Maisto ekspertė pataria: kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus kulinarijos gaminius

Maisto ekspertė pataria: kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus kulinarijos gaminius

Dėl karantino daugiausia laiko praleidžiame namuose, tačiau čia tenka ne tik užsiimti mėgstama veikla, bet ir dirbti nuotoliniu būdu. Tad ne visada norisi laisvą laiką praleisti virtuvėje. Skubantys žmonės keičia ir valgymo įpročius bei daug dažniau renkasi jau paruoštus kulinarijos gaminius. Anot Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, tereikia trupučio fantazijos, kad šie gaminiai virstų restoranams nenusileidžiančiais kulinariniais šedevrais.

„Įsigiję parduotuvėje jau paruoštus patiekalus pagardinkite mėgstamu garnyru, nepamirškite pasiruošti padažo – taip suteiksite namuose gaminto maisto prieskonį. Kulinarijos gaminiai ruošiami iš aukščiausios rūšies ingredientų, todėl jų skonis nenusileidžia su meile namie ar restorane pagamintiems patiekalams. Įsigiję kulinarijos gaminių ne tik sutaupysite laiko, kurį galėsite skirti šeimai, bet ir be ypatingų pastangų nustebinsite artimuosius išskirtiniais patiekalais“, – sako V. Juodkazienė.

Padažai ir garnyras – neatsiejama patiekalo dalis

V.Juodkazienė teigia, kad europiečių itin mėgstami padažai lietuvių neretai nepelnytai pamirštami. Tačiau padažas yra puiki galimybė atrasti vis naujų mėgstamo patiekalo poskonių. Be to, padažus nesudėtinga pasiruošti pagal mėgstamą skonį – pavyzdžiui, su grybais ar prieskoninėmis žolelėmis. „Dažnai kaip padažą žmonės renkasi grietinę, tačiau vos per kelias minutes galima sukurti gardų padažą. Žinoma, svarbu nepersistengti su ingredientais, kad padažas neužgožtų patiekalo, o kaip tik papildytų ir atskleistų skonius“, – pataria maisto ekspertė.

Ne mažiau svarbu paruošti ir garnyrą. Jis papildys pagrindinį patiekalą, suteiks ilgesnį sotumo jausmą. Taip pat garnyras – puikus būdas valgyti daugiau daržovių ir ypač pratinti jas valgyti vaikus, kurie kartais atsisako daržovių patiekalų. Daržovės itin naudingos virškinimui ir yra puikus skaidulų šaltinis, o sunkesniam maistui suteikia lengvumo.

Maisto ekspertė siūlo kelis paprastus būdus, kaip paruošti garnyrą ar padažą.

 Kijevo kotletas su grietinėlės padaže troškintomis daržovėmis

 Garnyrui Jums reikės:

  • šaldytų daržovių mišinio arba mėgstamų šviežių daržovių
  • 30 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų
  • 150 ml grietinėlės

Paruošimas:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pasirinktas daržoves. Daržoves kelias minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Joms suminkštėjus supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar 5 minutes. Patiekalą galite pagardinti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

 Blyneliai su kumpiu ir sūriu grietinėlės ir pievagrybių padaže

 Padažui Jums reikės:

  • 300 ml grietinėlės
  • 30 g sviesto
  • pievagrybių
  • svogūno
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio pipirų

Paruošimas:

Supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą, tuomet ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepinkite svogūną, jam įgavus auksinį atspalvį sudėkite pievagrybius ir juos taip pat pakepinkite kelias minutes. Pievagrybiams apkepus supilkite grietinėlę, sudėkite druską, pipirus ir padažą patroškinkite kelias minutes. Jeigu mėgstate, galite pagardinti šviežiais krapais.

 

 

Jūsų komentaras

Sponsored Video

Daugiau leidinio naujienų