Monikos obuolių pyragas

Monikos obuolių pyragas

Savaitės receptas

Vieną paprasčiausių, bet kartu ir skaniausių obuolių pyrago receptų atsiuntė nuolatinė „Sekundės“ skaitytoja Monika.

Kaip rašo Monika, šį pyragą, pamokyta močiutės, kepa nuo paauglystės. Tačiau jai visada juoką kėlė nurodymas receptuose „paimti 1–2 obuolius“. Koks tada čia obuolių pyragas? Rausvašonių turi būti daug, ne vien dėl kvapo, bet ir dėl skonio.
Monika vardija, kodėl šis receptas jai pats geriausias iš visų: paprastas kaip du kart du, nereikia daug skirtingų ingredientų, greitai paruošiamas. Jį galima valgyti karštą, tačiau skanus ir atvėsęs. Ir galima „padžiazuoti“ – improvizuokite, modifikuokite ir džiaukitės skanaudami.
Taigi pradėkime!

Pastaba. Patogiausia kepti kepimo formoje nuimamais kraštais. Tuomet lengviau išimti pyragą jo nesuardant.

Mums reikės:

• 1 kg obuolių,
• 3 L dydžio kiaušinių,
• 150–200 g cukraus (priklausomai ar rūgštūs obuoliai),
• 150 g miltų,
• 1 arb. š vanilės,
• 1 valg. š. cinamono,
• miltelinio cukraus pabarstyti.

Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purios, tirštos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą, persijotus miltus, cinamoną. Lengvai išmaišykite ir palikite pabrinkti, kol ruošite obuolius.
Nuluptus obuolius supjaustykite kubeliais.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba džiūvėsėliais.
Į paruoštą skardą supilkite obuolius. Ant viršaus užpilkite tešlą ir lengvai paskirstykite, kad subėgtų į tarpus.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje valandą arba kol medinis pagaliukas neapsivelia.
Iškepę leiskite 10 min. pyragui atvėsti ir tuomet išimkite iš skardos.
Skanaus!

Komentarai

  • Tai kaip, čia nereikia nei kepimo miltelių, arba sodos, arba mielių, čia nereikia nei sviesto, arba margarino, arba aliejaus. Tai gausis sausas , kietas , guminis puspadis

  • Akivaizdu, kad užmiršo parašyti apie kepimo miltelius ir, pvz., grietinę, kad tas pyragas būtų iš tiesų skanus. Na, tie Sekundės receptai visada labai abejotini

  • Akivaizdu, kad komentatoriai niekada nekepė pyragų. Jei kiaušinius su cukrumi išplaksite, taip, kaip parašyta recepte, kepinys bus minkštas ir purus be jokių puriklių

    • Būtent. Daug metų kepu tokį biskvitinį pyragą, fantastiškai purus ir labai skanus. Kepimo milteliai tik sugadina biskvitą, jų nereikia, kaip ir nereikia jokių riebalų į tešlą.

      • Atsakyti
Rodyti visus komentarus (4)

Jūsų komentaras

Rekomenduojami video

Daugiau leidinio naujienų