Maisto pramonėje išcentriniai siurbliai naudojami įvairiose srityse. Jos užtikrina ir palaiko sklandų tėkmės srautą ir leidžia jį kontroliuoti.
Išcentriniai siurbliai maisto pramonei reikalingi perkeliant žaliavą iš talpyklos į maišymo ar gamybos talpas. Siurblys lengvai pumpuoja ne tik skysčius, pavyzdžiui, vandenį, pieną, bet ir lakias medžiagas – aliejų, ir klampesnes – sirupus, mikstūras, tyres.
Dažnai tokie siurbliai pasirenkami tam, kad būtų galima tiksliai ir nuosekliai maišyti ingredientus norimomis proporcijomis. Tik taip įmanoma atitikti originalią receptūrą.
Neretai pamirštama, jog tokie siurbliai gali tikti, jeigu norite valdyti temperatūrai jautrius procesus. Išcentriniai siurbliai dažnai ir naudojami CIP (Clean-in-place) sistemose, kuriose cirkuliuoja valymo tirpalai, užtikrinantys, kad įranga būtų veiksmingai dezinfekuojama. Vis dažniau tokie siurbliai pritaikomi ir dozuojant bei pakuojant medžiagas į talpas (skardines, butelius…).
Išcentriniai siurbliai pasižymi keliais privalumais, dėl kurių jie ypač gerai tinka maisto pramonei.
Daugelio išcentrinių siurblių, naudojamų maisto pramonėje, konstrukcija, labai tinka net ir ten, kur yra aukšti higienos standartai. Dauguma išcentrinių siurblių gaminami iš medžiagų, kurios yra atsparios korozijai ir lengvai valosi. Tai padeda išlaikyti higieną, sustabdo maišymąsi, leidžia išvengti taršos.
Nepamirškite, kad tokie siurbliai veikia labai efektyviai, todėl jų įdiegimas apsimoka ir dėl to, jog gali sumažėti energijos sąnaudos bei eksploatacinės išlaidos. Tokie siurbliai pritaikomi darbui net su didelio klampumo skysčiais, tad juos rasime ir nuotėkų, vandenvalos pramonėje. Jei pasirenkate kokybišką gaminį, jis bus ilgaamžis ir patvarus.