„Ragutis“ pristatė naują alų „Fortas Draught“

„Ragutis“ pristatė naują alų „Fortas Draught“

Europiečiai linkę rinktis nepasterizuotą alų. Pagal
tyrimus, tokį alų mieliausiai renkasi Airijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos
gyventojai. Reaguodama į tokius vartotojų poreikius viena didžiausių šalies
alaus daryklų AB „Ragutis“ jau šį mėnesį pristato naujovę – gyvą alų „Fortas Draught“ 1 litro PET buteliuose.

Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje gyvo alaus parduodama daugiausia, net 73 proc. vokiečių ir 40 proc. belgų pirmenybę atiduoda nepasterizuotam alui. Tik visur alaus mėgėjams iškyla problema – gyvas alus dažniausiai tiekiamas barams.

Anot Daliaus Rutkausko, AB „Ragutis“ prekybos ir marketingo direktoriaus, lietuviai taip pat vertina gyvą alų. Atsižvelgdamas į tai „Ragutis“ išleido pirmą „Forto“ nepasterizuotą alų, pasaulyje dar vadinamu „Draught“ vardu, kuris priklauso aukščiausios kokybės alaus kategorijai.

Naujojo „Fortas Draught“ gamybos procesas skiriasi tuo, kad alus ne pasterizuojamas, bet steriliai filtruojamas mikrofiltru. Tai leidžia alaus mėgėjams gerti alų, kuris savo skoniu niekuo nesiskiria nuo bare pilstomo alaus.

„Stengiamės prisiderinti prie sezono, kai alus daugiau geriamas ne baruose, o išvykose ir gamtoje. Norėjome alaus mėgėjams pasiūlyti alų, kuris savo šviežumu ir skoniu nesiskirtų nuo gyvo alaus“, – sako D.Rutkauskas.

Naujasis šviesusis alus yra 5,2 stiprumo, pagamintas iš miežių salyklo, apynių, alaus mielių, vandens. „Fortas Draught“ išlaiko geriausias „Forto“ alaus savybes – išliekantį skonį ir subalansuotą kartumą. Specialistai rekomenduoja „Draught“ kategorijos alų gerti atšaldytą – tada išryškėja geriausios šio alaus savybės, o alus, įpiltas į bokalą, pasipuošia tiršta puta.

Butelis saugo šviežumą

Kad alus ilgiau liktų šviežias ir aromatingas, „Ragutis“ pasirinko pakuotę, kuri kuo ilgiau išlaikytų gyvo alaus savybes. Dėl to „Fortas Draught“ supilstytas į naujos kartos 1 litro plastikinius butelius.

Paprasti PET buteliai yra pralaidūs deguoniui – tokio butelio sienelės praleidžia orą, todėl jo pripildytas alus oksiduojasi. Naujųjų butelių sienelės yra storesnės ir juose yra apsauginė medžiaga, kuri neleidžia patekti orui į butelio vidų.

„Šia technologija siekiama kuo ilgiau išlaikyti natūralų alaus skonį ir kitas jo savybes. Plastikinė tara, skirtingai nuo stiklinės yra lengvesnė ir nedūžta, todėl ją ypač patogu pasiimti į kelionę“, – teigia D. Rutkauskas. 

Vartotojai pasitiki skoniu

Alus „Fortas“ rinkoje jau šešerius metus. Per tą laiką išsiplėtė „Forto“ alaus šeima. Alaus mėgėjams siūloma penkios „Forto“ alaus rūšys: „Fortas Draught“, „Fortas Lengvasis“, „Fortas Šviesusis“, „Fortas Stiprusis“ ir „Fortas Stipriausias“. „Forto“ alus buvo parduodamas 0,5 l stiklo ir 2 litrų plastikinėje taroje, o dabar ir 1 litro PET buteliuose. Kiekvieną mėnesį „Forto“ alaus parduodama beveik milijonas litrų.

Per pirmuosius šešis šių metų mėnesius „Ragučio“ gaminamų gėrimų parduota beveik 23 proc. daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį – nuo 16,393 mln. litrų iki 20,128 mln. litrų. Lietuvos aludarių asociacijos duomenimis, bendrovė užima beveik 11 proc. visos alaus rinkos ir yra trečioji pagal dydį Lietuvoje.

Tomas Bagdonas

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų