Site icon sekunde.lt

Iš rudens gėrybių „išaudė“ įspūdingus kilimus

Panevėžio ugdymo įstaigos rudenį pasitinka kūrybingai panaudojusios gamtos dovanas – pievą „pražydino“ spalvingais floristiniais kilimais.

Tokiais akį traukiančiais meno kūriniais iš gamtoje surinktų medžiagų jau bemaž penkioliktus metus savo prieigas papuošė lopšelis-darželis „Puriena“.

Anot įstaigos direktorės Zitos Kuncienės, pleneras „Gamtos spalvos“ jau tapo bendruomenės – ir ne tik jos – rudens tradicija.

Masyvių paveikslų ant žolės, dekoruotų gėlėmis, žolynais, sodų ir daržų derliumi, pažiūrėti traukia ne tik vietinio Kniaudiškių mikrorajono gyventojai, bet ir atvažiuojantieji iš toliau.

Tradiciją darželį papuošti įspūdingais floristiniais kilimais sugalvojo vaikų lopšelio-darželio vadovė.

„Iš pradžių kūrinius eksponavome darželyje, paskui plėtėmės – išėjome į miesto erdves. Kol tvarkė Laisvės aikštę, plenerą perkėlėme į Kniaudiškių gatvę“, – pasakoja Z. Kuncienė.

Stebina kūrybiškumu

Pleneras po atviru dangumi šiemet pasukti galvas ir pamiklinti rankas pakvietė antradienio rytą.

Kaip juokavo Z. Kuncienė, visi parodos dalyviai karštai meldė gamtos, kad tik dangus neprakiurtų ir nesugadintų pasiruošimo parodai darbų.

Vos per kelias valandas prie Kniaudiškių gatvės esančios pievelės išdėlioti įspūdingi kilimai iš kaštonų, lapų, obuolių, uogų, kankorėžių ir kitų rudens gėrybių.

Plenero eksponatai stebina ne tik įmantriais raštais, spalvomis, formomis, bet ir stulbinamu dydžiu.

Šįmet gražiausią, magiškiausią, elegantiškiausią, puriausią ar kruopščiausiai „išaustą“ kilimą bendruomenė renka iš devyniolikos tokių gamtos ir žmogaus kūrinių.

Juos kūrė ne tik darželio „Puriena“ auklėtiniai, bet ir kitos miesto ugdymo įstaigos – „Minties“ gimnazija, „Šaltinio“ ir „Ąžuolo“ progimnazijos, būrys kitų darželių auklėtinių ir pedagogų.

Dar trys tokie rudeniniai meno kūriniai bus eksponuojami Klaipėdoje, vienas – Kėdainiuose.

P. Židonio nuotr.

Galerija

 

 

Exit mobile version