„EXPO Aukštaitija 2020“: Restoranas-Konferencijų centras-Prekybos centras „VASARIS“

„EXPO Aukštaitija 2020“: Restoranas-Konferencijų centras-Prekybos centras „VASARIS“

1992 m. įkurta ir panevėžiečių šeimos valdoma įmonė žengia sparčius žingsnius užkariaudama dar didesnį gurmanų bei smaližių ratą ir gero maisto skonio mėgėjų širdis. Šiuo metu dviejose Panevėžio miesto vietose – Aukštaičių g. 88 ir Klaipėdos g. 143A – veikianti parduotuvė „Vasaris“ jau spalio mėnesį atvers naują kavinukę ir miesto centre, Bitės bibliotekoje.

„Ten bus galima skanauti unikaliųjų „Vasario“ gaminių, kepinių, mėgautis kvapia kava bei kitais gardumynais. Lauksime išalkusiųjų – papietauti ar tiesiog ryte einančiųjų į darbą – puodelio garuojančios kavos su ką tik iškeptomis bandelėmis ar sausainiais“, – pasakoja restorano „Vasaris“ vadovė Miglė Gruzdenė. Tiesa, naujoji kavinukė lankytojams atsiskleis ir kitaip. Tai bus susiję su įdomiosios istorijos akcentais, interaktyvia veikla suaugusiesiems bei vaikams, aplinkinių biurų darbuotojams bei gyventojams ar miesto lankytojams – nepanoro visų paslapčių išpasakoti restorano vadovė.

Parodos stende apie šią ir kitas naujienas galima sužinoti apsilankius visas parodos dienas. Prekybos centras „Vasaris“ miesto žmonėms jau gerai žinomas savo unikaliu asortimentu, kuris formuojamas pasitelkus ir kitų Europos šalių mažuosius ūkius. „Pavyzdžiui, ar teko skanauti prancūziškos karamelės su obuolių degtine? Arba – alyvuogių aliejaus su filtruotu Atlanto vandenyno vandeniu? – taip apie Bretanės (Prancūzija) regiono produkciją pradeda pasakojimą Miglė Gruzdenė. „Na, turbūt mažai kas žino, kad būtent mūsų parduotuvėje – vienintelėje vietoje mieste – galima įsigyti bene ilgiausių Europoje spagečių, vieno metro ilgio? Ir ne bet kokių, o itin ilgai ir žemoje temperatūroje džiovintų, kurių gamybai naudojamas ypatingasis Vezuvijaus papėdės vanduo. Arba – Kretos smulkiojo gamintojo brandintų avių ir ožkų pieno sūrio su čiobreliais arba pipirais“, – tęsia pasakojimą restorano vadovė Miglė.

Restoranas „Vasaris“ kuria savitą gastronominę istoriją ir parodoje pristato naujas ir miestiečiams bei miesto svečiams jau gerai žinomas edukacines programas. Vienos naujausių – „Aukštaitiški skoniai“, kai ragaujami nuo pat Panevėžio miesto įkūrimo, t. y. XV amžiaus, iki dabartinių dienų labiausiai paplitę patiekalai. „Aukštaitijos bei Žemaitijos vynai“ – tai praeitų ir šių metų vynų derliaus produktai, mažųjų vyninių pasididžiavimas.

„Vasario“ stende paragaukite ir šiųmečių naujienų – „Vasario“ komandos vietoje brandinamos ir kepamos rytui brėkštant plikytos duonos, naminio ragaišio bei kitų skanėstų.

Beje, restoranas „Vasaris“ šalyje ir už jos ribų plačiai žinomas kaip renginių erdvė, kurioje vyksta daugybė įvairaus pobūdžio ir turinio renginių, tokių kaip koncertai (iki 6 val. trukmės), degustavimo vakarienės ir popietės, kavos ir sūrių degustacijos, konferencijos asmeninio tobulėjimo klausimais ir seminarai. Spalio 9 d. restoranas kviečia į renginių sezono atidarymą – legendinio Violetos ir Viliaus Tarasovų dueto atvežamos programos „Ypatingos dainos“ vakarą.

Apie visa tai ir dar daugiau sužinosite apsilankę „VASARIO“ stende, esančiame prie pat įėjimo į centrinę parodos ekspoziciją, šalia informacinio organizatorių stendo.

Daugiau informacijos šiais kontaktais:

Renginiai ir maisto užsakymai: tel. +370 603 24385, el. p. jurate@vasaris.lt , +370 671 31474

Reklamos galimybes ir nuomos plotai: tel. +370 646 65466, el. p. migle@vasaris.lt

Parduotuvė: tel. 8 673 38837, el. p. parduotuve@vasaris.lt

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų