Tegyvuoja blynai visokiausi!

Tegyvuoja blynai visokiausi!

Užgavėnės – šventė, neskirta nevalgiesiems. Aišku, galima ją atšvęsti ir kalnu tradicinių blynų, bet kodėl nepabandžius išsikepti blynų ir užkandžiams, ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip desertą?

Šokoladinis blynų tortas

Reikės (8 porcijoms): tešlai: 3/4 stiklinės miltų, 120 g šokolado, 120 g sviesto, 310 ml pieno, 3 didelių kiaušinių, 2 šaukštų cukraus, 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto, 1 šaukštelio druskos; kremui: 500 ml riebios grietinėlės, 1/4–1/3 stiklinės cukraus, 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto, šokolado drožlių – papuošti.

Sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais. Į nedidelį prikaistuvį įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite sviestą, užvirinkite. Nukaitę gerai išmaišykite ir sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Palaikykite 5 minutes, tada maišykite konditerine šluotele, kol šokoladas visiškai ištirps. Atvėsinkite.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską, kitame – pieną, kiaušinius, vanilės ekstraktą. Kiaušinių plakiniu užpilkite sausąjį mišinį ir sparčiai šluotele užmaišykite tešlą. Į ją supilkite ataušusią šokolado masę, išmaišykite, kol taps vientisa. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba dangčiu ir padėkite į šaldytuvą – mažiausiai 2 valandoms arba pernakt.

Ant vidutinės ugnies įkaitinkite 20 cm skersmens keptuvę nepridegančiu paviršiumi ir storu dugnu, sutepkite ją aliejumi ir pilkite po 2 šaukštus tešlos. Turėtų išeiti 15 plonyčių lietinių blynų. Juos iškepę, palikite 2 valandas aušti.

Per tą laiką suplakite grietinėlę iki pusiau standžių putų. Pridėkite cukraus, vanilės ekstrakto ir baikite plakti iki standumo.

Dėkite blynelius vieną ant kito dosniai pertepdami plakta grietinėle. Viršų papuoškite šokolado drožlėmis. Prieš patiekdami tortą, mažiausiai 4 valandas palaikykite šaldytuve.

Graikiški blynai su fetos sūriu ir žalumynais

Reikės (4–5 porcijoms): blynams: 3 kiaušinių, 210 g miltų, 500 ml pieno, 1 šaukšto cukraus, 20 ml saulėgrąžų aliejaus, 5 g druskos, bruknių ar kokio kito prie mėsos tinkančio padažo – patiekti; įdarui (10 blynų): 500 g fetos sūrio, svogūnų laiškų ryšelio, 600 g virtos vištienos filė, 300 g natūralaus jogurto, saulėgrąžų aliejaus.

Į pieną įmuškite kiaušinius, labai gerai išmaišykite, pridėkite cukraus ir druskos, vėl pamaišykite. Galiausiai į plakinį suberkite miltus ir elektriniu plaktuvu užmaišykite tešlą, į ją įpildami truputį aliejaus.

Plonyčius lietinius kepkite aliejumi suteptoje labai gerai įkaitintoje keptuvėje. Jei reikės, prieš kepdami naują porciją vėl sutepkite keptuvę aliejumi.

Vištieną supjaustykite siaurais šiaudeliais, svogūnus susmulkinkite ir sumaišykite su feta. Dėkite šį įdarą ant blynų ir užlankstykite vokeliu. Baigę sudėkite į kepimo skardą ir 4 minutėms pašaukite iki 180 laipsnių įkaitinton orkaitėn. Patiekite su jogurtu ir bruknių padažu.

Spalvoti blynai su vynuogių padažu

Reikės (4 porcijoms): geltoniems blynams: 400 ml šviežių morkų sulčių, 4 kiaušinių, 4 g druskos, 15 g cukraus, 40 g aliejaus, 600 ml pieno, 375 g kvietinių miltų; žaliems blynams: 180 g šaldytų špinatų, 4 kiaušinių, 4 g druskos, 15 g cukraus, 40 g aliejaus, 900 ml pieno, 300 g kvietinių miltų; raudoniems blynams: 400 ml šviežių burokėlių sulčių, 4 kiaušinių, 4 g druskos, 15 g cukraus, 40 g aliejaus, 600 ml pieno, 375 g kvietinių miltų; „bespalviams“ blynams: 375 g kvietinių miltų, 4 kiaušinių, 4 g druskos, 15 g cukraus, 40 g aliejaus, 600 g pieno; padažui: 400 g smulkių desertinių besėklių vynuogių, 80 g sviesto, 120 ml sauso raudonojo vyno, 60 g cukranendrių cukraus, 2 žvaigždanyžių.

