Traškūs agurkėliai su garstyčiomis

Traškūs agurkėliai su garstyčiomis

Vasarai rengiantis pasimatymui su rudeniu, šeimininkės vos spėja suktis ruošdamos daržo gėrybes žiemai.

Rudenėjant, kai darže belieka arba peraugę, arba nebe tokie dailūs agurkai, panevėžietė senjorė Genovaitė Plaščinskienė siūlo tokių nekokybiškų agurkėlių „gelbėjimo planą“.

2,5–3 kg agurkų marinatui reikės:

1 litro vandens,

100 ml 9 proc. acto,

100 g cukraus,

6 arbatinių šaukštelių garstyčių (tinka „Suslavičiaus“, „Daumantų“ arba ir kitokios),

2–3 valgomųjų šaukštų druskos;

3–5 skiltelių česnako.

Agurkai (gali būti ir peraugę, ir šleivi kreivi) nulupami ir supjaustomi 1–2 cm storio griežinėliais. Į didelį puodą supilamas vanduo, actas, cukrus, druska, sudedamos garstyčios ir visa tai užverdama. Druskos dėti pagal skonį – švelnesnių ar sūresnių agurkų norime. Į verdantį marinatą suverčiami agurkų griežinėliai, smulkiai pjaustyti česnakai ir, atsargiai maišant, pakaitinama kelias minutes, kol agurkai gražiai pagelsta. Agurkų griežinėliai kartu su karštu marinatu supilami į stiklainius ir sandariai uždaromi.

Ponia Genovaitė išduoda paslaptį: šitas skystis nuo agurkų puikiai tinka vištienai arba kitai mėsai marinuoti. Tokiame marinate, kuriame plaukiojo agurkų griežinėliai, palaikyta mėsytė iškepusi būna minkšta, sultinga ir labai kvapi. Taigi išties ekonomiškas receptas!

Gardžių artėjančio savaitgalio akimirkų!

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų