ir juokiasi neišmokusi tik tualetinio popieriaus pasigaminti.

Panevėžio rajono Daukniškių kaime įsikūrusi G. Ševiakova ištisus metus kas dieną valgo moliūgus. Iš jų verda sriubas, gamina garnyrus, saldainius, pestą, valgo žalius ir net gamina moliūgų pieną.

Pailgi, apvalūs, žali, geltoni ir balti – kelios eilės skirtingų moliūgų neseniai iš daržo persikraustė į Galinos namų mansardą. Čia tvarkingai ir sausai sudėtos daržovės stovės iki kito rudens.

„Moliūgas – šiltų kraštų augalas, jis bijo šalčio, palikti lauke laukiant Helovyno tokios daržovės nereikėtų. Moliūgas laikomas šiltai, jį reikia vis pavartyti – taip šis skanėstas jums išsilaikys iki naujo sezono nesugedęs“, – moko moliūgų žinovė.

Visą straipsnį skaitykite spalio 7 dienos (ketvirtadienio) „Sekundės“ laikraštyje.

Galerija

Exit mobile version