Site icon sekunde.lt

Inspektorius šokiravo duona šalia padangų

Panevėžio VMVT nuotr.

Duonos ir konditerijos gaminių pirkėjai nė neįsivaizduoja, kokiomis sąlygomis kartais maistas gali būti laikomas iki patenkant į parduotuvių lentynas.

Vienos Panevėžio įmonės, išvežiojančios duoną ir pyragus po miesto ir rajono prekybos centrus bei mažas parduotuvėles, nelegalų sandėlį aptikę inspektoriai neteko žado. Tonos produkcijos, paruoštos išvežti į prekybos taškus, sukrauta autoservisui tinkamose nešvariose patalpose greta padangų.

Beržų g. registruotos bendrovės „Daituva“ sandėlį Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai sumojo patikrinti gavę pranešimą apie nelegalią įmonės veiklą.

Trečiadienio naktį, jau po vidurnakčio, nuvykę pranešėjo nurodytu adresu, tikrintojai pripažįsta likę apstulbę.

Tarnybos viršininko pavaduotojos Jūratės Vaitiekūnienės teigimu, sandėlis, kuriame buvo sukrauta duona ir pyrago gaminiai, neatitiko jokių higienos reikalavimų: sienos apibėgusios, apipelijusios, tonos produkcijos laikoma kiaurašonėse plastikinėse dėžėse tiesiai ant nešvarių grindų. Maža to, pasak tikrintojos, tame pačiame sandėlyje laikomos dar ir padangos. Kiauros dėžės su konditerijos gaminiais tiesiog tempiamos per purvinas grindis, balas ir kraunamos į sunkvežimius.

Tokį vaizdą pamatė pirmąkart

Atvykus inspektoriams, sandėlyje darbavosi iki 10-ies žmonių. Nė vienas neturėjo medicininės knygelės, patvirtinančios, kad gali dirbti su maisto produktais. Maža to, pasak J. Vaitiekūnienės, duoną ir pyragus darbininkai krovė be jokios specialios aprangos, apsirengę taip, kaip atėję iš gatvės.

Inspektorius apstulbino ir naktį triūsusių žmonių darbo sąlygos – sandėlyje nėra nei vandens, nei tualeto.

J. Vaitiekūnienės teigimu, „Daituva“ net neturi leidimo sandėliuoti maisto gaminius. Pagal Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos įmonei išduotą pažymėjimą ji tegali verstis duonos ir pyrago gaminių pervežimu – paėmę iš gamintojų pristatyti tiesiai prekybininkams.

„Tokių dalykų dar nebuvome matę, nors esame patikrinę tikrai ne vienos įmonės sandėlius. „Daituva“ ne tik neturi leidimo sandėliavimo veiklai, bet dar ją vykdo antisanitarinėmis sąlygomis. Gamintojas tikisi, kad jo produkcija tiesiai į parduotuves keliauja, ir turbūt neįsivaizduoja, kokiomis sąlygomis sandėliuojama tarpinėje stotelėje“, – stebėjosi J. Vaitiekūnienė.

„Daituvos“ direktorius Dainius Samulionis rytoj kviečiamas atvykti į Panevėžio VMVT. Pavaduotojos teigimu, vadovas neišvengs baudos.

D. Samulionis „Sekundei“ tvirtino, jog duona ir pyragai baisiame sandėlyje buvo tik trumpam sukrauti – iš gamintojo dideliu sunkvežimiu į Panevėžį atvežta produkcija sandėlyje perkraunama į mažesnius automobilius.

Vadovas neigė darbininkus palikęs be vandens ir net be tualeto.

„Viskas yra. Ne ten, bet šalia, kitose patalpose. Darbuotojai turi kur nueiti“, – aiškino D. Samulionis.

Direktorius teigė tik iš dalies sutinkantis, kad duona sandėliuota antisanitarinėmis sąlygomis.

„Stogas buvo prakiuręs ir per sienas lietus pliaupė. Prieš kelias savaites suremontavome, o sienų nebespėjome, kai atvažiavo inspektoriai“, – teisinosi vadovas.

Dėl greta dėžių su duona sukrautų padangų D. Samulionis apkaltino vairuotoją.

Galerija

 

Exit mobile version