Bulgarijos virtuvė yra labai įvairi ir turtinga, puikiai subalansuojanti Viduržemio jūros, Balkanų ir Rytų Europos skonius. Čia dažnai naudojamos šviežios daržovės, alyvuogių aliejus, prieskoniai, pieno produktai, ypač jogurtas, kuris laikomas nacionaliniu pasididžiavimu.
Vienas žymiausių patiekalų – Šopska salotos (Шопска салата):
Tai paprastas, bet itin skanus patiekalas, kuris tapo Bulgarijos kulinarijos simboliu. Salotos gaminamos iš šviežių daržovių ir tradicinio bulgariško balto sūrio, vadinamo sirene.
Ingredientai:
Gaminimo būdas:
Patiekalas puikiai tinka kaip užkandis arba lengvas garnyras prie mėsos patiekalų. Tai paprasta, sveika ir skanu – lietuviai lengvai gali pasigaminti šį patiekalą namuose, o jo skonis leis pajusti Bulgarijos atmosferą.