SAVAITĖS RECEPTAS. Plovas su faršo kamuoliukais

SAVAITĖS RECEPTAS. Plovas su faršo kamuoliukais

Vienas populiariausių iš Azijos kilusių patiekalų – plovas. Jo gamybos vaizdo įrašai gausumu ir peržiūromis seniai muša rekordus, o beveik kiekvienas lietuvis akimirksniu tampa uzbeku, paklaustas apie recepto paslaptis.

Dienraščio „Sekundė“ skaitytojas Valdemaras ryžtingai įsiveržia į rubriką „Savaitės receptas“ su dar vienu, tačiau labai įdomiu šio Azijos patiekalo variantu.

Taigi, jums reikės:
250 g maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos);
žiupsnelio aitriųjų paprikų, druskos;
2 v. š. grietinės;
1 svogūno;
2 česnako skiltelių;
100 g šoninės;
250 g ryžių;
saujos petražolių;
saldaus aitriųjų paprikų padažo;

Gamybos eiga:

1. Į maltą mėsą sudėkite aitriąsias paprikas, druską, grietinę ir gerai išminkykite.
2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.
3. Atskirame puode užvirkite vandenį. Iš faršo darykite mažus kamuoliukus ir apvirkite kelias minutes. Išgriebkite ir atidėkite į šoną.
4. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite supjaustytą česnaką. Kai svogūnas ir česnakas suminkštės, sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę. Įberkite druskos, įpilkite pagal skonį aitriųjų paprikų padažo ir suberkite smulkintas petražoles. Viską sumaišykite su ryžiais.
5. Gerai įkaitintame aliejuje apskrudinkite faršo kamuoliukus. Visai pabaigoje įpilkite šlakelį aitriųjų paprikų padažo.

Nors tradiciškai plovas valgomas pirštais, tačiau ponas Valdemaras rekomenduoja naudoti stalo įrankius. Serviruokite ir patiekite į stalą.

Skanaus 🙂

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų