Valgomosios ybiškės vaisiai dedami į troškinius, sriubas, kepami aliejuje, įdaromi įvairiais įdarais. Kartais maistui naudojami ir augalo lapai. Tai puikus vitaminų B1, C, K bei magnio šaltinis.
Ybiškės vaisiuose gausu antioksidantų, tirpiųjų ir netirpiųjų skaidulų, beta karoteno ir sveikų nesočiųjų riebalų. Randamas didelis kiekis vitamino C ir magnio. Taip pat vitamino A, kalcio, geležies, seleno. Ybiškės turi oleino rūgšties ir omega 6 rūšies linoleno rūgšties.
Tai universali daržovė – ją galima virti, kepti, troškinti, net rauginti. Valgomoji ybiškė skani ir patiekta žalia. Užtenka ją tik nuplauti, nulupti nereikia.
Nors ši daržovė ir neturi labai ryškaus skonio – jis yra švelnus ir gana neutralus, tačiau ji išsiskiria savo tekstūra. Išorėje yra labai mažyčiai lyg plaukeliai (panašiai kaip persiko), viduje – smulkios valgomos sėklytės.
Komentarai
Ne ybiške daznai vadinama okra, bet okrai buvo suteiktas neįtiketinai keistas ale lietuviškas pavadinimas.