Nepaisant to, kad chalva – ir labai saldus, ir kaloringas produktas, visiškai jo atsisakyti mitybos specialistai nerekomenduoja.
Ir ypač saulėgrąžų chalvos, gaminamos iš daugybę mikroelementų turinčių sėklų.
Svarbu, sako jie, tik jausti saiką, valgyti nedidelėmis porcijomis, ir nei antsvoris, nei padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, nei sunkumas skrandyje nebus baisus.
Saldėsis laikomas puikia tokių ligų, kaip aterosklerozė ir infarktas, profilaktikos priemone. Chalvoje yra organizmui naudingų aminorūgščių, galinčių sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir išvalyti kraujagysles. O kalis ir magnis, kurio gausu saulėgrąžų sėklose, stabilizuoja arterinį kraujo spaudimą bei gerina paties kraujo sudėtį.
Nuosaikiai valgant chalvą, „deginamas“ riebalinis audinys. Taip yra dėl to, kad joje labai daug vario ir maistinių skaidulų, taip pat augalinių baltymų. Todėl leiskite sau retkarčiais pasimėgauti gabalėliu chalvos su puodeliu žaliosios arbatos.
Joje esantys mikroelementai ir riebalai daro didžiulę įtaką plaukų struktūrai, taigi gali pagerinti jų būklę. Kitaip tariant, valgant chalvą, plaukai tampa lygesni, paklusnūs.
Tuo labiau kad chalvoje yra ir B grupės vitaminų, taip pat stiprinančių plaukus nuo šaknų iki pačių galiukų.
Taigi jei slenka plaukai, nepakenktų į valgiaraštį įtraukti chalvą.
Turi ji ir vitamino E, užtikrinančio veido odai jaunatviškumą, palaikančio tonusą ir sveiką atspalvį. O chalvoje esantys riebalai padeda epidermio ląstelėms atsinaujinti. Tačiau, kaip jau ne sykį pabrėžta, tik tuomet, kai saldumynu mėgaujamės saikingai!