Vynuoges padažui perpjaukite pusiau ir suberkite į prikaistuvyje įkaitintą sviestą. Užbėrę cukrumi, pakaitinkite, kol išsiskirs sultys ir vynuogės suminkštės. Tada dėkite žvaigždanyžius, pilkite vyną. Pastarąjį garinkite apie 10 minučių, kol puodo turinys įgaus padažo konsistenciją.

Špinatus žaliems blynams atitirpdykite ir sutrinkite trintuve su trečdaliu pieno.

Kiaušinius, druską, cukrų, aliejų, likusį pieną ir špinatų masę sudėkite į dubenį ir maišykite šluotele iki vientisumo. Tada porcijomis berdami sijotus miltus, užmaišykite tešlą ir iš jos iškepkite lietinius blynus.

Raudonus ir geltonus blynus kepkite vienodai: kiaušinius, druską, cukrų, aliejų, pieną ir daržovių sultis užmaišykite viename dubenyje šluotele, po truputį įmaišykite sijotus miltus, iškepkite blynus.

„Bespalviams“ blynams viską padarykite taip pat, tik be jokių sulčių.

Blynus sulankstykite arba suvyniokite ritinėliais ir patiekite po 4 skirtingų spalvų aplieję vynuogių padažu.

Blynų trikampėliai su mėsa ir porais

Reikės (10 porcijų): blynams: 100 ml pieno, 0,5 šaukštelio sausų mielių, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio cukraus, žiupsnelio druskos, 60–80 ml mineralinio vandens, 80–100 g miltų, aliejaus – kepti; įdarui: 1 poro (baltosios dalies), 50–60 g fermentinio sūrio, 300 g jautienos faršo, 10 putpelių kiaušinių (nebūtina).

Šiltame (36–38 laipsnių) piene ištirpdykite mieles su cukrumi ir atidėkite į šalį 8–10 minučių. Po to supilkite kambario temperatūros mineralinį vandenį, sijotus miltus, kepimo miltelius ir užmaišykite vientisą masę. Ją 15–20 minučių padėkite šiltoje vietoje. Kai iškils, aliejumi suteptoje įkaitintoje keptuvėje kepkite 12 cm skersmens blynelius – bet tik iš vienos pusės! Antroji blynų pusė turi tik šiek tiek apdžiūti.

Iškepusius blynus dėkite vienu sluoksniu į didelę lėkštę ar ant lentelės.

Porą supjaustykite plonyčiais pusžiedžiais ir pakepinkite. Sūrį stambiai sutarkuokite.

Aliejuje 10 minučių apkepkite faršą, tada suberkite porus, pamaišykite ir baikite kepti. Pasūdę nukaiskite ir palikite šiek tiek ataušti.

Į kiekvieno blynelio vidurį dėkite truputį faršo, apiberkite sūriu ir užlenkite blyno kraštelius trikampiu juos suspausdami pirštais beveik iki pat vidurio – kad išeitų trikampis pyragėlis su trimis „siūlėmis“. Taip paruoštus blynus sudėkite į popieriumi išklotą kepimo skardą ir 6–10 minučių pakepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.

Patiekite karštus su sultiniu.

Arabiški blyneliai su saldžiu įdaru

Reikės: blynams: 1 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės vandens, 1 stiklinės pieno, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 0,5 šaukštelio sausų mielių, 1 šaukštelio cukraus, žiupsnelio druskos; įdarui: 60 ml vandens, 250 ml pieno, 4 šaukštų cukraus, 200 ml grietinėlės, 90 g kukurūzų krakmolo, 1 batono minkštimo arba 3 prancūziškų batonų, 10 ml vaisių sirupo; papuošti: miltinio cukraus arba skaldytų pistacijų.

Pradėkite nuo įdaro. Kuo smulkiau sutrupinkite duonos minkštimą. Pieną, grietinėlę ir cukrų užkaiskite ant silpnos ugnies. Suberkite trupinius ir virkite, kol duona visiškai ištirps. Tada plona srovele supilkite vandenyje ištirpdytą krakmolą. Virkite, kol masė sutirštės. Tada perdėkite kremą į dubenį, ataušinkite ir, įmaišę sirupą, padėkite į šaldytuvą.

Į dubenį išsijokite miltus, suberkite kitus sausus produktus ir, užpylę šiltu vandeniu, gerai išmaišykite. Po to pilkite pieną, vėl išmaišykite iki vientisumo, uždenkite dubenį rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.

Blynus kepkite gerai įkaitintoje ir tik truputį aliejumi suteptoje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Vienam blynui pilkite 1 šaukštą tešlos.

Kepkite blynus tik iš vienos pusės, kol jų paviršius taps matinis. Iškepusius dėkite į lėkštę vienu sluoksniu ir kad nesiliestų.

Ant kiekvieno blyno dėkite įdaro ir sulenkę užspauskite iki pusės, kad išeitų kažkas panašaus į ledų ragelį ar vaflį su įdaru. Patiekite pabarstę miltiniu cukrumi arba pistacijų trupiniais.

Blynų tortas su grietininiu kremu

Reikės (8–10 porcijų): 100 g smulkių razinų, 10 g želatinos, 100 ml vandens, 75 g rudojo cukraus, 400 g riebios grietinės, 200 g juodojo šokolado (70 proc.), 250 ml riebios grietinėlės, 30 plonų lietinių blynų, užmaišytų su pienu.

Nuplautas razinas suberkite į dubenėlį, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 30 minučių. Kai išbrinks, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, sumaišykite su grietine.

Želatiną nedideliame prikaistuvyje užpylę šaltu vandeniu pabrinkinkite 15 minučių, tada supilkite cukrų ir, nuolat maišydami, pakaitinkite ant vidutinės ugnies beveik iki virimo, bet neužvirinkite. Cukrus ir želatina turi visiškai ištirpti. Šį sirupą įmaišykite mentele į grietinę su razinomis ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Šokoladą stambiai sutarkuokite arba smulkiai sulaužykite. Suberkite į prikaistuvį, užpilkite grietinėle ir užkaiskite ant silpnos ugnies. Maišykite, kol šokoladas ištirps, bet neužvirinkite.

Ant darbinio paviršiaus dėkite blynelį, aptepkite trupučiu atvėsintos šokolado masės ir kremu, suvyniokite į ritinėlį. Kai taip paruošite visus blynus, jums dar turės būti likęs maždaug trečdalis kremo.

Į serviravimo lėkštę dėkite sluoksnį blynų ritinėlių, aptepkite grietininiu kremu, ant viršaus vėl dėliokite blynus – kas kartą vis vienu ritinėliu mažiau, kol suręsite kremu sulietą piramidę.

Prieš patiekdami blynų tortą mažiausiai 4 valandas palaikykite šaldytuve (o geriausia – pernakt). Papuoškite pagal skonį.

Jeigu norite, razinas grietininiame kreme galite pakeisti bet kokiais kitais džiovintais vaisiais, taip pat vyšniomis arba spanguolėmis.

Mieliniai blynai su plakta grietinėle

Reikės (8–10 porcijų): 2,5 stiklinės miltų, 15–20 g šviežių mielių, 3 stiklinių pieno, 2 kiaušinių, 1/2 stiklinės riebios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus, druskos, 200 g sviesto (blynams aptepti) ir dar šiek tiek – kepti, grietinės – patiekti.

1/2 stiklinės šilto (maždaug 37 laipsnių) pieno ištirpdykite mieles, druską, cukrų. Tada įberkite apie 2 stiklines sijotų miltų, labai gerai išmaišykite ir pastatykite šiltai 3 valandoms.

