SAVAITĖS RECEPTAS. Šokoladinis medaus tortas

SAVAITĖS RECEPTAS. Šokoladinis medaus tortas

Panevėžietės Aušros Plaščinskienės virtuvėje – ištisos improvizacijos. Kiek per jas naujų receptų išbandyta, kiek skonių atrasta!

Viena iš tokių improvizacijų – šokoladinis „Medutis“. Ir koks jis išėjo vykęs! Perteptas jau po 3 valandų tirpsta burnoje, švelnus, toks naminis, minkštas…

Gaminimas tikrai nesudėtingas, o kad būtų dar paprasčiau, lakštus išsikepti galima ir prieš 3–4 dienas.

Torto lakštams reikės:

420 g miltų,
2 kiaušinių,
150 g cukraus,
100 g kepinių margarino,
100 g medaus,
2 arbatinių šaukštelių sodos,
40 g kakavos,
1 šaukšto meduoliams skirtų prieskonių.

Pasiruoškite garų vonelę: pripilkite dubenį vandens ir užkaitinkite, ant viršaus uždėkite kitą dubenį, jame ištirpinkite margariną bei medų. Kai ištirps, suberkite sodą ir maišykite apie 10 min., kol masė pradės keisti spalvą ir taps karamelinė. Tuomet suberkite prieskonius ir atidėkite atvėsti.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pašviesės ir padvigubės.

Persijokite miltus su kakava.

Kiaušinius sumaišykite su margarino ir medaus mase, pilkite dalimis miltų mišinį ir užminkykite tešlą.
Suformuokite 8–10 kamuolėlių. Sudėkite juos į indą, uždenkite maistine plėvele ir pastatykite 30 min. į šaldytuvą.

Ant kepimo popieriaus iškočiokite plonus lakštus (ant popieriaus todėl, kad būtų paprasčiau perkelti į skardą, nes lakštai itin ploni). Su forma išspauskite apskritimus.

Lakštus subadykite šakute ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje po 5–7 min.

Tešla tamsi, todėl stebėkite pagal savo orkaitę – neperkepkite.

Kremui reikės:

600 g 30 proc. riebumo grietinės,
300 g 35 proc. riebumo grietinėlės,
150 g miltelinio cukraus,
citrinos.

Grietinėlę maišytuvu išplakite su cukraus pudra, kol taps standi, įtarkuokite citrinos žievelę, įspauskite sultis ir palaipsniui po kelis šaukštus dėkite grietinę, maišykite lėtai šaukštu, kad kremas būtų orinis.

Sulaistyti reikės:

50 ml vandens,
1 šaukšto trintų spanguolių sulčių.

Lakštus šepetėliu aptepkite paruoštu skysčiu, ant kiekvieno išdėliokite po 2 šaukštus kremo (taip bus ramiau, kad kremo nepritrūksite ir ant lakštų bus tolygiai kremo).

Rinkite tortą: ant lakšto lyginkite kremą ir kraukite lakštus vieną ant kito, kol surinksite gražuolį tortą.
Kelis lakštus pasilikite trupiniams, galite susmulkinti kočėlu, mėsmale.

Surinktą tortą palikite porai valandų kambario temperatūroje.

Kai jis pastovės, lengvai paspauskite, kad neliktų oro tarpų. Šonus ir viršų apibarstykite trupiniais, dar valandėlė šaldytuve ir – skanaus!

Jis tikrai vertas puikuotis ne tik ant savaitgalio pietų, bet ir ant šventinio stalo!

 

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų