Norint pašalinti šį kvapą, kartais pakanka kruopščiai išsivalyti dantis, paskalauti burną higieniniu tirpalu arba pakramtyti mėtų gumos.
Tačiau kartais šie metodai gali būti nepakankami, ir tuomet prireikia „sunkiosios artilerijos“.
Tokie produktai kaip kardamonas ar kava gali padėti užgožti alkoholio kvapą.
Kardamoną rekomenduojama kramtyti apie minutę, o likučius išspjauti.
Stipri juoda kava, ypač be cukraus, ne tik neutralizuoja nemalonų aromatą, bet ir suteikia energijos.
Nepaisant to, kvapas visiškai išnyks tik tada, kai organizmas visiškai suskaidys alkoholio produktus ir pašalins juos.
Šis procesas trunka nuo kelių valandų iki kelių dienų, priklausomai nuo suvartoto alkoholio kiekio ir stiprumo.
1. Kruopščiai išsivalykite dantis
Naudokite mėtų ar mentolo aromato dantų pastą. Nepamirškite išvalyti ne tik dantų, bet ir liežuvio – tai padės ilgiau išlaikyti gaivų kvapą.
2. Skalaukite burną ir gerklę
Skalavimas higieniniu skysčiu ar vandeniu padės pašalinti nemalonų kvapą ir suteiks gaivumo.
3. Išgerkite kavos
Stipri natūrali kava be priedų, pageidautina ir be cukraus padeda neutralizuoti kvapus. Kiekvieną gurkšnį kelias sekundes palaikykite burnoje.
4. Pakramtykite kramtomosios gumos
Tai greitas sprendimas, tačiau jis turi trūkumą – per dažnai naudojama kramtomoji guma gali išduoti jūsų pastangas slėpti alkoholio kvapą.
5. Naudokite natūralius kvapo slopintojus
Petražolės, kalendra, saulėgrąžų sėklos ar muskato riešutas gali padėti prislopinti kvapą.
Česnakai ir svogūnai taip pat veiksmingi, tačiau gaivumo nesuteiks.
Komentarai
Šimtas gramų šnapso – pirmi vaistai!