Kai tešla iškils, suplakite 2 kiaušinių trynius ir įmaišykite į tešlą kartu su likusiais sijotais miltais ir truputį pašildytu pienu.

Grietinėlę suplakite iki purumo. Baltymus – taip pat. Labai atsargiai abu plakinius sumaišykite mentele iš apačios į viršų ir įmaišykite į tešlą. Šią kildykite dar apie 1,5 valandos.

Antrąkart iškilusios tešlos nebemaišykite.

Blynus kepkite mažoje geriausia ketaus keptuvėje, prieš kiekvieną blyną sutepdami ją sviestu. Iškepusius blynus dėkite į šiltą puodą, kiekvieną sluoksnį pertepdami sviestu. Patiekite karštus su grietine.

Mėlynių blynai

Reikės: blynams: 500 ml pieno, 4 kiaušinių, 70 g cukraus, 2 g druskos, 150 g mėlynių tyrės (galima pakeisti šilauogėmis), 40 g aliejaus, 170 g kvietinių miltų, 50 g pieniško šokolado; jogurtiniam kremui: 150 g natūralaus jogurto, 30 g miltinio cukraus, 100 g riebios grietinėlės; mėlynių kremui: 200 g šaldytų mėlynių, 50 g cukraus, 15 g kukurūzų krakmolo.

Kiaušinius išsukite su cukrumi ir druska ir plakite plaktuvu, kol cukrus ištirps. Tada konditerine šluotele įmaišykite mėlynių tyrę, aliejų, truputį pieno. Galiausiai suberkite miltus ir supilkite likusį pieną.

Iškepkite blynus (vienam blynui – maždaug 50 g tešlos) ir imkitės kremų.

Grietinėlę ir miltinį cukrų suplakite iki standžių putų, į jas įmaišykite jogurtą.

Į nedidelį prikaistuvį suberkite šaldytas mėlynes, apiberkite cukrumi, užkaiskite. Maišykite, kol užvirs, tada pilkite vandenyje ištirpdytą krakmolą ir vėl maišykite, kol masė sutirštės.

Ant kiekvieno blyno tepkite sluoksnį jogurtinio, tada – sluoksnį mėlynių kremo, sulankstykite „vokeliu“ ir apverskite. Patiekite papuošę tirpdytu šokoladu ir likusiu uogų kremu.

Blynų pyragas su grybais

Reikės (8–19 porcijų): blynams: 2,5 stiklinės pieno, 5 kiaušinių, aliejaus, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, 200 g miltų; įdarui: 150 g šaldytų grybų (geriausia baravykų), 300 g pievagrybių, 250 g grietinės, 1 svogūno, 4 šaukštų sviesto, 1 šaukšto miltų, druskos ir maltų juodųjų pipirų – pagal skonį.

Į dubenį kalneliu išsijokite miltus ir druską, viduryje padarykite įdubimą ir į jį įmuškite 3 kiaušinius. Užpilkite 2 stiklines pieno, kruopščiai užmaišykite vientisą tešlą ir, uždengę dubenį, padėkite į šaldytuvą.

Šaldytus grybus atitirpinkite ir 10 minučių pavirkite sūriame vandenyje. Išgriebę šiek tiek atvėsinkite, nuoviro neišpilkite.

Pievagrybius nuplaukite ir kartu su virtais grybais supjaustykite plonomis plokštelėmis. Svogūną susmulkinkite.

Prikaistuvyje įkaitinkite 3 šaukštus sviesto ir 5 minutes pakepinkite jame svogūnus. Tada sudėkite grybus, maišydami kepkite 6 minutes, pabarstykite miltais ir kepkite dar 4 minutes.

Įmaišykite grietinę, įpilkite truputį grybų nuoviro ir, vis maišydami, leiskite troškintis, kol sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais.

Blynus pyragui iškepkite aliejuje suteptoje keptuvėje ir sudėkite vienas ant kito lėkštėje.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Ant kiekvieno blyno dėkite po 2 šaukštus įdaro, susukite į ritinį. Taip paruoštus blynus dėkite „sraige“ į apvalią kepimo formą, ant viršaus užberkite gabalėliais supjaustytą likusį sviestą ir užpilkite mišiniu iš 0,5 stiklinės pieno, 2 kiaušinių ir tarkuoto sūrio.

