„Mes tuos kukulaičius vadiname netikrais cepelinais – jie tokie pat sotūs, bet taip neapsunkina skrandžio“, – sako Rūta.
Tokiais kukulaičiais pasotinti du žmones prireiks 2 pakelių varškės, 2 šaukštų manų kruopų, 4 šaukštų krakmolo, druskos pagal skonį, šlakelio vandens.
Viską sumaišę darome nedidelius, elegantiškus kukulaičius ir pasūdytame vandenyje juos verdame vos 3–4 minutes.
Į tokius kukulaičius tinka įspausti ir norimo įdaro. Rūta pasakoja kartais juos įdaranti virta malta mėsa su prieskoniais.
Išvirę kukulaičiai pagardinami padažu iš ketvirtadalio pakelio sviesto, 350 g grietinės, druskos, prieskonių „Chimi churi“ arba džiovintų česnakų, svogūnų, petražolių mišinio. Tereikia ištirpdyti sviestą, sukrėsti grietinę, suberti prieskonius, šią masę pašildyti, pasūdyti ir – į stalą!
Skanių ir sočių jums pietų!
Gerbiamieji skaitytojai, pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.