Ką geriau pirkti – šaldytas ar šviežias daržoves ir vaisius?

Ką geriau pirkti – šaldytas ar šviežias daržoves ir vaisius?

Vis dažniau pasigirsta diskusija apie šaldytus maisto produktus ir jų privalumus. Įprastai, daugelis galvojame, jog šviežios daržovės ir vaisiai yra sveikesni ir šviežesni, bet tai ne visada yra tiesa. Šiame straipsnyje paanalizuosime, ką geriau pirkti – šviežią ar šaldytą maistą?

Ką rinktis – šviežius ar šaldytus maisto produktus?

Naudingosios savybės

Tyrimai rodo, jog nemaža dalis šaldytų maisto produktų prilygsta ar net daugiau išlaiko maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų palyginti su šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Ypatingai, jei šviežius maisto produktus perkate ne sezono metu. Kadangi šaldyti produktai yra užšaldomi greitai ir itin žemoje temperatūroje, jie geriau išlaiko naudingąsias savybes.

Šviežias maistas, ilgiau pabuvęs netinkamoje temperatūroje ir susidūręs su tiesioginiais saulės spinduliais, greitai praranda naudingąsias savybes. Jei neplanuojate šviežių maisto produktų suvalgyti per kelias dienas, šaldytos daržovės ir vaisiai gali būti naudingesnė alternatyva.

Šviežumas

Produktai, skirti šaldymui, dažniausiai yra nuskinami jau sunokę, nes jų transportavimo kelias yra daug trumpesnis. Tuo tarpu švieži maisto produktai dažniausiai yra nuskinami dar nesunokę, kad kelionės metu nesupūtų, ypatingai ne sezono metu.

Tačiau jei daržoves ir vaisius perkate sezono metu, iš vietinių ūkininkų, tuomet šviežumu ir skoniu jie gali pralenkti šaldytus produktus. Šviežių, vietinių ir šaldytų produktų galite rasti LastMile internetinėje parduotuvėje.

Kaina

Jei palygintume vaisių ir daržovių kainas, paprastai šaldyti produktai kainuoja mažiau. Pirkdami šaldytus produktus, jūs taip pat galite gauti daugiau maisto už mažesnę kainą.

Šaldytų maisto produktų įprastai yra iššvaistoma mažiau, nes tokį maistą galima šaldiklyje laikyti ilgiau ir sunaudoti tik tiek kiek jums jo reikia, o likusį maistą padėti atgal į šaldiklį. Tuo tarpu šviežios daržovės ir vaisiai tiek šaldytuve, tiek kambario temperatūroje gali išbūti daugiausiai iki kelių savaičių.

Verdiktas

Ilgą laiką buvo manoma, kad bet kuriuo metų laiku šviežios daržovės ir vaisiai yra daug sveikesni ir naudingesni, tačiau tyrimai tą paneigia. Jei norite sutaupyti, gauti daugiau maisto už mažesnę kainą, ypatingai ne sezono metu – rinkitės šaldytus produktus. Vasarą ir sezono metu – šviežios ir vietoje užaugintos daržovės ir vaisiai pranoks šaldytą maistą.

Jūsų komentaras

Taip pat skaitykite