Kepkite 20–25 minutes. Ištraukę iš orkaitės, leiskite pyragui 10 minučių „pailsėti“ ir iškart patiekite.

Avietiniai blynai su ledais ir rikotos sūriu

Reikės (6 porcijoms): blynams: 600 ml pieno, 3 šaukštų cukraus, 3 g kepimo miltelių, 2 kiaušinių, 300 g miltų, 1 šaukštelio aliejaus, 50 g aviečių tyrės arba morso, druskos; įdarui (1 porcijai): 60 g rikotos, 40 g aviečių (šviežių arba šaldytų), 50 g aviečių džemo; patiekti: vanilinių ledų, šviežių mėtų.

Į šiltą pieną suberkite cukrų, druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Viską išmaišykite konditerine šluotele. Tada porcijomis berkite miltus ir toliau maišykite šluotele, kol masė taps vientisa. Baigdami supilkite aliejų ir aviečių tyrę arba morsą (jeigu reikės, prieš tai pertrinkite per sietą, kad neliktų grūdelių).

Leidę tešlai pastovėti 20 minučių, pradėkite kepti blynus. Geriausia naudoti sviestu suteptą ketaus keptuvę arba keptuvę nepridegančiu paviršiumi.

Ant kiekvieno iškepto blyno krašto dėkite rikotos, tada – aviečių, apliekite avietiniu padažu ir užlankstykite vokeliu. Patiekite su vanilinių ledų rutuliuku, papuošę šviežių mėtų lapeliais ir pašlakstę avietiniu džemu.

Blynai su morengais

Reikės (2 porcijoms): 100 g klevų sirupo, 100 g plikyto kremo, 80 g bananų, 60 ml riebios grietinėlės, 80 g morengų, 40 ml citrinų sulčių, 5 g tirpdyto sviesto; tešlai: 20 g cukraus, 300 g miltų, 2 g jūros druskos, 4 g sausų mielių, 4 g sodos, 220 ml pieno (3,5 proc.), 220 g jogurto, 80 g sviesto, 2 kiaušinių; plikytam kremui: 375 g riebios grietinėlės, 375 g pieno, 3 kiaušinių, 195 g cukraus, 40 g krakmolo, 1 vanilės ankšties; morengams: 100 g kiaušinių baltymų, 200 g cukraus, 50 g gliukozės sirupo, 50 g vandens.

Miltus tešlai išsijokite kartu su cukrumi, druska, mielėmis. Sviestą, pieną, kiaušinius ir jogurtą suplakite. Į plakinį įmaišykite miltus su priedais ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Morengams išvirkite sirupą iš cukraus ir vandens. Baltymus suplakite iki purių putų ir, nepaliaudami plakti, plona srovele pilkite karštą sirupą, kol baltymų masė taps lygi, blizgi ir atvėsusi.

Kremui suplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir krakmolu, kol masė taps blyški. Pieną su išskrosta vanilės ankštimi beveik užvirinkite.

Dubenį su tryniais uždėkite ant vandens vonelės ir, toliau plakdami, pamažu plona srovele supilkite karštą pieną. Užmaišykite gana tirštą kremą, tada atvėsinkite ir įmaišykite į jį plaktą grietinėlę.

Tirpdytame svieste iškepkite blynus ir iškart sutepkite juos klevų sirupu.

Bananus nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su citrinų sultimis ir sudėkite į plikyto kremo ir grietinėlės mišinį. Juo pertepkite du vienas ant kito uždėtus blynus, ant jų viršaus konditeriniu maišeliu išspauskite morenginį „tinklelį“. Jei yra noras ir galimybė, morengą ??? konditeriniu degikliu.

Blynų ritinėliai su aguonų įdaru

Reikės (8 porcijoms): blynams: 500 ml pieno, 3 kiaušinių, 230 g miltų, 2 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų cukraus, vanilino, žiupsnelio druskos; įdarui: 150 g aguonų, 200 ml vandens, 200 ml pieno, 25 g sviesto, 3 šaukštų cukraus.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pernakt.

