Unikali daržovė gerai sveikatai

Unikali daržovė gerai sveikatai

Cukinija – bene vienintelė daržovė, kurią galima valgyti be jokių apribojimų. Ji tinkama visiems – sveikiems ir ligoniams, jauniems ir seniems. Tai – nuostabus gamtos vaistas.

Švelnaus skonio daržovė beveik neturi kalorijų, bet joje gausu vitaminų C, PP, B, provitamino A, angliavandenių, pektinų, mineralinių druskų – natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir kt.

Dėl ląstelienos gausos ir aktyvių komponentų cukinijos yra vienos iš geriausių dietinių daržovių. Cukinijų minkštimas skatina šlapimo išsiskyrimą, iš organizmo padeda pašalina chloro druskas, todėl šiomis daržovėmis patartina gydyti širdies ir kraujagyslių, inkstų ligų sukeliamus pabrinkimus.

Be to, cukinijos gerina motorinę žarnyno funkciją, tinka nuo vidurių užkietėjimo, kolito, podagros.

Sergantieji ateroskleroze ir tie, kuriems padidėjęs „blogojo“ cholesterolio kiekis, cukinijas turėtų valgyti todėl, kad jose daug pektino, o jis pašalina iš organizmo cholesterolio perteklių. Jei dažnai kamuoja peršalimo ligos, pagelbėti taip pat gali cukinijos, nes šios daržovės stiprina imuninę sistemą.

Cukinijų patiekalų dažniau gaminti turėtų sergantieji hepatitu, tulžies pūslės akmenlige, cholecistitu, nefritu, hipertonija, diabetu, turintieji antsvorio.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų