Norint išvirti sniego baltumo ryžius, į vandenį reikia įpilti šiek tiek acto. Nepersistenkite! Priešingu atveju ryžiai taps lipnūs, tačiau puikiai tiks suši formavimui.
Kad baklažanai nebūtų kartūs, jie apie 30-40 minučių mirkomi šaltame pasūdytame vandenyje, tačiau tai galima padaryti ir greičiau: daržoves perpjaukite, gausiai pasūdykite ir palikite maždaug 10 minučių, kad išsiskirtų sultys. Po to jas gerai nuplaukite šaltu vandeniu.
Ruošiant obuolių pyragą Šarlotė, obuolius apvoliokite miltuose. Dėl to jie nenuslys į pyrago dugną.
Kad kepenėlės visada būtų minkštos, o ne kietos, laikykitės taisyklės jas pasūdyti pačioje kepimo pabaigoje. Dar viena paslaptis – prieš kepant pabarstyti jas cukrumi.
Norint išgauti aštrų česnakų skonį, nebūtina šio prieskonio dėti į užkandžius ar salotas, tiesiog patrinkite skiltele serviravimo lėkštes.
Alaus ir sojų padažo su prieskoniais mišinys yra puikus marinatas mėsai. Be to, tamsų alų galima įpilti troškinant daržoves ar verdant bulves, taip suteikiant patiekalui pikantišką skonį ir nuostabų aromatą.
Daugelis namų šeimininkių yra susidūrusios su problema, kad pjaustant kietai virtus kiaušinius išsibarsto trynys. To galima išvengti, jei peilį pamirkysite šaltame vandenyje –gausite tvarkingus kiaušinio griežinėlius.
Kad grietinės kremas gautųsi puresnis, įdėkite vieną kiaušinio baltymą.
Faršas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei įdėsite tarkuotų žalių bulvių ir svogūnų, taip pat šiek tiek pakepintų svogūnų.
Pupeles virkite neuždengę dangčio, tada jos nepatamsės.
Į baltą mišrainę įpilkite šaukštą pieno ir šiek tiek cukraus, ir ji bus skanesnė. Cukraus dedama ir į barščius, o tai jiems tik į naudą.
Virdami kavą įberkite žiupsnelį druskos ir gausite aromatingesnį ir skanesnį gaivųjį gėrimą.
Kepdami mėsą orkaitėje, būtinai ją aptepkite granatų sultimis arba vandenyje atskiestu medumi, tada ji įgaus apetitą žadinančią auksinę plutelę.
Jei ėmėtės sveiko gyvenimo būdo arba tiesiog norite numesti porą papildomų kilogramų apribodami druskos naudojimą, vietoj jos iš dalies naudokite citrinų sultis, t. y. į nepakankamai sūdytą patiekalą įlašinkite porą lašų citrusinių vaisių sulčių. Patiekalas nepraras skonio, priešingai, taps ne tik sveikesnis, bet ir aromatingesnis.
Kepdami pyragą, uždenkite jį švaraus, vandenyje sudrėkinto popieriaus lapais – viršus nesudegs.
Maltus riešutus galima pakeisti džiūvėsėliais – naudinga ir skanu.
Į daržovių salotas įmaišykite šiek tiek vanilės ir jos sužibės naujomis natomis – taps aromatingesnės ir rafinuotesnės.
Riešutus daug lengviau nulupti, jei jie apvirti arba pavirti apie 5 minutes (priklausomai nuo to, kokie riešutai ir kaip sunku juos nulupti), o tada nuplauti šaltame vandenyje.
Prieš kepdami mėsą visada pabarstykite keptuvės dugną druska, kad išvengtumėte purslų.
Suvytusiems žalumynams galima gražinti prekinę išvaizdą pamirkius juos šaltame vandenyje su actu. Apskritai petražolių ar krapų ryšulėlį visada laikykite stiklinėje vandens, kaip gėlių puokštę, tada jie ilgai išliks švieži.