Išmirkusias aguonas išmaišykite su pienu, sviestu ir cukrumi. Užkaiskite ir palaikykite ant viryklės, kol išgaruos skystis (būkite atidūs, kad pienas neišbėgtų!).

Per tą laiką lengvai suplakite kiaušinius su cukrumi. Tada plaktuvu – pieną, aliejų, sijotus miltus su druska ir vanilinu. Mentele arba plaktuvu sumaišykite abi mases ir perpilkite per sietą, kad neliktų nė vieno gumuliuko.

Gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite blynus iš abiejų pusių. Trintuvu arba mėsmale pertrinkite aguonų įdarą.

Tepkite įdarą ant blynų (kiekvienam turėtų tekti maždaug po 1 šaukštą), juos susukite į ritinius. Kad būtų gražiau, šiuos galite padalyti pusiau įžambiu pjūviu.

Kavos blynai

Reikės: 300 ml kavos, 300 ml pieno, 300 g miltų, 4 šaukštų cukraus, 7 g vanilinio cukraus, 2 kiaušinių, 2 šaukštų sviesto, 2 šaukštų aliejaus, žiupsnelio druskos.

Šviežiai išvirtą kavą nukoškite, atvėsinkite. Įmaišykite paprastą ir vanilinį cukrų.

Dubenyje lengvai suplakite kiaušinius su druska ir supilkite juos į kavą.

Pieną pašildykite, miltus persijokite.

Į kavos ir kiaušinių mišinį paeiliui berkite miltus ir pilkite pieną visą laiką maišydami konditerine šluotele, kad nesusidarytų gumuliukų. Paskiausiai įmaišykite tirpdytą sviestą ir aliejų.

Blynus kepkite labai gerai įkaitintoje keptuvėje kas kartą, kai reikia, sutepdami ją sviestu.

 

Blynai su manais

Reikės (30 porcijų): 1 litro pieno, 0,5 stiklinės manų kruopų, 0,5 stiklinės aliejaus, 5 kiaušinių, 3 šaukštų cukraus, 2 šaukštelių druskos, 4 stiklinių miltų, 20 g mielių.

Į puodą išsijokite miltus, ant jų suberkite druską, cukrų, manus. 750 ml šilto pieno ištirpdykite mieles ir viską supilkite į sausą mišinį. Maišykite konditerine šluotele, kol neliks gumulėlių. Tada puodą uždenkite rankšluosčiu ir 40 minučių pastatykite šiltoje vietoje.

Kai tešla iškils, įmaišykite kiaušinius, likusį karštą pieną, aliejų ir dar 20 minučių pakildinkite.

Blynus kepkite iš abiejų pusių aliejumi suteptoje keptuvėje.

Blynai su šprotų putėsiais

Reikės (5 porcijoms): blynams: 0,4 kg miltų, 250 ml pieno, 50 ml alyvuogių aliejaus, 30 g druskos, 2 kiaušinių, 200 ml vandens, 400 g ruginės duonos, 10 g juodųjų pipirų; putėsiams: 240 g šprotų, 2 g juodųjų pipirų, 20 g kaparėlių, 50 g alyvuogių; padažui: 100 ml grietinėlės, 50 ml krienų, 50 ml majonezo.

Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Joje padžiovinkite gabalėliais supjaustytą ruginę duoną. Kai ji atauš, susmulkinkite trintuvu į trupinius.

Kiaušinius suplakite su druska ir pipirais. Įpilkite pieną, vandenį, išmaišykite. Porcijomis berdami miltus, užmaišykite tešlą. Į ją įsukite duonos trupinius (jei tešla bus per tiršta, įpilkite pieno) ir palikite 30 minučių kilti.

Padažui suplakite grietinėlę, įmaišykite nusunktus krienus ir majonezą, padėkite į šaldytuvą.

Nuo šprotų nupilkite pusę aliejaus, žuvelėms nupjaukite uodegų pelekus. Viską kartu sutrinkite trintuve, gautą tyrę pagardinkite pipirais.

Į tešlą įmaišykite alyvuogių aliejaus ir kepkite maždaug 5 cm skersmens blynelius. Patiekite su labai gerai atvėsintais šprotų putėsiais ir krienų kremu.

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų