Site icon sekunde.lt

Du strateginiai gatvių projektai gavo finansavimą

P. Židonio nuotr.

Panevėžys sulaukė dar vienos solidžios finansinės injekcijos į savo gatves.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija 14-ai šalies savivaldybių paskirstė beveik 25 mln. Eur 22-iems infrastruktūros projektams įgyvendinti. Panevėžio  savivaldybei iš valstybės biudžeto teko 1,6 mln. Eur.

Iš jų šiek tiek daugiau nei 800 tūkst. skirta Šiaurinės g. dalies (nuo Pramonės g. iki Smėlynės g.) II ir III etapų bei 800 tūkst. Eur – J. Biliūno, Elektronikos, Tinklų g. įrengimo ir modernizavimo darbams atlikti.

Įgyvendinant J. Biliūno, Elektronikos, Tinklų g. projektą abipus Elektronikos gatvės bus įrengtas naujas apšvietimas, pėsčiųjų ir dviračių takai, atnaujinami želdiniai, nuovažos, mažoji architektūra ir kt. Bus sutvarkyta daugiau kaip 16 tūkst. kv. m erdvė.

Antruoju Šiaurinės gatvės rekonstrukcijos etapu nuo Amerikos iki Smėlynės g. bus baigta nutiesti dviejų eismo juostų gatvė, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas. Įgyvendinant trečiojo etapo darbus bus sumontuotos akustinės, triukšmą slopinančios sienelės.

Tiek Šiaurinės gatvės rekonstrukcijos, tiek J. Biliūno, Elektronikos, Tinklų g. projekto darbus Savivaldybė numačiusi įgyvendinti keliais etapais.

„Įgyvendinus projektus ir atnaujinus miesto infrastruktūrą atsivers galimybės pritraukti dar daugiau investicijų, sukurti naujas darbo vietas ir žinoma taip skatinti šalies ekonomiką. Tikimės, kad šiomis teritorijomis vykstančio transporto srauto nukreipimas bus naudingas ne tik verslo bendruomenei, bet ir vietos gyventojams“, – teigė Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorius Tomas Jukna.

 

Exit mobile version