Naudingosios anonos

Naudingosios anonos

Anona yra ne tik skanus, bet ir sveikas vaisius. Jį ajurvedos specialistai naudoja gydyti įvairioms ligoms – pradedant skrandžio negalavimais, baigiant vėžio profilaktika.

Anonose gausu vitamino C, stipraus antioksidanto, didinančio ištvermę ir lėtinančio senėjimo procesą, taip pat stiprinančio imuninę sistemą. Randama mineralų, tokių kaip kalcis ir fosforas, kurie yra labai svarbūs kaulų augimui ir osteoporozės prevencijai.

Vitamino B1 kiekis, esantis anonos vaisiuje, leidžia paspartinti medžiagų apykaitą, gerinti kraujotaką, apsaugo nervų sistemą. Vitaminas B2 yra reikalingas organizmui gaminant energiją, saugant riebalus, palaikant nervų sistemos bei širdies raumens funkcijas.

Anonos – tai vidutinio dydžio vaisiai žalia luobele, baltu minkštimu su juodomis sėklomis. Iš Centrinės Amerikos kilusios anonos laikui bėgant pradėtos auginti ir kitose atogrąžų šalyse.

Šių vaisių minkštimas konsistencija primena bananą, o skoniu – pomidoro ir citrinos hibridą. Anonos valgomos vienos arba dedamos į tirštuosius kokteilius.

Gaivaus sorbeto pasigaminsite anonų minkštimą be sėklų išplakę su vandeniu, cukrumi ir šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių.

Pirkite nesužalotus vaisius, jei kieti – palaikykite juos keletą dienų kambario temperatūroje, kol pradės minkštėti. Jeigu vaisiaus žievelėje atsiras rudų dėmelių – nieko tokio. Tai ženklas, kad vaisius jau pasiekė saldumo kulminaciją. Jeigu vaisiai jau prinokę, o jais mėgautis norite ilgesnį laiką, tada anonas dėkite į šaldytuvą, ten jas galite laikyti dar kokią savaitę.

Jūsų komentaras

Daugiau leidinio naujienų