„Man patinka gaminti, bet virtuvėje dažniau sukiojasi Linas. O mudu abu labai mėgstame improvizuoti. Ko tik neprisigaminame – nuo kanelių iki rimtų, sočių mėsos patiekalų“, – pasakoja Irma.
Kai sužadėtiniai laukia svečių, dažniausiai jiems pavaišinti gamina savo firminius ypatinguosius vištienos kepsnelius.
Kas ragavo, jų skonio nepamirš.
O šiandien Irma ir Linas savojo gardėsio receptą išduoda „Sekundės“ skaitytojams.
„Tie, kas nemėgsta visiškai sausos vištienos, labai pamėgs šitokius vištienos kepsnius. Šis receptas visada puikiai pavyksta. Pamėginkite ir palepinkite savo namiškius“, – artėjant savaitgaliui ragina Irma.
Ingredientai
• vištienos kulšelės: 4
• majonezas
• saulėje džiovinti pomidorai
• ananasai
• bruknių uogienė
• fermentinis sūris
• švieži krapai arba petražolės
Marinatui reikia:
• druskos
• pipirų
• vištienos prieskonių
• alyvuogių aliejaus
• baziliko prieskonių
• maltos saldžiosios paprikos
• apelsininių pipirų
• česnako (2 skiltelių)
• apelsinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vištienos kulšelių mėsą lengvai pamuškite.
Pabarstykite kepsnelius vištienos prieskoniais, druska, pipirais, bazilikais, malta saldžiąja paprika, apelsininiais pipirais, česnaku, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai rankomis įmasažuokite į mėsą. Sudėkite viską į dubenį, užpilkite apelsinų sultimis, kad viską apsemtų, ir palikite bent kokiai valandai.
Išsimarinavusią vištieną apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Nusausintus kepsnelius sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Kepsnelių viršų aptepkitei majonezu. Ant viršaus uždėkite saulėje džiovintų pomidorų, ananaso gabaliukų, užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.
Paruošti vištienos kepsniai kepami 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 10 minučių.
Ant ką tik iškeptų kepsnių uždėkite bruknių uogienės, pabarstykite krapais ar petražolėmis.
Patiekite su savo mėgstamu garnyru ir skanaukite!
Komentarai
Gyvenime šių žmonių nebenorėčiau sutikti.
Ačiū, Irmute! Labai gundantis receptas.