SAVAITĖS RECEPTAS. Rūtos netikri cepelinai

SAVAITĖS RECEPTAS. Rūtos netikri cepelinai

Visi žino tą jausmą, kai norisi ko nors sotaus, stipraus, bet – ne mėsos. Panevėžietė Rūta Ivanauskienė tokiems atvejams turi firminį kukulaičių su varške receptą. Šį sotų, net ir sportininkams puikiai tinkamą patiekalą noriai kerta ir vyras, ir suaugęs sūnus.

„Mes tuos kukulaičius vadiname netikrais cepelinais – jie tokie pat sotūs, bet taip neapsunkina skrandžio“, – sako Rūta.

Tokiais kukulaičiais pasotinti du žmones prireiks 2 pakelių varškės, 2 šaukštų manų kruopų, 4 šaukštų krakmolo, druskos pagal skonį, šlakelio vandens.

Viską sumaišę darome nedidelius, elegantiškus kukulaičius ir pasūdytame vandenyje juos verdame vos 3–4 minutes.

Į tokius kukulaičius tinka įspausti ir norimo įdaro. Rūta pasakoja kartais juos įdaranti virta malta mėsa su prieskoniais.

Išvirę kukulaičiai pagardinami padažu iš ketvirtadalio pakelio sviesto, 350 g grietinės, druskos, prieskonių „Chimi churi“ arba džiovintų česnakų, svogūnų, petražolių mišinio. Tereikia ištirpdyti sviestą, sukrėsti grietinę, suberti prieskonius, šią masę pašildyti, pasūdyti ir – į stalą!

Skanių ir sočių jums pietų!

Gerbiamieji skaitytojai, pasidalykite savo virtuvės receptais, skaniausius spausdinsime penktadienio skiltyje „Savaitės receptas“. Juos siųskite adresu sekunde@onmedia.lt. Nepamirškite nurodyti savo vardo, pavardės. Taip pat lauksime jūsų arba patiekalo nuotraukos.

 

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų